Bruke autotekst

I LibreOffice Writer kan du lagre tekst, som ogsĂĄ mĂĄ inneholder bilder, tabeller, og felter, som autotekst, slik ĂĄ du raskt kan sette inn denne teksten senere. Du kan ogsĂĄ lagre formatert tekst.

For å lage en autotekstoppføring

1. Velg teksten, tekst med bilder, tabeller eller felter du vil lagre som en autotekstoppføring. Bilder kan bare lagres hvis de er forankret som et tegn og har minst et tegn før og etter.

2. Velg Verktøy → Autotekst.

3. Velg hvilket kategori du vil lagre autoteksten i.

4. Skriv inn et navn med mer enn fire tegn. Dette tillater deg ĂĄ bruke autotekstvalget Vis resten av navnet som et forslag nĂĄr du skriver. Hvis du vil, kan du endre den foreslĂĄtte snarveien.

5. Trykk pĂĄ knappen Autotekst, og velg deretter Ny.

6. Trykk pĂĄ knappen Lukk.

For å sette inn en autotekstoppføring

1. Trykk på det stedet i dokumentet der du vil sette inn en autotekstoppføring.

2. Velg Verktøy - autotekst.

3. Velg autoteksten du vil sette inn, og trykk deretter pĂĄ Sett inn.

Du kan også skrive inn snarveien til en autotekstoppføring og deretter trykke F3 eller på pilen ved siden av ikonet Autotekst på verktøylinjen Sett inn og velg en autotekstoppføring.

Tipsikon

For ĂĄ raskt skrive inn en formel i LibreOffice Math, skriv Fn, og trykk pĂĄ F3. Hvis du setter inn mer enn en formel, blir formelene nummererte etter hvert. For ĂĄ sette inn en eksempeltekst, skriver du dt og trykker pĂĄ F3.

Skrive ut en liste over autotekstoppføringer

1. Velg Verktøy → Makroer → Organiser makroer → LibreOffice Basic.

2. I Makro fra trekontrollen, velg LibreOffice Makroer - Gimmikk - Autotekst

3. Velg "Hoved" i Eksisterende makroer : Autotekst listen og klikk så Kjør. En liste på eksisterende Autotekst oppføringer blir generert i et separat tekstdokument.

4. Velg Fil → Skriv ut.

Bruke autotekst i nettverksinstallasjoner

Du kan lagre autotekstoppføringer i ulike mapper på et nettverk.

For eksempel kan du lagre «skrivebeskyttede» autotekstoppføringer for firmaet ditt på en sentral tjener, og selvlaget autotekstoppføringer i en lokal mappe.

Stiene til autotekstmappene kan endres i oppsettet.

To mapper er listet opp her. Den første oppføringen er på tjenerinstallasjonen, og den andre oppføringen er i brukermappen. Hvis mappene har en autotekstoppføring med samme navn, blir oppføringen fra brukermappa brukt.