Lage nummererte eller punktlister mens du skriver

LibreOffice kan lage nummererte lister og punktlister automatisk mens du skriver.

SlÄ pÄ automatisk nummerering og punktlister

1. Velg VerktĂžy → Autoretting - Autorettingsalternativer, trykk pĂ„ fanen Alternativer og velg Kule og nummerert lister.

2. Velg Verktþy → Autoretting og sjekk at Under skriving er valgt.

Tipsikon

Valget for automatisk nummerering gjelder bare for avsnitt som er formatert med avsnittsstilene «Standard», «BrÞdtekst» eller «Innrykket brÞdtekst».

Lage en nummerert liste eller punktliste mens du skriver

1. Skriv 1., i., eller I. for Ă„ begynne en nummerert liste. Skriv * eller – for Ă„ starte en punktliste. Du kan ogsĂ„ skrive en sluttparentes etter tallet i stedet for et punktum, for eksempel 1) eller i).

2. Lag et mellomrom, skriv inn teksten og trykk «Enter». Det neste tallet eller punktet kommer deretter opp automatisk i det nye avsnittet.

3. Trykk pÄ Enter en gang til for Ä avslutte lista.

Merknadsikon

Du kan starte en nummerert liste med et tilfeldig tall.

Endre kapittelnivÄ for nummererte og punkt lister