Dokumentklassifikasjon

Dokumentklassifisering og sikkerhet er viktige emner for næringslivet og offentlig sektor.

Informasjon utveksles mellom brukere og organisasjoner som samarbeider for √• forf√łlge et m√•l. Der sensitiv informasjon er involvert, er det forutsatt at partene vil ha avtalt hvilken informasjon som er sensitiv og hvordan slik informasjon skal identifiseres og h√•ndteres. Alle som mottar slik informasjon vil v√¶re avhengig av at leverand√łren av informasjon f√łlger de avtalte prosedyrene for √• identifisere f√łlsomheten av informasjonen.

LibreOffice har standardiserte m√•ter for √• h√•ndtere sensitiv informasjon, som kan brukes mellom partene om interoperable systemer skal benyttes. Disse gir et sett med standard "felt" som kan brukes til √• holde sensitiv informasjon. Disse definerer ikke hva innholdet i disse "feltene" skal v√¶re. Denne tiln√¶rmingen gir en forbedring for det eneste alternativet som finnes i √łyeblikket, som er √• benytte en m√•te √• uttrykke sensitiv informasjon som kanskje ikke er nyttig for en mottaker.

Mens denne standarden er utviklet med den hensikt at den skulle være aktuell i alle typer virksomheter, har LibreOffice beholdt luftfarts- og forsvarsindustrien nomenklatur og kategorier, hvor sikkerhetsmerking er et resultat av nasjonal sikkerhet, eksportkontroll og immaterielle rettigheter.

LibreOffice implementerte en leverand√łruavhengig √•pen standard utviklet av TSCP (Transglobal Secure Collaboration Participation, Inc.). To av disse er spesielt interessante:

BAF Kategorier

Standard BAF kategorier for LibreOffice er listet under.

Tipsikon

Kun kategorien, imaterielle rettigheter, vil modifisere utformingen av dokumentet med et vannmerke, felt i topp og bunn og en informasjonsrad på toppen av dokumentområdet. Hvert objekt som legges inn i dokumentet kontrolleres av klassifikasjons konfigurasjonsfilen.

√Öndsverk

Immaterielle rettigheterer en generell term for innholdet i dokumentet, Velg denne kategorien for generell dokument klassifikasjon.

Nasjonell sikkerhet

Velger kategorien for dette dokumentets nasjonale sikkerhetspolicy type. Den valgte kategorien lagres sammen med dokumentet som BAILS metadata i filegenskapene og ingen endring gj√łres i dokumentlayout eller i brukergrensesnittet.

Eksoport Kontroll

Velger kategorien for dette dokumentets nasjonale sikkerhetspolicy type. Den valgte kategorien lagres sammen med dokumentet som BAILS metadata, men det påvirker ikke brukergrensesnittet.

Advarselsikon

Refererer til din bedrifts datasikkerhetsregelverk og informasjonssikkerhetsbefalets st√łtte for dokumentets klassifikasjon.

Standardnivåer for klassifikasjon.

LibreOffice angir standard klassifikasjonsnivåer for dokumenter(BAILS som vist under sortert i stigende sikkerhetsordning:

Tilpassning av klassifikasjonsnivåer.

LibreOffice tillater tilpasning av klassifiseringsnivåene for bedriften din. Hvis du vil tilpasse nivået og navnet på nivåene, kopier du filenexample.xmllokalisert i- LibreOffice - Stier - Klassifikasjoni en lokal mappe og rediger innholdet.

Tipsikon

Bruk filen i LibreOffice lokale i navnet som et eksempel.

Lagre filen og skap klassifiseringstien over aksessen for filen.

Tipsikon

Din systemadministrator kan plassere filen i en nettverksmappe og sette opp alle brukerne til å bruke klassifikasjonsfilen.

Lme inn innhold i dokumenter med ulike klassifiseringsnivåer.

For √• forindre brudd p√• sikkerhetsretningslinjene vil innhold med h√ły sikkerhetsklassifisering som fors√łkes limt inn i dokumenter med lavere klassifisering bli forhindret. LibreOffice viser en advarsel n√•r innhold i utklippstavlen har en h√łyere klassifisering en m√•ldokumentet.

Klassifikasjonslinje

Klassifikasjonslinjen inneholder verkt√ły som sikrer h√•ndteringen av dokumentet

Klassifikasjonsverkt√łylinjen inneholder listebokser som hjelper deg sette sikkerhetsniv√• for dokumenteti henhold tilBAFkategoriretningslinjene ogBAILSniv√•er. LibreOffice legger til spesialfeltene i dokumentegenskapene(Fil - Egenskaper, Spesialfelt for √• lagre klassifikasjonsretningslinjene som metadata for dokumentet.

For å bruke denne funksjonen …

Gå tilmenyVis->Menylinjerog velgKlassifikasjon