Vannmerke

ISett inn et vannmerke på den aktive sidens bakgrunnsstil.

For å bruke denne funksjonen …

Fra menylinjen:

Velg Format - Vannmerke.

Fra grensesnittet med faner:

Velg Layout - Vannmerke.

Layout-menyen i Layout-fanen, velg Vannmerke.

Fra verktøylinjer:

Ikon Vannmerke

Vannmerke

Et vannmerke er et identifiserende bilde eller mønster i papir som vises som forskjellige nyanser av lysstyrke når det ses av overført lys. Vannmerker ble opprinnelig opprettet direkte under papirproduksjon for å motvirke forfalskning av dokumenter, sedler, frimerker og mer.

Bruk vannmerke i LibreOffice Writer for å etterligne et vannmerke i papiret på dokumentsidnene.

Fyll ut dialoginnstillingene nedenfor.

note

DE registrerte verdiene brukes i den aktuelle sidestilen.

Vannmerke Dialog

Tekst

Skriv inn vannmerketeksten som skal vises som et bilde på sidebakgrunnen.

Skrifttype

Velg skrifttype fra listen.

note

Du kan ikke velge skriftstørrelse eller stil for vannmerketeksten. Teksten blir skalert for å passe på en linje på sidebakgrunnen.

Vinkel

Velg skråvinkelen for vannmerket. Teksten roteres med denne vinkelen mot klokken.

Gjennomsiktighet

Velg hvor gjennomsiktig vannmerket skal være. 0 % skaper et opakt vannmerke, 100 % skaper et fullstendig gjennomsiktig (usynlig) vannmerke.

Farge

Velg en farge fra nedtrekkslisten.

For å endre innholdet eller innstillingene for et vannmerke

Hvis vannmerket som er i bruk er en tekst satt inn med Format - Vannmerke-meny kommandoen eller med dokumentklassifiseringsinnstillinger, kan du redigere innholdet og innstillingene når du åpner vannmerkedialogen.