Fotnoteinnstillinger

Angir formateringen for fotnoter.

For å bruke denne funksjonen …

Velg Verktøy → Fotnoter/sluttnoter → Fotnotertab

note

For å angi flere alternativer for fotnoter, velg Format - Sidestil, og klikk deretter påFotnote fanen.

Autonummerering

Nummerering

Velg nummereringsskjemaet du vil bruke.

Utvalg

Beskrivelse

1, 2, 3

Arabiske tall

A, B, C

Alfabetisk nummerering med store bokstaver A–Z
Etter punkt 26 fortsetter nummereringen AA, AB, AC, ...

a, b, c

Alfabetisk nummerering med små bokstaver a–z
Etter punkt 26 fortsetter nummereringen aa, ab, ac, ...

I, II, III

Romertall (store bokstaver)

i, ii, iii

Romertall (små bokstaver)

A,... AA,... AAA,...

Alfabetisk nummerering med store bokstaver A–Z
Etter punkt 26 fortsetter nummereringen AA, BB, CC, ...

a,... aa,... aaa,...

Alfabetisk nummerering med små bokstaver a–z
Etter punkt 26 fortsetter nummereringen aa, bb, cc, ...

Teller

Velg nummereringsstil for fotnoter.

Valg

Betydning

Per side

Starter nummereringen av fotnoter på nytt øverst på hver side. Dette valget kan bare brukes når det er satt et merke i avkryssingsboksen Sideslutt i området Plassering.

Per kapittel

Starter nummereringen av fotnoter på nytt i begynnelsen av hvert kapittel.

Per dokument

Nummererer fotnotene i dokumentet fortløpende.

Før

Skriv inn tekst du vil vise foran fotnotens nummer i fotnoteteksten. Du kan for eksempel skrive inn «Til» for å vise «Til 1».

Etter

Skriv inn tekst du vil vise bak fotnotens nummer i fotnoteteksten. Du kan for eksempel skrive inn «)» for å vise «1)».

tip

Fotnotenumre er venstrejustert som standard i fotnoteområdet. For høyrejusterte fotnotetall må du først redigere avsnittsstilen Fotnote. Trykk for å åpne Stiler-dialogen og velg Fotnote fra listen over avsnittsstiler. Åpne den lokale menyen med høyreklikk og velg Endre. Gå til fanen Innrykk og mellomrom og sett innrykk til 0 før og etter avsnittet, inkludert den første linjen. På fanesiden Faner oppretter du en fane med høyre type ved 12 pkt og en fane med venstre type ved 14 pkt. I dialogboksen Fotnoter/sluttnoter skriver du inn \t i redigeringsboksene Før og Etter .

Start på

Velg nummeret du vil gi den første fotnoten i dokumentet. Dette valget kan bare brukes når du har valgt «Per dokument» i listen Teller.

Plassering

Sideslutt

Viser fotnotene nederst på siden.

Dokumentslutt

Viser fotnoter på slutten av dokumentet som sluttnoter

Stiler

For å sikre et enhetlig utseende for fotnotene i dokumentet, tilordne en avsnittsstil til fotnoteteksten, og tilordne tegnstiler til fotnoteankernummeret og nummeret i fotnoteområdet.

Avsnitt

Velg avsnittsstilen for fotnoteteksten. Bare spesielle stiler kan velges.

Side

Velg sidestilen som du vil bruke for fotnoter.

Merknadsikon

Dette valget kan bare brukes når det er satt et merke i avkryssingsboksen Dokumentslutt i området Plassering.

Tekstområde

Velg tegnstilen du vil bruke fotnoteankeret i tekstområdet og i tekstområdet i ditt dokument.

Fotnoteområde

Velg tegnstilen du vil bruke for fotnotenumreringen i fotnoteområdet.

Fortsettelsesmelding

Fotnoteslutt

Skriv inn teksten du vil vise når fotnotene fortsettes på neste side, for eksempel «Fortsetter på side ». LibreOffice Writer vil automatisk sette inn sidetallet til den neste siden.

Først på neste side

Skriv inn teksten du vil vise når fotnotene fortsettes fra forrige side, for eksempel «Fortsettelse av side ». LibreOffice Writer vil automatisk sette inn sidetallet til den forrige siden.