Administrer stiler

Med stilbehandleren kan du bruke, lage, redigere, legge til og slette formateringsstiler. Du kan ta i bruk en stil ved å dobbeltklikke den.

For å bruke denne funksjonen …

For å dokke stilvinduet, drar du tittellinjen til venstre eller høyre side av arbeidsområdet. For å koble fra vinduet, dobbeltklikk på en ledig plass på verktøylinjen.

Normalt viser stilpanelet en forhåndsvising av de tilgjengelige stilene. Forhåndsvisingen kan deaktiveres ved å fjerne markeringen for Vis forhåndsvising rett under stillisten.

Stilkategori

Ikon avsnittsstiler

Avsnittsstiler

Viser formateringsstiler for avsnitt. Bruk avsnittsstiler til å bruke samme formatering, for eksempel font, nummerering og layout til avsnittene i dokumentet.

Ikon tegnstiler

Tegnstiler

Viser formateringsstilene for tegn. Med tegnstiler kan du bruke skriftstiler på merket tekst i et avsnitt.

Ikon Rammestiler

Rammestiler

Viser formateringsstilene for rammer. Med rammestiler kan du velge utforming og plassering av rammer.

Ikon Sidestiler

Sidestiler

Viser formateringsstilene for sider. Med sidestiler kan du styre utforminga av sidene, også topptekster og bunntekster.

Ikon listestiler

Listestiler

Viser formateringsstiler for nummererte lister og punktlister. Med listestiler kan du velge format for numre og punkttegn og innrykk i lister.

Ikon Tabellstiler

Tabellstiler

Viser formateringsstiler for tabeller. Bruk tabellstiler for rammer, bakgrunner, fonter, justering og tallformater på tabeller.

Ikon fyllformatmodus

Fyllformat modus

Bruker den valgte stilen på et objekt eller en tekst du har merket i dokumentet. Trykk denne knappen og dra for å merke et utvalg i dokumentet for å bruke stilen. Du kan gå ut av denne modusen ved å trykke knappen en gang til, eller ved å trykke Escape.

Ikon Ny stil fra utvalg

Meny for stilhandlinger

Åpner en undermeny med flere kommandoer.

Ny stil fra utvalg

Lager en ny stil basert på formateringen av avsnittet, siden eller utvalget som er merket.

Oppdater valgt stil

De manuelt formaterte egenskapene til teksten som skrivemerket står i blir lagt til i stilen som er valgt i stilbehandleren.

Last inn stiler fra mal

Åpner dialogboksen Last inn stiler fra mal for å importere stiler fra et annet dokument.

Hvordan bruke en tegnstil på en valgt tekst

1. Velg teksten.

2. Dobbeltklikk på valgt skriftstil i «Stiler»-vinduet.

Slik bruker du en avsnittsstil

1. Plasser markøren i avsnittet, eller velg flere avsnitt.

2. Dobbeltklikk på ønsket avsnittsstil i stiler-vinduet.

tip

Du kan tilordne snarveistaster til stiler fra Verktøy - Tilpass - Tastatur-fanen. Noen snarveier er forhåndsdefinerte. (null) bruker avsnittsstilen Brødtekst. Overskrift 1 til Overskrift 5 avsnittsstiler kan brukes ved å bruke -tasten og overskriftsnummeret. For eksempel bruker avsnittsstilen Overskrift 2.

tip

Verktøylinjen Formatering (stiler) inneholder ikoner for å bruke og endre stiler.