Stiler (sidefelt)

Med stilbehandleren kan du bruke, lage, redigere, legge til og slette formateringsstiler. Du kan ta i bruk en stil ved Ă„ dobbeltklikke den.

For Ă„ bruke denne funksjonen

Velg Vis - Stiler .

For Ä dokke stilvinduet, drar du tittellinjen til venstre eller hÞyre side av arbeidsomrÄdet. For Ä koble fra vinduet, dobbeltklikk pÄ en ledig plass pÄ verktÞylinjen.

Normalt viser stilpanelet en forhÄndsvising av de tilgjengelige stilene. ForhÄndsvisingen kan deaktiveres ved Ä fjerne markeringen for Vis forhÄndsvising rett under stillisten.

Stilkategori

Ikon avsnittsstiler

Avsnittsstiler

Viser formateringsstiler for avsnitt. Bruk avsnittsstiler til Ă„ bruke samme formatering, for eksempel font, nummerering og layout til avsnittene i dokumentet.

Ikon tegnstiler

Tegnstiler

Viser formateringsstilene for tegn. Med tegnstiler kan du bruke skriftstiler pÄ merket tekst i et avsnitt.

Ikon Rammestiler

Rammestiler

Viser formateringsstilene for rammer. Med rammestiler kan du velge utforming og plassering av rammer.

Ikon Sidestiler

Sidestiler

Viser formateringsstilene for sider. Med sidestiler kan du styre utforminga av sidene, ogsÄ topptekster og bunntekster.

Ikon listestiler

Listestiler

Viser formateringsstiler for nummererte lister og punktlister. Med listestiler kan du velge format for numre og punkttegn og innrykk i lister.

Ikon Tabellstiler

Tabellstiler

Viser formateringsstiler for tabeller. Bruk tabellstiler for rammer, bakgrunner, fonter, justering og tallformater pÄ tabeller.

Ikon fyllformatmodus

Fyllformat modus

Bruker den valgte stilen pÄ et objekt eller en tekst du har merket i dokumentet. Trykk denne knappen og dra for Ä merke et utvalg i dokumentet for Ä bruke stilen. Du kan gÄ ut av denne modusen ved Ä trykke knappen en gang til, eller ved Ä trykke Escape.

Ikon Ny stil fra utvalg

Meny for stilhandlinger

Åpner en undermeny med flere kommandoer.

Ny stil fra utvalg

Lager en ny stil basert pÄ formateringen av avsnittet, siden eller utvalget som er merket.

Oppdater valgt stil

De manuelt formaterte egenskapene til teksten som skrivemerket stÄr i blir lagt til i stilen som er valgt i stilbehandleren.

Last inn stiler fra mal

Åpner dialogboksen Last inn stiler fra mal for Ă„ importere stiler fra et annet dokument.

Hvordan bruke en tegnstil pÄ en valgt tekst

1. Velg teksten.

2. Dobbeltklikk pÄ valgt skriftstil i «Stiler»-vinduet.

Slik bruker du en avsnittsstil

1. Plasser markĂžren i avsnittet, eller velg flere avsnitt.

2. Dobbeltklikk pÄ Þnsket avsnittsstil i stiler-vinduet.

tip

Du kan tilordne snarveistaster til stiler fra VerktÞy - Tilpass - Tastatur-fanen. Noen snarveier er forhÄndsdefinerte. (null) bruker avsnittsstilen Tekstkropp. Overskrift 1 til Overskrift 5 avsnittsstiler kan brukes ved Ä bruke -tasten og overskriftsnummeret. For eksempel bruker avsnittsstilen Overskrift 2.

tip

VerktĂžylinjen Formatering (stiler) inneholder ikoner for Ă„ bruke og endre stiler.