Alternativer

Spesifiser egenskaper for det valgte bildet, rammen eller OLE-objektet.

For å bruke denne funksjonen …

Velg fanen Format → Bilde → Egenskaper → Alternativer...

Velg fanen Format → Ramme/objekt → Egenskaper → Alternativer

Velg Vis - Stiler - åpne kontekstmenyen for valgt Rammestil - Ny/Rediger stil - Alternativer-fanen.

Velg fanen Sett inn → Ramme → Ramme → Alternativer

Høyreklikk på valgt objekt, velg kategorien Egenskaper - Alternativer.

Tilgjengelighet

Navn

Gi det valgte elementet et navn.

tip

Du bør gi objekter, bilder og rammer et beskrivende navn, slik at du enkelt kan finne dem igjen i lange dokumenter.

Text

Skriv inn en kort beskrivelse av de viktigste detaljene for det valgte objektet for en person som ikke kan se objektet. Denne teksten er tilgjengelig for bruk av hjelpeteknologier.

Alt Text

Enter a longer description of the object, especially if the object is too complex or contains too much detail to be described adequately with the short Text. Use Alt Text to add additional information to the short description found in Text. This text is available for use by assistive technologies.

note

For images, Text and Alt Text are exported with an appropriate tag in HTML and PDF format (remember to enable the Universal Accessibility (PDF/UA) option in PDF export).

Dekorativ

Merker elementet som rent dekorativt, ikke en del av dokumentinnholdet, og kan ignoreres av hjelpeteknologier.

Sekvenser (bare rammer)

Forrige lenke

Viser rammen som kommer før den valgte rammen i en koblet sekvens. For å legge til eller endre den forrige lenken, velg et navn fra listen. Hvis du kobler sammen rammer, må den valgte rammen og målrammen være tomme.

Neste lenke

Viser rammen som kommer etter den valgte rammen i en koblet sekvens. For å legge til eller endre neste lenke, velg et navn fra listen. Hvis du kobler rammer, må målrammen være tom.

Beskytt

Brukes til å angi valg for beskyttelse for det valgte elementet.

Innhold

Hindrer at innholdet i det valgte elementet blir endret.

Du kan fortsatt kopiere innholdet i det valgte elementet.

Posisjon

Låser det valgte elementets plassering i dokumentet.

Størrelse

Låser størrelsen til det valgte elementet.

Innholdsjustering (bare rammer)

Vertikal justering

Bestemmer den loddrette justeringen av innholdet i rammen. Som oftest er dette tekstinenhold, men justeringen påvirker også tabeller og andre objekt som er forankret til tekstområdet som tegn, til tegn eller til avsnitt. Dette kan for eksempel være rammer, bilder eller tegninger.

Egenskaper

Brukes til å angi utskrifts- og tekstinnstillinger for det valgte elementet.

Redigerbar i skrivebeskyttet dokument (gjelder bare rammer)

Sett et merke her hvis du vil ha mulighet til å redigere innholdet i en ramme, selv om dokumentet er skrivebeskyttet.

Skriv ut

Tar med det valgte elementet når du skriver ut dokumentet.

Tekstretning (bare rammer)

Brukes til å velge ønsket tekstretning i en ramme. Velg Bruk innstillinger fra overordnet objekt i listen hvis du vil bruke standardinnstillingene for tekstretning på siden.