Navigator

Viser eller skjuler Navigator-vinduet, der du raskt kan hoppe til forskjellige deler av dokumentet. Navigator er ogs√• tilgjengelig som en kortstokk p√• sidepanelet. Du kan ogs√• bruke Navigator til √• sette inn elementer fra gjeldende dokument eller andre √•pne dokumenter, og organisere hoveddokumenter. For √• redigere et element i Navigator, h√łyreklikk elementet og velg deretter en kommando fra konteksten Meny. Hvis du vil, kan du dokke Navigator ved kanten av arbeidsomr√•det.

For å bruke denne funksjonen …

Velg Vis - Navigator.

P√• verkt√łylinjen Standard, klikk

Ikon

Vis/skjul dokumentstruktur

For √• √•pne Navigator, velg Vis - Navigator (F5). For √• flytte Navigator, dra tittellinjen. For √• forankre Navigator, dra tittellinjen til venstre, h√łyre eller nederste kant av arbeidsomr√•det. For √• koble fra navigatoren, hold nede -tasten og dobbeltklikk p√• et gr√•tt omr√•de i Navigator.

Klikk utvidelsesikonet ved siden av en kategori i navigatoren for å vise elementene i kategorien. For å se antall elementer i en kategori, hvil musepekeren over kategorien i navigatoren. For å hoppe til et element i dokumentet, dobbeltklikk på elementet i navigatoren.

For å hoppe til neste eller forrige element i et dokument, bruk Naviger etter-boksen for å velge elementkategorien, og klikk deretter på pil opp eller pil ned.

Navigatoren viser hva som tilsvarer redigeringsstedet i navigatorvisningen. Dette kan v√¶re i henhold til ulike kategorier: Overskrifter, tabeller, hyperkoblinger og s√• videre. N√•r "Innholdsnavigasjonsvisning"-knappen trykkes og overskrifter er valgt, vises overskriften som tilh√łrer gjeldende redigeringsposisjon og utheves i navigatoren. N√•r tabeller er valgt, vises den tilknyttede tabellen, og s√• videre. Hvis elementet er plassert i et sammensl√•tt lag, utvides de n√łdvendige lagene over det automatisk og forblir utvidet etterp√•.

Naviger etter

Bruk valgboksen for å velge hvilken type element som skal navigeres når du bruker knappene Forrige og Neste.

Forrige

Går til forrige element i dokumentet. For å spesifisere typen element du vil gå til, klikk Naviger etter-listen, og klikk deretter på en elementkategori - for eksempel "Bilder".

Ikon Forrige objekt

Forrige element

Neste

Går til neste element i dokumentet. For å spesifisere typen element du vil gå til, klikk Naviger etter-listen, og klikk deretter på en elementkategori - for eksempel "Bilder".

Ikon Neste objekt

Neste element

Sidetall

Skriv inn nummeret på siden du vil gå til, og trykk deretter Enter. Bruk spinnknappene for å navigere.

Navigasjonsvisning for Innhold

Veksler mellom visning av alle kategoriene og visning av bare den valgte kategorien i dokumentstrukturvinduet.

Kontekstmenyer bruker et utvalg kommandoer som finnes på denne hjelpesiden. Kommandoene i en kontekstmeny endres, avhengig av hvilken kategori eller element som er valgt.

Ikon Bytt innholdsnavigasjonsvisning

Bytt innholdsnavigasjonsvisning

Ikon

Kategori

Kontekstmeny

Overskriftsikon

Overskrifter

Skjul/utvid alle, Send disposisjon til utklippstavlen, Konturfolding, Kontursporing, Disposisjonsnivå

Overskriftselement

Skjul/utvid alle, g√• til, velg, slett, Markedsf√łr kapittel, Flytt ned kapittel, Promote niv√•, Flytt ned niv√•, Outline Content Synibility, Outline Tracking, Outlineniv√•

Tabell Ikon

Tabeller

Tabellelement

Gå til, Velg, Rediger, Slett, Gi nytt navn

Rammeikon

Rammer

Bildeikon

Bilder

OLE Objekter Ikon

OLE Objekter

Bokmerke Ikon

Bokmerker

Ramme, bilde, OLE-objekter, bokmerkeelementer

Gå til, Rediger, Slett, Gi nytt navn

Seksjonsikon

Seksjoner

Seksjonselementer

Gå til, Velg, Rediger, Gi nytt navn

Hyperkoblingsikon

Hyperkoblinger

Hyperkoblingselementer

Gå til, Rediger, Slett, Gi nytt navn

Referanseikon

Referanser

Indeksikon

Indekser

Referanser, indekselementer

Gå til

Kommentarikon

Kommentarer

Vis alle, Skjul alle, Slett alle

Kommentarelementer

Gå til, Rediger, Slett

Tegneobjektikon

Tegneeementer

Tegne objektelementer

Gå til, Slett, Gi nytt navn

Alle

Dra Modus, Skjerm

note

Et skjult avsnitt i et dokument vises grått i Navigator, og viser teksten "skjult" når du holder musepekeren over den. Det samme gjelder topptekst- og bunntekstinnhold i sidestiler som ikke brukes i et dokument, og skjult innhold i tabeller, rammer, grafikk, OLE-objekter og indekser.

Veksle Hovedutforming

Veksler mellom hovedvisning og normal visning hvis et hoveddokument er åpent.

Ikon veksle hovedvisning

Veksle Hovedutforming

Topptekst

Flytter mark√łren fra tekstomr√•det i dokumentet til toppteksten eller motsatt vei.

Ikonoverskrift

Topptekst

Bunntekst

Flytter mark√łren fra tekstomr√•det i dokumentet til toppteksten eller motsatt vei.

Ikonbunntekst

Bunntekst

Anker <-> tekst

Veksler mellom fotnotetekst og fotnoteankeret.

Ikonanker <-> Tekst

Anker <-> tekst

Sett påminning

Trykk her for √• angi en p√•minning ved pekeren. Du kan angi opptil fem slike p√•minninger. Du kan g√• til en p√•minning ved √• trykke Navigering-knappen, slik at vinduet ¬ęNavigering¬Ľ vises. Her trykker du ¬ęP√•minning¬Ľ og deretter ¬ęForrige¬Ľ eller ¬ęNeste¬Ľ.

Ikonsettpåminnelse

Sett påminning

note

P√•minnelser navigeres i den rekkef√łlgen de er satt. P√•minnelser lagres ikke n√•r et dokument lukkes.

Oversiktsnivå

Ikon Disposisjonsnivå

Vis overskriftsnivåer

Trykk her for √• velge antall disposisjonsniv√•er med overskrifter som skal vises i dokumentstrukturvinduet. Du finner ogs√• denne kommandoen n√•r du h√łyreklikker en overskrift i dokumentstrukturen.

1-10

Trykk 1 hvis du bare vil se overskriftene på toppnivået i dokumentstrukturvinduet. Trykk 10 hvis du vil se alle overskriftene.

Liste

Viser eller skjuler Dokumentstrukturliste.

Ikonlisteboks på/av

Vis/skjul liste

Framhevingsnivå

√ėker konturniv√•et til den valgte overskriften, og overskriftene som forekommer under overskriften, med √©n. For bare √• √łke disposisjonsniv√•et til den valgte overskriften, hold nede , og klikk deretter p√• dette ikonet.

Ikon Fremhevings-nivå

Flytt nivå opp

Nedjusteringsnivå

Reduserer konturnivået til den valgte overskriften, og overskriftene som forekommer under overskriften, med én. For bare å redusere konturnivået til den valgte overskriften, hold nede , og klikk deretter på dette ikonet.

Ikon Reduseringsnivå

Flytt nivå ned

Framhev kapittel

Flytter den valgte overskriften, og teksten under overskriften, en overskriftsposisjon opp i Navigatoren og i dokumentet. For å flytte bare den valgte overskriften og ikke teksten knyttet til overskriften, hold nede , og klikk deretter på dette ikonet.

Ikon Kapittel opp

Kapittel opp

Nedjuster kapittel

Flytter den valgte overskriften, og teksten under overskriften, én overskriftsposisjon ned i Navigatoren og i dokumentet. For å flytte bare den valgte overskriften og ikke teksten knyttet til overskriften, hold nede , og klikk deretter på dette ikonet.

Ikon Kapittel ned

Kapittel ned

tip

Du kan enkelt endre rekkef√łlgen p√• overskrifter og tilh√łrende avsnitt ved √• velge kategorien ¬ęOverskrifter¬Ľ og s√• trykke Innholdsvisning. N√• kan du bruke dra og slipp til √• omorganisere innholdet.

Dramodus

Angir innstillingene for dra og slipp-funksjonen n√•r dokumentstrukturen brukes til √• sette inn elementer i et dokument. Trykk denne knappen og velg et alternativ, for eksempel ¬ęSett inn som hyperlenke¬Ľ.

Ikon Dramodus

Dramodus

Sett inn som hyperlenke

Lager en hyperlenke når du drar og slipper et element inn i dokumentet. Trykk hyperlenken for å gå til elementet som hyperlenken viser til.

Sett inn som lenke

Setter inn det valgte elementet som en lenke n√•r du slipper det i dokumentet. Tekst blir satt inn som skrivebeskyttede seksjoner. Innholdet til lenken oppdateres automatisk n√•r kilden blir endret. Trykk Verkt√ły¬†‚Üí¬†Oppdater¬†‚Üí¬†Lenker for √• oppdatere lenkene i et dokument manuelt. Det er ikke mulig √• opprette lenker til bilder, OLE-objekter, referanser eller registre.

Sett inn som kopi

Setter inn en kopi av det valgte elementet når du slipper det i dokumentet. Det er ikke mulig å lage kopier av bilder, OLE-objekter, referanser eller registre på denne måten.

√Öpne dokumenter

Viser alle √•pne tekstdokumenter. Velg et dokument i listen for √• vise innholdet i dokumentstrukturen. Dokumentet som blir vist i dokumentstrukturen er markert med ordet ¬ęaktiv¬Ľ etter navnet i listen.

Du kan ogs√• h√łyreklikke et element i dokumentstrukturen, velge Vis og s√• klikke det dokumentet du vil se p√•.

Disposisjonsporing

Still inn Navigatorens modus for disposisjonporing. Denne funksjonen gjelder bare for disposisjonoppf√łringer under Overskrifter i innholdsvisningsrammen til Navigator. For √• se, aktivere eller endre modus, h√łyreklikk p√• Overskrifter eller et element under Overskrifter og velg Disposisjonsporing. Den valgte modusen brukes p√• hele dokumentet.

I Standard og Fokus-modus vil Navigator automatisk velge n√¶rmeste overskrift f√łr gjeldende mark√łrposisjon i dokumentet.

I Standard-modus endres aldri visningen av disposisjonoppf√łringer i Navigator, kun en disposisjonsoppf√łring er valgt.

I Fokus-modus viser Navigator kun overskriftene for det valgte disposisjonsniv√•et, i forhold til det neste h√łyere disposisjonsniv√•et. For eksempel, hvis en niv√• 2-overskrift er valgt, vises alle niv√• 2-overskrifter under samme niv√• 1-overskrift, mens alle niv√• 3-10-overskrifter (under samme niv√• 1-overskrift) skjules. Andre overskrifter, som ikke er under samme niv√• 1-overskrift, er ogs√• kollapset.

Velg Av for å deaktivere Disposisjonssporing.