Rediger symboler

Her kan du legge til symboler til et symbolsett, endre symbolsett eller endre skrivemåten for symboler. Du kan også lage nye symbolsett, gi navn til bestemte symboler eller endre et av de symbolsettene som allerede finnes.

For å bruke denne funksjonen …

Velg Verktøy – Symboler – Rediger

Gammelt symbol

Velg navnet som brukes for dette symbolet nå. Symbolet, navnet på det og settet det tilhører, vises i forhåndsvisningsruta til venstre, nederst i dialogvinduet.

Gammelt symbolsett

Denne listen inneholder navnet til det gjeldende symbolsettet. Hvis du vil, kan du også velge et annet symbolsett.

Symbol

Viser en liste over navn på symbolene i dette symbolsettet. Velg et navn fra listen, eller skriv inn navnet til et symbol du nettopp har lagt til.

Legge til et nytt symbol

Hvis du vil legge til et symbol i et symbolsett, velger du først en font i boksen Skrift og trykker et symbol i symbolruten. I Symbol skriver du inn navnet du vil gi symbolet. I listen Symbolsett velger du et symbolsett eller skriver inn et nytt navn for å lage et nytt symbolsett. Forhåndsvisningsruten til høyre viser symbolet du har valgt. Velg Legg til og deretter OK.

Endre navn på et symbol

Hvis du vil endre navn på et symbol, velger du det gamle navnet i listen Gammelt symbol. Deretter skriver du inn det nye navnet i Symbol. Kontroller at tegnet du vil gi nytt navn, vises i forhåndsvisningsruta før du trykker Endre. Velg OK.

Symbolsett

Listeboksen Symbol inneholder navnene på alle eksisterende symbolsett. Du kan endre et eksisterende symbolsett eller skape et nytt.

Lage et nytt symbolsett

Hvis du vil lage et nytt symbolsett, skriver du inn det nye navnet du vil bruke, i listen Symbolsett og legger til minst ett symbol. Velg OK for å lukke dialogvinduet. Nå blir det nye symbolsettet tilgjengelig med det nye navnet.

Skrift

Viser navnet på den gjeldende skrifta og lar deg velge en annen.

Delmengde

Hvis du velger en font som ikke er symboler i listen Skrifter, kan du velge et Unicode-delsett der du kan legge inn ditt nye eller endrede symbol. Når du har valgt et delsett, vil alle symbolene som hører til dette symbolets delsett, vises i symbollisten ovenfor.

Stil

Den gjeldende fonten blir vist. Du kan endre font ved å velge en fra listen.

Legg til

Trykk her for å legge til symbolet i den høyre forhåndsvisningsruta i dette symbolsettet. Det vil bli lagret med navnet som vises i listen Symboler. Du må angi et navn under Symbol eller Symbolsett for å kunne bruke denne knappen. Du kan ikke bruke det samme navnet mer enn en gang.

Endre

Trykk her for å erstatte symbolnavnet i den venstre forhåndsvisningsruten med det nye navnet som du har skrevet inn i listen Symboler. (Det tidligere navnet vises i listen Gammelt symbol).

Flytte et symbol til et annet symbolsett

tip

I dette eksemplet skal vi overføre den store bokstaven ALFA fra symbolsettet «Gresk» til symbolsettet «Spesiell». Bruk de to listene øverst til å velge det gamle symbolsettet (Gresk) og deretter symbolet ALFA. Symbolet vises i forhåndsvisningsruten til venstre. I listen Symbolsett velger du symbolsettet «Spesiell». Trykk Endre og velg OK. Nå vises symbolet ALFA bare i symbolsettet «Spesiell».

Slett

Trykk for å fjerne symbolet som vises i den venstre forhåndsvisningsruta fra dette symbolsettet. Du vil ikke bli spurt om å bekrefte. Hvis du sletter det siste symbolet i et symbolsett, så slettes også symbolsettet.

note

Du kan også velge Avbryt når som helst for å lukke dialogvinduet uten å lagre endringene.