Rediger symboler

Her kan du legge til symboler til et symbolsett, endre symbolsett eller endre skrivemåten for symboler. Du kan også lage nye symbolsett, gi navn til bestemte symboler eller endre et av de symbolsettene som allerede finnes.

For å bruke denne funksjonen …

Velg Verkt√ły ‚Äď Symboler ‚Äď Rediger

Gammelt symbol

Velg navnet som brukes for dette symbolet n√•. Symbolet, navnet p√• det og settet det tilh√łrer, vises i forh√•ndsvisningsruta til venstre, nederst i dialogvinduet.

Gammelt symbolsett

Denne lista inneholder navnet til det gjeldende symbolsettet. Hvis du vil, kan du også velge et annet symbolsett.

Symbol

Viser en liste over navn på symbolene i dette symbolsettet. Velg et navn fra lista, eller skriv inn navnet til et symbol du nettopp har lagt til.

Legge til et nytt symbol

Hvis du vil legge til et symbol i et symbolsett, velger du f√łrst en skrift i boksen Skrift og trykker et symbol i symbolruta. I Symbol skriver du inn navnet du vil gi symbolet. I lista Symbolsett velger du et symbolsett eller skriver inn et nytt navn for √• lage et nytt symbolsett. Forh√•ndsvisningsruta til h√łyre viser symbolet du har valgt. Velg Legg til og deretter OK.

Endre navn på et symbol

Hvis du vil endre navn p√• et symbol, velger du det gamle navnet i lista Gammelt symbol. Deretter skriver du inn det nye navnet i Symbol. Kontroller at tegnet du vil gi nytt navn, vises i forh√•ndsvisningsruta f√łr du trykker Endre. Velg OK.

Symbolsett

Listeboksen Symbol inneholder navnene på alle eksisterende symbolsett. Du kan endre et eksisterende symbolsett eller skape et nytt.

Lage et nytt symbolsett

Hvis du vil lage et nytt symbolsett, skriver du inn det nye navnet du vil bruke, i lista Symbolsett og legger til minst ett symbol. Velg OK for å lukke dialogvinduet. Nå blir det nye symbolsettet tilgjengelig med det nye navnet.

Skrift

Viser navnet på den gjeldende skrifta og lar deg velge en annen.

Delmengde

Hvis du velger en skrift som ikke er symboler i lista Skrifter, kan du velge et Unicode-delsett der du kan legge inn ditt nye eller endrede symbol. N√•r du har valgt et delsett, vil alle symbolene som h√łrer til dette symbolets delsett, vises i symbollista ovenfor.

Stil

Den gjeldende skrifta blir vist. Du kan endre skrift ved å velge en fra lista.

Legg til

Trykk her for √• legge til symbolet i den h√łyre forh√•ndsvisningsruta i dette symbolsettet. Det vil bli lagret med navnet som vises i lista Symboler. Du m√• angi et navn under Symbol eller Symbolsett for √• kunne bruke denne knappen. Du kan ikke bruke det samme navnet mer enn en gang.

Endre

Trykk her for å erstatte symbolnavnet i den venstre forhåndsvisningsruta med det nye navnet som du har skrevet inn i lista Symboler. (Det tidligere navnet vises i lista Gammelt symbol).

Flytte et symbol til et annet symbolsett

Tipsikon

I dette eksemplet skal vi overf√łre den store bokstaven ALFA fra symbolsettet ¬ęGresk¬Ľ til symbolsettet ¬ęSpesiell¬Ľ. Bruk de to listene √łverst til √• velge det gamle symbolsettet (Gresk) og deretter symbolet ALFA. Symbolet vises i forh√•ndsvisningsruta til venstre. I lista Symbolsett velger du symbolsettet ¬ęSpesiell¬Ľ. Trykk Endre og velg OK. N√• vises symbolet ALFA bare i symbolsettet ¬ęSpesiell¬Ľ.

Slett

Trykk for å fjerne symbolet som vises i den venstre forhåndsvisningsruta fra dette symbolsettet. Du vil ikke bli spurt om å bekrefte. Hvis du sletter det siste symbolet i et symbolsett, så slettes også symbolsettet.

Merknadsikon

Du kan også velge Avbryt når som helst for å lukke dialogvinduet uten å lagre endringene.