Skriftstørrelser

Bruk dette dialogvinduet til å velge skriftstørrelse for formelen. Velg en grunnstørrelse, og alle elementene i formelen vil bli skalert i forhold til denne.

For å bruke denne funksjonen …

Velg Format – Skriftstørrelse

Dialogvindu for skriftstørrelse

Grunnstørrelse

Alle elementer i en formel skaleres proporsjonalt til grunnstørrelsen. For å endre grunnstørrelsen, velg eller skriv inn ønsket punktstørrelse (pt). Du kan også bruke andre måleenheter eller andre metrics, som deretter automatisk konverteres til punkter.

Tipsikon

Hvis du vil gjøre en varig endring i standardstørrelsen som brukes i LibreOffice Math (12 pt), må du først velge størrelsen du vil bruke (for eksempel 11 pt) og deretter velge Standard.

Relative størrelser

I denne delen kan du bestemme hvilke relative størrelser som skal brukes for hver elementtype, målt i forhold til grunnstørrelsen.

Tekst

Velg tekststørrelsen for en formel i forhold til grunnstørrelsen.

Indekser

Velg størrelsen på indekser i en formel i forhold til grunnstørrelsen.

Funksjoner

Velg størrelsen på navn og andre funksjonselementer i en formel i forhold til grunnstørrelsen.

Operatorer

Velg størrelsen på matematiske operatorer i en formel i forhold til grunnstørrelsen.

Grenser

Velg størrelsen på grensene i en formel i forhold til grunnstørrelsen.

Standard

Klikk på denne knappen for å lagre endringene som standard for alle nye formler. Du vil bli spurt om bekreftelse før endringene lagres.

Dialogvindu for standardverdier ved lagring