Skriftstørrelser

Bruk dette dialogvinduet til å velge skriftstørrelse for formelen. Velg en grunnstørrelse, og alle elementene i formelen vil bli skalert i forhold til denne.

For å bruke denne funksjonen …

Velg Format – Skriftstørrelse

Dialogvindu for skriftstørrelse

Grunnstørrelse

Alle elementene i en formel skaleres proporsjonalt i forhold til grunnstørrelsen. Du kan endre grunnstørrelsen ved å velge størrelsen du vil ha (i punkter, pt). Du kan også bruke andre måleenheter ellermåleenhetersom automatisk gjøres om til punkter.

Tipsikon

Hvis du vil gjøre en varig endring i standardstørrelsen som brukes i LibreOffice Math (12 pt), må du først velge størrelsen du vil bruke (for eksempel 11 pt) og deretter velge Standard.

Relative størrelser

I denne delen kan du bestemme hvilke relative størrelser som skal brukes for hver elementtype, målt i forhold til grunnstørrelsen.

Tekst

Velg tekststørrelsen for en formel i forhold til grunnstørrelsen.

Indekser

Velg størrelsen på indekser i en formel i forhold til grunnstørrelsen.

Funksjoner

Velg størrelsen på navn og andre funksjonselementer i en formel i forhold til grunnstørrelsen.

Operatorer

Velg størrelsen på matematiske operatorer i en formel i forhold til grunnstørrelsen.

Grenser

Velg størrelsen på grensene i en formel i forhold til grunnstørrelsen.

Standard

Klikk på denne knappen for å lagre endringene som standard for alle nye formler. Du vil bli spurt om bekreftelse før endringene lagres.

Dialogvindu for standardverdier ved lagring