Tekstformateringslinja

Plasser skrivemerket i et tekstobjekt for Ä fÄ fram verktÞylinja Tekstformatering.

Skriftnavn

Velg en skrifttype fra lista, eller skriv inn navnet pÄ en skrift direkte.

Du kan skrive inn flere skrifter, adskilt med semikolon. Dersom den fĂžrste skriften ikke finnes, prĂžver LibreOffice de neste skriftene i rekkefĂžlge.

Ikon

Skriftnavn

SkriftstĂžrrelse

Lar deg velge ulike skriftstÞrrelser fra denne lista. Du kan ogsÄ oppgi stÞrrelsen manuelt.

Halvfet

Sett den valgte teksten i halvfete typer. Hvis markÞren stÄr i et ord vil hele ordet fÄ halvfet skrift. Hvis den markerte teksten allerede er i halvfete typer sÄ blir denne formateringen fjernet.

Icon Bold

Halvfet

Kursiv

Sett den valgte teksten i kursiv. Hvis markÞren stÄr i et ord vil hele ordet bli satt i kursiv. Hvis teksten allerede er i kursiv, vil denne formateringen bli fjernet.

Icon Italic

Kursiv

Understreking

Underlines or removes underlining from the selected text.

Icon Underline

Understreking

Skriftfarge

Click to apply the current font color to the selected characters. You can also click here, and then drag a selection to change the text color. Click the arrow next to the icon to open the Font color toolbar.

Ikon

Skriftfarge

Venstre

Juster de valgte avsnittene til venstre marg.

Icon Align Left

Venstrejustert

Midtstilt

Plasser de valgte avsnittene pÄ midten av siden.

Icon Centered

HĂžyre

Juster de valgte avsnittene til hĂžyre marg

Icon Align Right

HĂžyrejustert

Blokkjuster

Blokkjuster det valgte avsnittet (jevn marg pĂ„ begge sider). Du kan ogsĂ„ stille inn hvordan du vil at den siste linja i et avsnitt skal oppfĂžre seg ved Ă„ velge Format → Avsnitt → Justering.

Icon Justified

Blokkjustert

StĂžrre avstand

Trykk pÄØk avstanden til avsnittet over.

Ikon

StĂžrre avstand

Mindre avstand

Trykk pÄ Mindsk avstand for Ä gjÞre avstanden til avsnittet over mindre.

Ikon

Mindre avstand

Punktmerking pÄ/av

Legg til eller fjern punktmerker i de valgte avsnittene.

Ikon

Punktmerking pÄ/av

Tegn

Endre skrifta og skriftformateringen til tegnene.

Icon Character

Tegn

Avsnitt

Modifies the format of the current paragraph, such as indents and alignment.

Icon Paragraph

Avsnitt

StÞtte for asiatiske sprÄk

Disse kommandoene kan du kun bruke etter Ă„ ha slĂ„tt pĂ„ stĂžtte for asiatiske sprĂ„k i → SprĂ„kinnstillinger → SprĂ„k.

Tekst fra venstre til hĂžyre

Angi den horisontale tekstretningen.

Icon Text direction from left to right

Tekstretning fra venstre til hĂžyre

Tekst ovenfra og ned

Angi den loddrette tekstretningen.

Icon Text direction from top to bottom

Tekst ovenfra og ned

Øk fontstÞrrelse

Øker skriftstÞrrelsen pÄ den valgte teksten.

Reuser fontstĂžrrelse

Minsker skriftstÞrrelsen pÄ den valgte teksten.