Tekstformateringslinjen

Plasser skrivemerket i et tekstobjekt for å få fram verktøylinjen Tekstformatering.

Skriftnavn

Velg en skrifttype fra listen, eller skriv inn navnet på en skrift direkte.

Du kan skrive inn flere skrifter, adskilt med semikolon. Dersom den første skriften ikke finnes, prøver LibreOffice de neste skriftene i rekkefølge.

Ikon

Skriftnavn

Skriftstørrelse

Lar deg velge ulike skriftstørrelser fra denne listen. Du kan også oppgi størrelsen manuelt.

Halvfet

Sett den valgte teksten i halvfete typer. Hvis markøren står i et ord vil hele ordet få halvfet skrift. Hvis den markerte teksten allerede er i halvfete typer så blir denne formateringen fjernet.

Ikon Fet

Halvfet

Kursiv

Sett den valgte teksten i kursiv. Hvis markøren står i et ord vil hele ordet bli satt i kursiv. Hvis teksten allerede er i kursiv, vil denne formateringen bli fjernet.

Ikon Kursiv

Kursiv

Understreking

Understreker eller fjerner understreking fra den valgte teksten.

Ikon Understreking

Understreking

Skriftfarge

Klikk for å bruke gjeldende skriftfarge på de valgte tegnene. Du kan også klikke her, og deretter dra et utvalg for å endre tekstfargen. Klikk på pilen ved siden av ikonet for å åpne Skriftfarge-verktøylinjen.

Ikon skriftfarge

Skriftfarge

Venstre

Justerer de(n) valgte avsnittene til containerens venstre marg.

Icon Align Left

Venstrejustert

Sentrert

Sentrerer det(e) valgte avsnittet på den omkringliggende containeren.

Icon Centered

Høyre

Justerer de(n) valgte avsnittene til containerens høyremarg.

Icon Align Right

Høyrejustert

Justert

Justerer valgte avsnitt(er) til venstre og høyre beholdermarg. Hvis du vil, kan du også spesifisere justeringsalternativene for den siste linjen i et avsnitt ved å velge Format - Avsnitt - Justering.

Icon Justified

Blokkjustert

Større avstand

Trykk påØk avstanden til avsnittet over.

Ikon

Større avstand

Mindre avstand

Trykk på Mindsk avstand for å gjøre avstanden til avsnittet over mindre.

Ikon

Mindre avstand

Usortert Liste

Legg til eller fjern punktmerker i de valgte avsnittene.

Ikon usortert liste

Bytte på usortert liste

Tegn

Endre skrifta og skriftformateringen til tegnene.

Icon Character

Tegn

Avsnitt

Modifies the format of the current paragraph, such as indents and alignment.

Ikon Avsnitt

Avsnitt

Støtte for asiatiske språk

Disse kommandoene kan bare nås etter at du har aktivert støtte for asiatiske språk i - Språk og Lokale innstillinger - Generelt.

Tekst fra venstre til høyre

Angi den horisontale tekstretningen.

Ikon Tekstretning fra venstre til høyre

Tekstretning fra venstre til høyre

Tekst ovenfra og ned

Angi den loddrette tekstretningen.

Ikon Tekstretning fra topp til bunn

Tekst ovenfra og ned

Øk fontstørrelse

Øker skriftstørrelsen på den valgte teksten.

Reuser fontstørrelse

Minsker skriftstørrelsen på den valgte teksten.