Verktøylinjer

Dette er en oversikt over standardoppsettet til verktøylinjene i LibreOffice.

Standardlinjen

Standardlinjen er tilgjengelig i alle LibreOffice-programmer.

Presentasjon

Generelle kommandoer for lysbilder.

Tegnelinjen

Verktøylinjen Tegning inneholder ofte brukte redigeringverktøy. Klikk på pilen siden av en knapp for å åpne verktøylinjen som inneholder flere kommandoer.

Søkelinjen

Finn-verktøylinjen kan brukes til hurtigsøke i innholdet i LibreOffice-dokumenter.

Disposisjonslinjen

I disposisjonsvisning, inneholder disposisjonslinjen redigeringsverktøy som brukes ofte. Trykk på pilen ved siden av en knapp for å åpne en verktøylinje som inneholder flere funksjoner.

Lysbildesorteringslinjen

I visningen Lysbildesortering kan du bruke verktøylinjen for lysbildesortering.

Verktøylinjen for linje og fyll

Verktøylinjen for linje og fyll inneholder funksjoner og valg du kan bruke i gjeldende visning.

Verktøylinjen for lysbildevisning

Verktøylinjen for Lysbildevisning vises når du åpner Lysbildesortering.

Verktøylinje for tabeller

Verktøylinjen for tabeller inneholder funksjonene du trenger for å jobbe med tabeller. Verktøylinjen vises når du flytter skrivemerket inn i en tabell.

Tekstformateringslinjen

Plasser skrivemerket i et tekstobjekt for å få fram verktøylinjen Tekstformatering.

Bildelinje

Bruk Bildelinjen til å angi farge, kontrast og lysstyrke for de valgte bildeobjektene.

Punktredigeringslinjen

Rediger poeng vises når du velger et polygonobjekt og klikker Rediger punkt .

Innstillinger-linjen

Velg Vis → Verktøylinjer → Innstillinger for å vise verktøylinjen Innstillinger.

Fargelinje

Vis eller skjul Farge-linjen. For å endre eller endre fargetabellen som vises, velg Format - Område, og klikk deretter på Farger-fanen.

Statuslinjen

Statuslinjen viser informasjon om dokumentet og om valgte objekter. Du kan dobbeltklikke på noen av elementene i statuslinjen for å åpne et tilhørende dialogvindu.

3D Innstillinger

Verktøylinjen 3D-innstillinger kontrollerer egenskapene til valgte 3D-objekter.

Skriftforming

Skriftformingslinjen åpnes når du velger et skriftformingsobjekt.

Sett inn

Legg til objekter, inklusive diagrammer, regneark, og bilder til dokumentet.

Klassifiseringsverktøylinje

Klassifisering-linjen inneholder verktøy for å sikre dokumenthåndtering.

Verktøylinjen Klassifisering inneholder listebokser som hjelper deg med å velge sikkerheten til dokumentet, i henhold til BAF-kategoripolicyen og BAILS nivåer. LibreOffice vil legge til egendefinerte felt i dokumentegenskapene (Fil - Egenskaper, Egendefinerte egenskaper-fanen) for å lagre klassifiseringspolicyen som dokumentmetadata.