Vis

Denne menyen inneholder kommandoer for å kontrollere visningen av dokumentet på skjermen, endre brukergrensesnittet og få tilgang til sidepanelene.

Normal

Bytt til normal visning hvor du kan opprette og redigere lysbildene dine.

Disposisjon

Bytt til disposisjonsvisning hvor du kan omorganisere lysbildene og endre titler og overskrifter.

Notatside

Bytt til merknadssidevisning. Der kan du legge merknader til lysbildene dine. Merknadene vil ikke bli vist for publikum når du holder presentasjonen din.

Støtteark

Bytt til støttearksiden der du kan forminske lysbildene slik at de får plass på en utskriftsside.

Lysbildesortering

Viser miniatyrversjoner av lysbildene slik at det blir enkelt å endre rekkefølgen.

Hovedutforming

Bytt til hovedutformingsvisning. Der kan du legge til elementer du vil skal vises på alle lysbildene i lysbildeframvisningen som bruker samme hovedutforming.

Hovedutforming for notater

Viser notatsmalen der du kan velge standardformatering for notater.

Verktøylinjer

Åpne en undermeny for å vise eller skjule verktøylinjer. En verktøylinje inneholder knapper og valg som gjør det lett å bruke LibreOffice-kommandoer.

Statuslinjen

Viser eller skjuler Status-linjen nederst i vinduet.

Linjaler

Vis eller skjul linjaler på toppen og venstre side av arbeidsområdet.

Vis eller skjul.

Rutenett og hjelpelinjer

Bytt synligheten til rutenettpunkter og hjelpelinjer for å hjelpe objekter med å flytte og gi presis posisjon på gjeldende side.

Snap-veiledninger

Spesifiserer visningsalternativene for snapguider.

Hjelpelinjer for flytting av objekt

Spesifiserer om hjelpelinjer skal vises når et objekt flyttes.

Farge/Gråtoner

Viser lysbilde i farger, gråtoner eller svart-hvit.

Kommentarer

Vis eller skjul notat i presentasjonen.

Bakgrunn til hovedutformingen

Slår av og på vising av bakgrunnen i hovedutformingen som skal brukes som bakgrunn i det gjeldende lysbildet.

Hovedutformingsobjekt

Slår av og på vising av bakgrunnen i hovedutformingen vist i det gjeldende lysbildet.

Hovedelement

Legg plassholdere for topptekst, bunntekst, dato og lysbildenummer til hovedlysbildet.

Sidefelt

Sidepanelet er et vertikalt grafisk brukergrensesnitt som primært gir kontekstuelle egenskaper, stilbehandling, dokumentnavigering, mediegalleri og flere funksjoner.

Stiler

Åpner stilebehandleren i sidepanelet og viser en liste over alle tilgjengelige bilde- og presentasjonsstiler som du kan benytte eller redigere.

Utklippsgalleriet

Åpner Galleri-dekket i sidefeltet, der du kan velge bilder og lydklipp som skal settes inn i dokumentet.

Dokumentstruktur

Vis dokumentstrukturen slik at du raskt kan hoppe til de andre lysbildene, eller veksle mellom åpnede filer.

Skalering

Opens the Zoom & View Layout dialog to let you set the zoom factor to display the current document.