Vis

Denne menyen inneholder kommandoer for Ä kontrollere visningen av dokumentet pÄ skjermen, endre brukergrensesnittet og fÄ tilgang til sidepanelene.

Normal

Bytt til normal visning hvor du kan opprette og redigere lysbildene dine.

Disposisjon

Bytt til disposisjonsvisning hvor du kan omorganisere lysbildene og endre titler og overskrifter.

Notatside

Bytt til merknadssidevisning. Der kan du legge merknader til lysbildene dine. Merknadene vil ikke bli vist for publikum nÄr du holder presentasjonen din.

StĂžtteark

Bytt til stÞttearksiden der du kan forminske lysbildene slik at de fÄr plass pÄ en utskriftsside.

Lysbildesortering

Viser miniatyrversjoner av lysbildene slik at det blir enkelt Ă„ endre rekkefĂžlgen.

Hovedutforming

Bytt til hovedutformingsvisning. Der kan du legge til elementer du vil skal vises pÄ alle lysbildene i lysbildeframvisningen som bruker samme hovedutforming.

Hovedutforming for notater

Viser notatsmalen der du kan velge standardformatering for notater.

VerktĂžylinjer

Åpne en undermeny for Ă„ vise eller skjule verktĂžylinjer. En verktĂžylinje inneholder knapper og valg som gjĂžr det lett Ă„ bruke LibreOffice-kommandoer.

Statuslinjen

Viser eller skjuler Status-linjen nederst i vinduet.

Linjaler

Vis eller skjul linjaler pÄ toppen og venstre side av arbeidsomrÄdet.

Vis eller skjul.

Rutenett og hjelpelinjer

Bytt synligheten til rutenettpunkter og hjelpelinjer for Ä hjelpe objekter med Ä flytte og gi presis posisjon pÄ gjeldende side.

Snap-veiledninger

Spesifiserer visningsalternativene for snapguider.

Hjelpelinjer for flytting av objekt

Spesifiserer om hjelpelinjer skal vises nÄr et objekt flyttes.

Farge/GrÄtoner

Viser lysbilde i farger, grÄtoner eller svart-hvit.

Kommentarer

Vis eller skjul notat i presentasjonen.

Bakgrunn til hovedutformingen

SlÄr av og pÄ vising av bakgrunnen i hovedutformingen som skal brukes som bakgrunn i det gjeldende lysbildet.

Hovedutformingsobjekt

SlÄr av og pÄ vising av bakgrunnen i hovedutformingen vist i det gjeldende lysbildet.

Hovedelement

Legg plassholdere for topptekst, bunntekst, dato og lysbildenummer til hovedlysbildet.

Sidefelt

Sidepanelet er et vertikalt grafisk brukergrensesnitt som primĂŠrt gir kontekstuelle egenskaper, stilbehandling, dokumentnavigering, mediegalleri og flere funksjoner.

Stiler

Åpner stilebehandleren i sidepanelet og viser en liste over alle tilgjengelige bilde- og presentasjonsstiler som du kan benytte eller redigere.

Utklippsgalleriet

Åpner Galleri-dekket i sidefeltet, der du kan velge bilder og lydklipp som skal settes inn i dokumentet.

Dokumentstruktur

Vis dokumentstrukturen slik at du raskt kan hoppe til de andre lysbildene, eller veksle mellom Ă„pnede filer.

Skalering

Reduserer eller forstĂžrrer skjermvisningen til LibreOffice.