Hente inn farger, fargeoverganger, and skraveringslister

Du kan bruke lister for å organisere farger, fargeoverganger eller skraveringsmønstre. LibreOffice har flere lister som du kan hente inn og bruke i ditt dokument. Hvis du vil, kan du legge til eller slette elementer fra en liste eller til og med opprette selvvalgte lister.

For å åpne en fargeliste:

1. Velg Format → Område, og klikk så på fanen Farger.

2. Klikk på knappen Åpne fargeliste.

3. Finn fargelisten som du vil åpne, og trykk så på Åpne. En fargelistefil har formatet [filnavn].soc.

For å lagre en fargeliste kan du trykke på knappen Lagre fargeliste, skrive inn et filnavn og trykke på Lagre.

FriFarge HLC -fargelisten er basert på CIELAB -modellen og er optimalisert for profesjonell CMYK -utskrift. Fargene i kompatibilitets- og HTML -listene er optimalisert for skjermer med en oppløsning på 256 farger. Palettene “LibreOffice” og “Material” inneholder henholdsvis de offisielle LibreOffice- og Material Design -palettene. Tonal.soc -paletten gir et sett med farger organisert av luminanskontrast som fungerer på tvers av forskjellig maskinvare.

For å åpne en fargeovergangliste:

1. Velg Format → Flate, og trykk så på fanen Fargeoverganger.

2. Trykk på knappen Åpne fargeovergangliste.

3. Finn fargeoverganglisten du vil åpne, og trykk så på Åpne. En fargeoverganglistefil har formatet [filnavn].sog.

For å lagre en fargeovergangliste, klikk på knappen Lagre fargegovergangliste, skriv inn et filnavn, og trykk så på Lagre.

For å åpne en skraveringsliste:

1. Velg Format → Område, og trykk så på fanen Skravering.

2. Klikk på knappen Åpne skraveringsliste.

3. Finn den skraveringslisten du vil åpne, og trykk så på Åpne. En skraveringslistefil har formatet [filnavn].soh.

For å lagre en skraveringsliste, trykk på knappen Lagre skraveringsliste, skriv inn et filnavn, og trykk så på Lagre.

Format → Område

Henting av linje- og pilstiler