Tegning av kurver

Kurve-ikonet pÄ IkonTegning-verktÞylinja Äpner en verktÞylinje for tegning av Bézierkurver. Bézierkurver angis av et startpunkt og et sluttpunkt, som kalles «ankre». Bézierkurvens kurvatur angis av kontrollpunkter («hÄndtak»). Flytting av et kontrollpunkt endrer formen pÄ Bézierkurven.

Merknadsikon

Kontrollpunkter er bare synlige i «Rediger punkter»-moduset. Kontrollpunkter fremstilles som sirkler, ankerpunkter fremstilles som firkanter. Begynnelsespunktet er en smule stÞrre enn de Þvrige ankerpunktene.

BĂ©zierkurvestykker og rette linjestykker kan settes sammen for Ă„ danne en mer kompleks BĂ©zierkurve. Tre forskjellige overganger kan brukes for Ă„ sette sammen nĂŠrligende stykker:

Hvordan bruke kurveverktĂžyet

1. PÄ «Tegning»-verktÞylinja kan du Äpne verktÞylinja Kurver Ikon og velge verktÞyet KurveIkon.

2. Trykk der du Þnsker at kurven skal begynne, og dra i den retningen du vil at kurven skal gÄ. Kontrollinja vil vise retningen.

Hold Shift nede mens du drar for Ă„ begrense retningen til et 45 graders nett.

3. Slipp musa hvor det fĂžrste kontrollpunktet skal vĂŠre.

4. Flytt pekeren dit du Ăžnsker at kurvesegmentet skal ende. Kurven fĂžlger pekeren.

5. GjĂžr en av de fĂžlgende:

Hvordan du bruker verktÞyet «FrihÄndslinje»

1. PÄ «Tegning»-verktÞylinja kan du Äpne verktÞylinja Kurver Ikon og velge verktÞyet FrihÄndslinjeIkon.

2. Klikk der du Ăžnsker at kurven skal starte, og hold museknappen nede.

3. Tegn frihÄndslinja som du ville gjort med en blyant.

4. Slipp museknappen for Ă„ fullfĂžre linja.