Topptekst eller Bunntekstpå alle Lysbilder

Hvert lysbilde er basert på et hovedlysbilde . Tekst, bilder, tabeller, felter eller andre objekter som du plasserer på hovedlysbildet er synlige som bakgrunn på alle lysbilder som er basert på dette hovedlysbildet .

Hovedutforminger finnes til lysbilder, merknader og støtteark.

Legge til forhåndsbestemte topptekst- eller bunntekstobjekter

Enhver slags hovedutforming har noen forhåndsbestemte område som inneholder dato, bunntekst og lysbildenummer.

Når du skifter til hovedutformingsvisningen kan du flytte områdene til en vilkårlig plass på hovedutformingen. Du kan tilføye mer tekst og endre størrelse på områdene. Du kan velge innholdet i områdene og bruke tekstformater. Du kan for eksempel endre skriftstørrelsen eller fargen.

tip

Et forhåndsbestemt Topptekstområde er bare tilgjengelig for merknader og støtteark. Hvis du vil ha et Topptekstområde på alle lysbilder, kan du flytte Bunntekstområdet til toppen av tittellysbildet.

Objekter du setter inn på et tittellysbilde er synlige på alle lysbilder som er basert på dette tittellysbildet.

1. Velg Vis → Topptekst og bunntekst.

Du ser et dialogvindu med to faner:Lysbilde og Notater og støtteark hvor du kan skrive inn innhold til de forhåndsbestemte områdene.

Topptekst Bunntekst Dialog

Som standard er Dato og klokkeslett-feltet krysset av for, men formatet satt til Fast og tekstfeltet tomt, så ingen dato eller klokkeslett er synlig på lysbildene.

Som standard er Bunntekst-feltet krysset av for, men tekstfeltet tomt, så ingen bunntekst ses på lysbildene.

Som standard er Lysbildenummer-feltet tomt, så ingen lysbildenumre ses.

2. Skriv inn eller merk innholdet som skal være synlig på alle lysbilder.

3. Hvis du vil endre plasseringen og formateringen av hovedobjektene, velg Vis → Hovedutforming → Hovedlysbilde .

Du ser Hovedlysbilde med områder i nærheten av bunnen. Du kan flytte områdene og du kan velge feltene og angi formattering. Du kan også angi tekst som skal vises ved siden av feltet.

4. Trykk på Datoområdet og flytt dato/klokkeslett-feltet. Velg <date/time> dato/klokkeslett-feltet og angi formatering for å endre måten data i feltet vises for alle lysbilde. Det samme gjelder for Bunntekstområdet og Lysbildenummerområdet.

5. Normalt er de forhåndsdefinerte elementene i hovedlysbildet satt til synlig i presentasjonen. Du kan kontrollere synligheten til de forhåndsdefinerte elementene ved å velge Lysbilde - Hovedelement.

Hovedutformingsdialog

Legg til tekstobjekter som topptekst- eller bunntekstobjekter

Du kan legge til et tekstobjekt hvor som helst på hovedlysbildet .

1. Velg Vis → Hovedlysbilde .

2. Tegnings linjen, velgTekst ikonetIkon.

3. Dra i hovedlysbildet for å tegne et tekstobjekt og skriv eller lim inn din tekst.

4. Velg Vis → Normal når du er ferdig.

tip

Du kan også legge til felter som for eksempel dato eller sidetall til en topptekst eller bunntekst ved å velge Sett inn → Felt.