Forbindelseslinjer

Ikon Kobling

Forbindelseslinje

Åpne verktøylinjen for forbindelser. Ved hjelp av den kan du lage forbindelser mellom objektene i lysbildet. En forbindelse består av en linje som binder sammen to objekter. Objektene vil fortsatt henge sammen når de flyttes. Hvis du kopierer et objekt med en forbindelse vil også forbindelsen bli kopiert.

Det er fire slags forbindelseslinjer:

1. Standard (90-graders vinkelbøyninger)

2. Linje (to bøyninger)

3. Rett

4. Kurvet

Når du klikker på en kobling og flytter musepekeren over et fylt objekt, eller til kanten på et objekt som ikke er fylt, vises det festepunkter. Et festepunkt er et fast punkt der du kan feste en kontaktlinje. Du kan legge til tilpassetfestepunkt til et objekt.

For å tegne en forbindelseslinje, klikk på et festepunkt på et objekt, dra til et festepunkt på et annet objekt og slipp. Du kan også dra til en tom del av dokumentet og klikke. Den løse enden av forbindelsen er fastlåst, inntil du drar enden til et annet sted. For å løsne en forbindelseslinje, dra en av forbindelseslinjens ender til en ny posisjon.

Forbindelseslinje

Tegn en forbindelseslinje med en eller flere 90-graders vinkler på. Trykk på et festepunkt på et objekt, dra festepunktet til et annet objekt og slipp.

Ikon Koblinr

Forbindelseslinje

Forbindelseslinje som begynner med pil

Tegn en forbindelseslinje med en eller flere 90-graders vinkler på og en pil på startpunktet. Trykk på ett festepunkt på et objekt, dra festepunktet til et annet objekt og slipp.

Ikon Kobling starter med pil

Forbindelseslinje som begynner med pil

Forbindelseslinje som slutter med pil

Tegn en forbindelseslinje med en eller flere 90-graders vinkler på og en pil på sluttpunktet. Trykk på et festepunkt på ett objekt, dra festepunktet til et annet objekt og slipp.

Ikon Kobling slutter med pil

Forbindelseslinje som slutter med pil

Forbindelseslinje med piler

Tegn en forbindelseslinje med en eller flere 90-graders vinkler på og piler i begge ender. Trykk på et festepunkt på et objekt, dra festepunktet til et annet objekt og slipp.

Ikon Kobling med piler

Forbindelseslinje med piler

Forbindelseslinje som begynner med sirkel

Tegn en forbindelseslinje med en eller flere 90-graders vinkler på og en sirkel på startpunktet. Trykk på et festepunkt på et objekt og dra festepunktet til et annet objekt og slipp.

Ikon Kobling starter med sirkel

Forbindelseslinje som begynner med sirkel

Forbindelseslinje som slutter med sirkel

Tegn en forbindelseslinje med en eller flere 90-graders vinkler på og en sirkel på sluttpunktet. Trykk på ett festepunktet på et objekt, dra festepunktet til et annet objekt og slipp.

Ikon Kobling slutter med sirkel

Forbindelseslinje som slutter med sirkel

Forbindelseslinje med sirkler

Tegn en forbindelseslinje med en eller flere 90-graders vinkler på og en sirkel i begge ender. Trykk på et festepunkt på et objekt, dra festepunktet til et annet objekt og slipp.

Ikon Kobling med sirkler

Forbindelseslinje med sirkler

Linjeforbindelse

Tegn en forbindelseslinje med vinkler nært et festepunkt. Trykk på et festepunkt på et objekt, dra festepunktet til et festepunkt på et annet objekt og slipp. Klikk på forbindelseslinjen og dra vinkelen for å justere lengden på linjen mellom vinkelen og festepunktet.

Ikon Linjekobling

Linjeforbindelse

Linjeforbindelse som begynner med pil

Tegn en forbindelseslinje som starter med en pil og har vinkler nært et festepunkt. Trykk på et festepunkt på et objekt, dra det til et annet objekt og slipp. Klikk på forbindelseslinjen og dra vinkelen for å justere lengden på linjen mellom vinkelen og festepunktet.

Ikon Linjekobling starter med pil

Linjeforbindelse som begynner med pil

Linjeforbindelse som slutter med pil

Tegn en forbindelseslinje som har vinkler nært et festepunkt og slutter med en pil. Trykk på et festepunkt på et objekt, dra det til et annet objekt og slipp. Klikk på forbindelseslinjnen og dra vinkelen for å justere lengden på linjen mellom vinkelen og festepunktet.

Ikon Linjekobling slutter med pil

Linjeforbindelse som slutter med pil

Linjeforbindelse med piler

Tegn en forbindelseslinje som har vinkler nært et festepunkt og har piler i hver ende. Trykk på et festepunkt på et objekt, dra det til et annet objekt og slipp. Klikk på forbindelseslinjen og dra vinkelen for å justere lengden på linjen mellom vinkelen og festepunktet.

Ikon Linjekobling med piler

Linjeforbindelse med piler

Linjeforbindelse som begynner med sirkel

Tegn en forbindelseslinje som starter med en sirkel og har vinkler nært et festepunkt. Trykk på et festepunkt på et objekt, dra det til et annet objekt og slipp. Klikk på forbindelseslinjen og dra vinkelen for å justere lengden på linjen mellom vinkelen og festepunktet.

Ikon Linjekobling starter med sirkel

Linjeforbindelse som begynner med sirkel

Linjeforbindelse som slutter med sirkel

Tegn en forbindelseslinje som slutter med en sirkel og har vinkler nær et festepunkt. Trykk på et koblingspunkt på et objekt, dra det til et annet objekt og slipp. Klikk på forbindelsen og dra vinkelen for å justere lengden på linjen mellom vinkelen og koblingspunktet.

Ikon Linjekobling slutter med sirkel

Linjeforbindelse som slutter med sirkel

Linjeforbindelse med sirkler

Tegn en forbindelseslinje som har vinkler nært et festepunkt og sirkler i begge ender. Trykk på et festepunkt på et objekt, dra det til et annet objekt og slipp. Klikk på forbindelseslinjen og dra vinkelen for å justere lengden på linjen mellom vinkelen og festepunktet.

Ikon Linjekobling med sirkler

Linjeforbindelse med sirkler

Rett forbindelseslinje

Tegn en rett forbindelseslinje. Trykk på et festepunkt, dra det til et festepunkt på et annet objekt og slipp.

Ikon rett tilkobling

Rett forbindelseslinje

Rett forbindelseslinje som begynner med pil

Tegn en rett forbindelseslinje med en pil på startpunktet. Trykk på et festepunkt, dra det til et festepunkt på et annet objekt og slipp.

Ikon rett kobling starter med pil

Rett forbindelseslinje som begynner med pil

Rett forbindelseslinje som slutter med pil

Tegn en rett forbindelseslinje med en pil på sluttpunktet. Trykk på et festepunkt, dra det til et festepunkt på et annet objekt og slipp.

Ikon rett kobling ender med pil

Rett forbindelseslinje som slutter med pil

Rett forbindelseslinje med piler

Tegn en rett forbindelseslinje med piler i begge ender. Trykk på et festepunkt, dra det til et festepunkt på et annet objekt og slipp.

Ikon rett kobling med piler

Rett forbindelseslinje med piler

Rett forbindelseslinje som begynner med sirkel

Tegn en rett forbindelseslinje med en sirkel på startpunktet. Trykk på et festepunkt, dra det til et festepunkt på et annet objekt og slipp.

Ikon rett kobling starter med sirkel

Rett forbindelseslinje som begynner med sirkel

Rett forbindelseslinje som slutter med sirkel

Tegn en rett forbindelseslinje med en sirkel på sluttpunktet. Trykk på et festepunkt, dra det til et festepunkt på et annet objekt og slipp.

Ikon Rett kobling ender med sirkel

Rett forbindelseslinje som slutter med sirkel

Rett forbindelseslinje med sirkler

Tegn en rett forbindelseslinje med sirkler i begge ender. Trykk på et festepunkt, dra det til et festepunkt på et annet objekt og slipp.

Ikon rett kobling med sirkler

Rett forbindelseslinje med sirkler

Bøyd forbindelseslinje

Tegn en vinklet forbindelseslinje. Trykk på et festepunkt, dra det til et festepunkt på et annet objekt og slipp.

Ikon buet kobling

Bøyd forbindelseslinje

Bøyd forbindelseslinje med piler

Tegn en vinklet forbindelseslinje med en pil på startpunktet. Trykk på et festepunkt, dra det til et festepunkt på et annet objekt og slipp.

Ikon Buet kobling starter med pil

Bøyd forbindelseslinje med piler

Bøyd forbindelseslinje som slutter med pil

Tegn en vinklet forbindelseslinje med en pil på sluttpunktet. Trykk på et festepunkt, dra det til et festepunkt på et annet objekt og slipp.

Ikon Buet kobling slutter med pil

Bøyd forbindelseslinje som slutter med pil

Bøyd forbindelseslinje med piler

Tegn en vinklet forbindelseslinje med piler i begge ender. Trykk på et festepunkt, dra det til et festepunkt på et annet objekt og slipp.

Ikon Buet kobling slutter med pil

Bøyd forbindelseslinje med piler

Bøyd forbindelseslinje som begynner med sirkel

Tegn en vinklet forbindelseslinje med en sirkel på startpunktet. Trykk på et festepunkt, dra det til et festepunkt på et annet objekt og slipp.

Ikon buet kobling starter med sirkel

Bøyd forbindelseslinje som begynner med sirkel

Bøyd forbindelseslinje som slutter med sirkel

Tegn en vinklet forbindelseslinje med en sirkel på sluttpunktet. Trykk på et festepunkt, dra det til et festepunkt på et annet objekt og slipp.

Ikon buet kobling slutter med sirkel

Bøyd forbindelseslinje som slutter med sirkel

Bøyd forbindelseslinje med sirkler

Tegn en vinklet forbindelseslinje med sirkler i begge ender. Trykk på et festepunkt, dra det til et festepunkt på et annet objekt og slipp.

Ikon buet kobling med sirkler

Bøyd forbindelseslinje med sirkler