Basic IDE

Definerer innstillingene for Basic IDE (Integrated Development Environment) for å hjelpe til med å redigere makroer i Basic.

warning

Denne funksjonen er eksperimentell og kan gi feil eller oppføre seg uventet. For å aktivere det uansett, velg - LibreOffice - Avansert og merk av for Aktiver eksperimentelle funksjoner.

For å bruke denne funksjonen …

Velg → LibreOffice → Alternativer for Basic IDE

Kodefullføring

Denne funksjonen hjelper Basic-programmereren til å fullføre koden, sparer omfattende skriving og bidrar til å redusere kodefeil.

Aktiver kodefullføring

Vis metoder for et Basic-objekt. Kodefullføring vil vise metodene til et Basic-objekt, forutsatt at objektet er en utvidet UNO-type, og alternativet "Bruk utvidede typer" er også på. Det fungerer ikke på en generisk Objekt eller Variant Grunnleggende typer.

Når en variabel er et UNO-grensesnitt eller -struktur, vises en listeboks når du trykker på prikken etter en variabels navn (som aVar. [listeboksen vises] ). Metodene og variablene er oppført i listeboksen, vist rett nedenfor. Du kan navigere mellom de foreslåtte metodene og variablene med piltastene. For å sette inn den valgte oppføringen, trykk Enter-tasten eller dobbeltklikk på den med musen. For å lukke listeboksen, trykk Esc-tasten.

Når du skriver inn metodens navn og trykker Tab-tasten én gang, vil det fullføre den valgte oppføringen, ved å trykke på Tab-tasten igjen vil du bla gjennom treffene med det lengste prefikset. For eksempel, når aVar.aMeth skrives, vil den bla gjennom aMeth1, aMethod2, aMethod3 oppføringer, og andre oppføringer som ikke er skjult.

Eksempler

Dim aPicker As com.sun.star.ui.dialogs.XFilePicker

er en gyldig variabeldefinisjon, dens metoder kan nås via prikken ("".")-operatoren:

aPicker.getDisplayDirectory()

Kodeforslag

Dette er kodehjelpere for Basic-programmereren.

Auto korrektur

Korrigering av grunnleggende variabler og nøkkelord mens du skriver. LibreOffice Basic IDE vil endre skrivingen av grunnleggende setninger og grunnleggende variabler i koden din for å forbedre kodestilen og lesbarhet. Endringer av koden er basert på programmets variabeldeklarasjoner og på LibreOffice Basic-kommandoene som er analysert.

Eksempler

Dim intVar as Integer

og når du skriver Intvar, vil bli korrigert til intVar for å matche tilfellet som eksisterer i erklæringen om intVar .

Grunnleggende nøkkelord blir også automatisk korrigert (listen over nøkkelord er hentet ut fra parseren).

Eksempler

Integer, String, ReDim, ElseIf, etc...

Autolukk tegn

Lukk åpne anførselstegn automatisk. LibreOffice Basic IDE vil legge til et avsluttende anførselstegn hver gang du skriver inn et åpningssitat. Praktisk for å sette inn strenger i Basic-koden.

Autolukk parentes

Lukk åpne parenteser automatisk. LibreOffice Basic IDE vil legge til en avsluttende parentes ")" hver gang du skriver inn en åpningsparentes "(".

Autolukkingsprosedyrer

Sett automatisk inn avslutningssetninger for prosedyrer. LibreOffice Basic IDE vil legge til en setning End Sub eller Avslutt-funksjon etter at du har skrevet inn en Sub- eller Funksjon-setning og trykk på Enter.

Språkfunksjoner

Bruk utvidede typer

Tillat UNO-objekttyper som gyldige grunnleggende typer. Denne funksjonen utvider standardtypene for grunnleggende programmeringsspråk med LibreOffice UNO-typene. Dette lar programmereren definere variabler med riktig UNO-type og er nødvendig for funksjonen for kodefullføring.

Eksempler

Sub Some_Calc_UNO_Types
    REM A spreadsheet object
        Dim oSheet As com.sun.star.sheet.XSpreadsheet
        oSheet = ThisComponent.getSheets().getByIndex(0)
    REM A cell object
        Dim oCell As com.sun.star.table.XCell
        oCell = oSheet.getCellByPosition(0,0)
    End Sub

Advarselsikon

Bruken av UNO Extended Types i Basic-programmer kan begrense interoperabiliteten til programmet når det kjøres i andre kontorpakker.