Vis

Spesifiserer visningsinnstillingene

For Ă„ bruke denne funksjonen

Velg - LibreOffice - Vis.

Dialog for Alternativer

Ikonstil

Velg ikonstil for knapper i verktĂžylinjer og dialogvinduer.

Icon Size

Toolbar

Specifies the display size of toolbar icons.

Notebookbar

Bestemmer stÞrrelsen pÄ ikonene pÄ notebook menyraden.

Sidebar

Bestemmer stÞrrelsen pÄ ikonene i sidepanelet.

Visibility

Menu icons

Viser ikonene ved siden av den tilhÞrende menyoppfÞringen. Velg mellom «automatisk», «gjem» og «vis». I «automatisk» styres visningen av ikonene og tema av systeminnstillingene.

Shortcuts

Displays shortcut keys next to corresponding menu items. Select from "Automatic", "Hide", and "Show". "Automatic" displays shortcut keys according to system settings.

Mus

Positioning

Velg om, og i sÄ fall hvordan, musepekeren skal plasseres i et dialogvindu nÄr det Äpnes.

Middle button

Angir hvilken funksjon den midterste museknappen skal ha.

1. Automatisk rulling - Hvis du drar med musa samtidig som du trykker pÄ den midterste museknappen, endres visningen.

2. Lim inn fra utklippstavlen - Hvis du trykker pÄ den midterste museknappen, limes innholdet i «Utvalgsutklippstavlen» inn der musepekeren er plassert.

«Utvalgsutklippstavlen» er uavhengig av den vanlige utklippstavlen, som du bruker med Rediger → Kopier /Klipp ut/ Lim inn eller de tilsvarende hurtigtastene. Utklippstavlen og «Utvalgsutklippstavlen» kan inneholde forskjellig innhold pĂ„ samme tid.

Utklippstavle

Utvalgsutklippstavlen

Kopier innhold

Edit - Copy +C.

Merk tekst, tabell, objekt.

Lim inn innhold

Edit - Paste +V pastes at the cursor position.

Innholdet limes inn der musepekeren er plassert nÄr du klikker med den midterste museknappen.

Lim inn innhold inn i et annet dokument

Innholdet pÄ utklippstavlen pÄvirkes ikke.

Utvalget som ble merket sist, er innholdet pÄ utvalgsutklippstavlen.

tip

Press Shift++R to restore or refresh the view of the current document.

Graphics Output

Bruk maskinvareakselerasjon

Du kan fÄ direkte tilgang til maskinvarefunksjonene i skjermkortet for Ä oppnÄ bedre visning pÄ skjermen. StÞtte for maskinvareakselerasjon er ikke tilgjengelig i alle operativsystemer og distribusjoner av LibreOffice.

Bruk kantutjevning

Om det finnes stÞtte for det, kan du slÄ av og pÄ kantutjevning av grafikk. NÄr kantutjevning er slÄtt pÄ, vil de fleste grafiske objekter se jevnere ut og med fÊrre feil.

Skriftlister

ForhÄndsvis skrifter

Viser navnene pÄ skrifter som kan velges sammen med med den tilsvarende skrifta. Dette gjelder for eksempel skrifter i skriftboksen pÄ formateringsverktÞylinja.>

Utjevning av skrifter pÄ skjermen

Merk av her for Ä jevne ut tekst som vises pÄ skjermen.

from

Velg den minste skriftstĂžrrelsen for utjevning av skrift.