Vis

Spesifiserer visningsinnstillingene

For Ă„ bruke denne funksjonen

Velg - LibreOffice - Vis.

Dialog for Alternativer

Ikontema

Velg ikonstil for knapper i verktĂžylinjer og dialogvinduer.

IkonstĂžrrelse

VerktĂžylinje

Angir visningsstÞrrelsen pÄ verktÞylinjeikonene.

Notebookfelt

Bestemmer stÞrrelsen pÄ ikonene pÄ notebook menyraden.

Sidefelt

Bestemmer stÞrrelsen pÄ ikonene i sidepanelet.

Synlighet

Menyikoner

Viser ikonene ved siden av den tilhÞrende menyoppfÞringen. Velg mellom «automatisk», «gjem» og «vis». I «automatisk» styres visningen av ikonene og tema av systeminnstillingene.

Snarveier

Viser hurtigtaster ved siden av tilsvarende menyelementer. Velg mellom "Automatisk", "Skjul" og "Vis". "Automatisk" viser snarveistaster i henhold til systeminnstillingene.

Mus

Posisjonering

Velg om, og i sÄ fall hvordan, musepekeren skal plasseres i et dialogvindu nÄr det Äpnes.

Midtknapp

Angir hvilken funksjon den midterste museknappen skal ha.

1. Automatisk rulling - Hvis du drar med musa samtidig som du trykker pÄ den midterste museknappen, endres visningen.

2. Lim inn fra utklippstavlen - Hvis du trykker pÄ den midterste museknappen, limes innholdet i «Utvalgsutklippstavlen» inn der musepekeren er plassert.

«Utvalgsutklippstavlen» er uavhengig av den vanlige utklippstavlen, som du bruker med Rediger → Kopier /Klipp ut/ Lim inn eller de tilsvarende hurtigtastene. Utklippstavlen og «Utvalgsutklippstavlen» kan inneholde forskjellig innhold pĂ„ samme tid.

Utklippstavle

Utvalgsutklippstavlen

Kopier innhold

Rediger - Kopier +C.

Merk tekst, tabell, objekt.

Lim inn innhold

Rediger - Lim inn +Vlimer inn ved markĂžrposisjonen.

Innholdet limes inn der musepekeren er plassert nÄr du klikker med den midterste museknappen.

Lim inn innhold inn i et annet dokument

Innholdet pÄ utklippstavlen pÄvirkes ikke.

Utvalget som ble merket sist, er innholdet pÄ utvalgsutklippstavlen.

tip

Trykk Shift++R for Ă„ gjenopprette eller oppdatere visningen av gjeldende dokument.

Grafikk output

Bruk maskinvareakselerasjon

Du kan fÄ direkte tilgang til maskinvarefunksjonene i skjermkortet for Ä oppnÄ bedre visning pÄ skjermen. StÞtte for maskinvareakselerasjon er ikke tilgjengelig i alle operativsystemer og distribusjoner av LibreOffice.

Bruk kantutjevning

Om det finnes stÞtte for det, kan du slÄ av og pÄ kantutjevning av grafikk. NÄr kantutjevning er slÄtt pÄ, vil de fleste grafiske objekter se jevnere ut og med fÊrre feil.

Skriftlister

ForhÄndsvis skrifter

Viser navnene pÄ skrifter som kan velges sammen med med den tilsvarende skriften. Dette gjelder for eksempel skrifter i skriftboksen pÄ formateringsverktÞylinjen.>

Utjevning av skrifter pÄ skjermen

Merk av her for Ä jevne ut tekst som vises pÄ skjermen.

fra

Skriv inn den minste skriftstÞrrelsen du vil bruke antialiasing pÄ.