Vis

Spesifiserer visningsinnstillingene

For Ă„ bruke denne funksjonen

Velg - LibreOffice - Vis.

Dialog for Alternativer

Brukergrensesnitt

IkonstĂžrrelse for verktĂžylinjen

Velg visingsstÞrrelse for knapper pÄ verktÞylinjen.

IkonstÞrrelse pÄ sidelinjen

Bestemmer stÞrrelsen pÄ ikonene i sidepanelet.

IkonstÞrrelse pÄ notebook menyraden

Bestemmer stÞrrelsen pÄ ikonene pÄ notebook menyraden.

Ikonstil

Velg ikonstil for knapper i verktĂžylinjer og dialogvinduer.

Mus

Musplassering

Velg om, og i sÄ fall hvordan, musepekeren skal plasseres i et dialogvindu nÄr det Äpnes.

Midtre musknapp

Angir hvilken funksjon den midterste museknappen skal ha.

1. Automatisk rulling - Hvis du drar med musa samtidig som du trykker pÄ den midterste museknappen, endres visningen.

2. Lim inn fra utklippstavlen - Hvis du trykker pÄ den midterste museknappen, limes innholdet i «Utvalgsutklippstavlen» inn der musepekeren er plassert.

«Utvalgsutklippstavlen» er uavhengig av den vanlige utklippstavlen, som du bruker med Rediger → Kopier /Klipp ut/ Lim inn eller de tilsvarende hurtigtastene. Utklippstavlen og «Utvalgsutklippstavlen» kan inneholde forskjellig innhold pĂ„ samme tid.

Utklippstavle

Utvalgsutklippstavlen

Kopier innhold

Rediger → Kopier eller «Ctrl + C».

Merk tekst, tabell, objekt.

Lim inn innhold

Rediger → Sett inn eller «Ctrl + V» limer inn der musepekeren er plassert.

Innholdet limes inn der musepekeren er plassert nÄr du klikker med den midterste museknappen.

Lim inn innhold inn i et annet dokument

Innholdet pÄ utklippstavlen pÄvirkes ikke.

Utvalget som ble merket sist, er innholdet pÄ utvalgsutklippstavlen.

Bildevisning

tip

Trykk «Shift + Ctrl + R» for Ä gjenopprette eller oppdatere visningen av dokumentet.

Bruk maskinvareakselerasjon

Du kan fÄ direkte tilgang til maskinvarefunksjonene i skjermkortet for Ä oppnÄ bedre visning pÄ skjermen. StÞtte for maskinvareakselerasjon er ikke tilgjengelig i alle operativsystemer og distribusjoner av LibreOffice.

Bruk kantutjevning

Om det finnes stÞtte for det, kan du slÄ av og pÄ kantutjevning av grafikk. NÄr kantutjevning er slÄtt pÄ, vil de fleste grafiske objekter se jevnere ut og med fÊrre feil.

Bruk OpenGL for all opptegning (ved omstart)

Bruk Open Graphics Library (OpenGL) for hÞy ytelse for Ä kjÞre alle visuelle element i programmet, ogsÄ vinduer, menyer, verktÞylinjer og symbol. OpenGL benytter grafikkortet for Ä tegne opp skjermbildet raskere. Dersom enheten er svartelistet (se nedenfor), blir ikke denne funksjonen slÄtt pÄ.

Tving bruk av OpenGL (i omstart) selv om rutinen er svartelista

Tvinger bruk av OpenGL selv om rutinen er svartelistet. En enhet blir svartelistet dersom det inneholder mange feil eller gir grafikk i dÄrlig kvalitet.

Meny

Ikoner i menyer

Viser ikonene ved siden av den tilhÞrende menyoppfÞringen. Velg mellom «automatisk», «gjem» og «vis». I «automatisk» styres visningen av ikonene og tema av systeminnstillingene.

Skriftlister

ForhÄndsvis skrifter

Viser navnene pÄ skrifter som kan velges sammen med med den tilsvarende skrifta. Dette gjelder for eksempel skrifter i skriftboksen pÄ formateringsverktÞylinja.>