Vis

Spesifiserer visningsinnstillingene

For å bruke denne funksjonen …

Velg - LibreOffice - Vis.

Dialog for Alternativer

Ikontema

Velg ikonstil for knapper i verktøylinjer og dialogvinduer.

Ikonstørrelse

Verktøylinje

Angir visningsstørrelsen på verktøylinjeikonene.

Notebookfelt

Bestemmer størrelsen på ikonene på notebook menyraden.

Sidefelt

Bestemmer størrelsen på ikonene i sidepanelet.

Synlighet

Menyikoner

Viser ikonene ved siden av den tilhørende menyoppføringen. Velg mellom «automatisk», «gjem» og «vis». I «automatisk» styres visningen av ikonene og tema av systeminnstillingene.

Snarveier

Viser hurtigtaster ved siden av tilsvarende menyelementer. Velg mellom "Automatisk", "Skjul" og "Vis". "Automatisk" viser snarveistaster i henhold til systeminnstillingene.

Mus

Midtknapp

Angir hvilken funksjon den midterste museknappen skal ha.

1. Automatisk rulling - Hvis du drar med musa samtidig som du trykker på den midterste museknappen, endres visningen.

2. Lim inn fra utklippstavlen - Hvis du trykker på den midterste museknappen, limes innholdet i «Utvalgsutklippstavlen» inn der musepekeren er plassert.

«Utvalgsutklippstavlen» er uavhengig av den vanlige utklippstavlen, som du bruker med Rediger → Kopier /Klipp ut/ Lim inn eller de tilsvarende hurtigtastene. Utklippstavlen og «Utvalgsutklippstavlen» kan inneholde forskjellig innhold på samme tid.

Utklippstavle

Utvalgsutklippstavlen

Kopier innhold

Rediger - Kopier +C.

Merk tekst, tabell, objekt.

Lim inn innhold

Rediger - Lim inn +Vlimer inn ved markørposisjonen.

Innholdet limes inn der musepekeren er plassert når du klikker med den midterste museknappen.

Lim inn innhold inn i et annet dokument

Innholdet på utklippstavlen påvirkes ikke.

Utvalget som ble merket sist, er innholdet på utvalgsutklippstavlen.

tip

Trykk Shift++R for å gjenopprette eller oppdatere visningen av gjeldende dokument.

Grafikk output

Bruk maskinvareakselerasjon

Du kan få direkte tilgang til maskinvarefunksjonene i skjermkortet for å oppnå bedre visning på skjermen. Støtte for maskinvareakselerasjon er ikke tilgjengelig i alle operativsystemer og distribusjoner av LibreOffice.

Bruk kantutjevning

Om det finnes støtte for det, kan du slå av og på kantutjevning av grafikk. Når kantutjevning er slått på, vil de fleste grafiske objekter se jevnere ut og med færre feil.

Skriftlister

Forhåndsvis skrifter

Viser navnene på skrifter som kan velges sammen med med den tilsvarende skriften. Dette gjelder for eksempel skrifter i skriftboksen på formateringsverktøylinjen.>

Utjevning av skrifter på skjermen

Merk av her for å jevne ut tekst som vises på skjermen.

fra

Skriv inn den minste skriftstørrelsen du vil bruke antialiasing på.