Stier

Dette avsnittet inneholder standardstier til viktige mapper i LibreOffice. Stiene kan endres av brukeren.

For å bruke denne funksjonen …

Vis → LibreOffice - Stier

Velg Verktøy - Autotekst - Sti. (kun autotekst)

Stier som er i bruk av LibreOffice

Du kan endre en oppføring i denne listen ved å velge den og trykke Rediger. Du kan også dobbeltklikke på oppføringen.

Standard

Denneknappen tilbakestiller de forhåndsinnstilte stiene for alle valgte oppføringer.

Rediger

Trykk på en av disse knappene for å vise dialogvinduet Velg sti eller Rediger stier.

Du kan endre rekkefølgen oppføringene vises i, ved å trykke på linjen i kolonnen Type. Du kan endre kolonnebredden ved å flytte skillet mellom kolonnene med musa.

{user profile}-katalogen og dens underkataloger inneholder brukerdata.Plasseringen til {bruker profil}-katalogen bestemmes når LibreOffice er installert. Se delen Standardplassering på Wiki-siden om LibreOffice-brukerprofil for mer informasjon om typiske plasseringer av brukerprofilen i forskjellige operativsystemer.

Følgende liste viser standard forhåndsdefinerte stier for lagring av brukerdata, og forklarer hvilken type brukerdata som er lagret i hver sti. Bruk dialogboksen Rediger for å endre, legge til eller slette stier for de forskjellige typene.

Type

Standard sti

Beskrivelse

Autoretting

Denne mappen inneholder dine egne tekster for autoretting.

Autotekst

Denne mappen inneholder dine egne tekster for autotekst.

Sikkerhetskopier

Automatiske sikkerhetskopier av dokumenter lagres her.

Ordbøker

Denne mappen lagrer ord i dine egendefinerte ordbøker.

Galleri

Nye galleritemaer lagres i denne mappen.

Bilder

Denne mappen vises første gang du åpner dialogvinduet for å åpne eller lagre et bildeobjekt.

Maler

I denne mappen kan du lagre dine egne maler.

Midlertidige filer

Dette er mappen LibreOffice bruker til å lagre midlertidige filer.

Mine dokumenter

Standard dokumentmappe på ditt system

Dette er mappen ser første gang du bruker dialogvinduet Åpne eller Lagre.

Klassifisering

LibreOffice leser TSCP BAF-policien fra denne filen.

Interne stier viser banene der forhåndsdefinert innhold for LibreOffice er installert. Disse stiene kan ikke redigeres i denne dialogboksen.

Stiene refererer til underkataloger i {install}del. Disse underkatalogene er skrivebeskyttet og inneholder innhold som vises til alle brukere. Plasseringen av {install}-katalogen bestemmes når LibreOffice er installert.