Standardlinjen

Standardlinjen er tilgjengelig i alle LibreOffice-programmer.

Ny

Lag et nytt LibreOffice-dokument.

Ikon Nytt

Ny

√Öpne fil

Åpner en lokal eller ekstern fil. Å åpne flere filer er mulig.

Ikon åpne

√Öpne fil

Lagre

Lagre dette dokumentet.

Ikon Lagre

Lagre

Lagre som

Lagre dokumentet et annet sted, med et annet navn eller som en annen filtype.

Ikon Lagre som

Lagre som

E-postdokument

√Öpner et nytt vindu i standard e-postprogram med gjeldende dokument som vedlegg. Det gjeldende filformatet brukes. Hvis dokumentet er nytt og ulagret, er formatet spesifisert i - Last inn/Lagre - Generelt brukes.

Ikon e-postdokument

E-postdokument

Redigeringsmodus

Bruk Redigermodus-alternativet for å aktivere redigeringsmodusen .

Redigeringsmodusikon

Redigeringsmodus

Som PDF-fil i e-post

Lagrer gjeldende fil til Portable Document Format (PDF) versjon 1.4. En PDF-fil kan vises og skrives ut p√• hvilken som helst plattform med den originale formateringen intakt , forutsatt at st√łtteprogramvare er installert.

Ikon eksporter direkte som PDF

Eksporter direkte som PDF

Skriv ut fil direkte

Trykk på knappen Skriv ut fil direkte for å skrive ut dokumentet med gjeldende standardoppsett for utskrift. Standardoppsettet finner du i dialogvinduet Skriveroppsett, som du kan åpne med menykommandoen Skriveroppsett.

Skriv ut fil direkte ikon

Skriv ut fil direkte

Stavekontroll

Sjekker dokumentet eller den valgte teksten for stavefeil. Om en utvidelse for grammatikkontroll er installert, sjekker den også for grammatiske feil.

Ikon

Stavekontroll

Automatisk stavekontroll

Kontrollerer staving automatisk mens du skriver, og setter strek under feilstavede og ukjente ord.

Automatisk Stavekontroll På/Av

Automatisk stavekontroll Av/På

Klipp ut

Fjern den valgte teksten/visningen og kopier den til utklippstavlen.

Ikon

Klipp ut

Kopier

Kopier den valgte teksten/visningen til utklippstavlen.

Ikon

Kopier

Lim inn

Setter inn innholdet p√• utklippstavlen der mark√łren befinner seg, og erstatter all valgt tekst eller objekter.

Ikon

Lim inn

Formatpensel

Merk noe tekst eller et objekt, og trykk på denne knappen. Deretter merker du annen tekst eller et annet objekt for å bruke den samme formateringen.

Trykk p√• knappen FormatpenselIkon p√• verkt√łylinjen Standard.

Ikon

Formateringspenselen

Angre

Reverserer den siste kommandoen eller den siste oppf√łringen du skrev. For √• velge kommandoen du vil reversere, klikk p√• pilen ved siden av Angre-ikonet p√• Standard-linjen.

Ikon

Angre

Gjenopprett

Reverserer handlingen til den siste Angre-kommandoen. For √• velge Angre-trinnet du vil reversere, klikk p√• pilen ved siden av Gj√łr om-ikonet p√• Standard-linjen.

Ikon

Gjenopprett

Dialogvinduet Hyperlenke

√Öpner en dialogboks som lar deg redigere hyperlenker.

Ikon

Dialogvinduet Hyperlenker

Dokumentstruktur

Trykk på Vis/skjul dokumentstruktur for å skjule eller vise dokumentstrukturen.

Ikon

Vis/skjul dokumentstruktur

Skalering og visning

Reduser eller forst√łrr visningen av dokumenter i LibreOffice. N√•v√¶rende skaleringsfaktor vises som en prosentverdi p√• statuslinjen.

Ikon

Skalering

LibreOffice Hjelp

√Öpner hovedsiden for LibreOffice Hjelp for programmet som er i bruk. Du kan bla gjennom hjelpesidene. Du kan b√•de s√łke etter stikkord og ord i hele teksten.

Ikon Hjelp

LibreOffice Hjelp

Hva er dette?

Aktiverer utvidede hjelpetips under musepekeren til neste klikk.

Ikon "Hva er dette?"

Hva er dette?

Last inn URL

Laster inn et dokument som er angitt ved en URL, nettadresse. Du kan skrive inn en ny adresse, redigere en eksisterende adresse eller velge en fra listen. Viser full sti til det gjeldende dokumentet.

Tipsikon

Gj√łr ¬ęLast inn nettadresse¬Ľ tilgjengelig ved √• trykke p√• Synlige knapper (h√łyreklikk p√• verkt√łylinjen).