Startsenter

Velkommen til LibreOffice. Takk for at du bruker LibreOffice applikasjonshjelpen. Trykk F1 når du trenger hjelp for LibreOffice.

Startsenteret vises når ingen dokumenter er åpne i LibreOffice. Trykk på en knapp for å åpne et nytt dokument eller dialogvindu.

√Öpne eksisterende filer

Knappen √Öpne et dokument viser dialogvinduet >√Öpne Fil.

Knappen Eksterne filer viser et Eksterne filer dialogvindauge for å åpne filer på eksterne serverer.

Nylige filer -knappen viser miniatyrbilder av de nyeste dokumentene du har √•pnet. Hold musen over miniatyrbildet for √• markere dokumentet, viser et tips om dokumentets plassering og viser et ikon √łverst til h√łyre for √• slette miniatyrbildet fra ruten og fra den nyeste fillisten. Klikk p√• miniatyrbildet for √• √•pne dokumentet.

Tipsikon

Trykk og hold nede Nylige filer rullegardinmenyen for å åpne en meny der du kan slette listen over nylig åpnede dokumenter.

Trykk p√• nedtrekksknappen Maler for √• vise de eksisterende malene i vinduet p√• h√łyre side.

Tipsikon

Trykk og hold nede maler -tasten for å åpne en meny der du kan filtrere eksisterende malene etter dokumenttype eller åpne Maler dialog.

Tipsikon

H√łyreklikk p√• en mal i h√łyre rute for √• √•pne en meny der du enten kan √•pne malen for √• opprette et nytt dokument basert p√• malen eller redigere malen selv.

Opprett:

Dokumentknappene åpner et nytt eksemplar av den valgte dokumenttypen.

utvidelser knappen åpner https://extensions.libreoffice.org/ siden, hvor du kan laste ned maler og tilleggsfunksjoner for LibreOffice.

Advarselsikon

Ikke alle filtyper vil vise et miniatyrbilde av innholdet. I stedet kan du se et stort ikon som brukes av datamaskinen din for den aktuelle filtypen.