Startsenter

Velkommen til LibreOffice. Takk for at du bruker LibreOffice applikasjonshjelpen. Trykk F1 når du trenger hjelp for LibreOffice.

Startsenteret vises når ingen dokumenter er åpne i LibreOffice. Trykk på en knapp for å åpne et nytt dokument eller dialogvindu.

√Öpne eksisterende filer

Knappen √Öpne et dokument viser dialogvinduet >√Öpne Fil.

Knappen Eksterne filer viser et Eksterne filer dialogvindauge for å åpne filer på eksterne serverer.

Klikk p√• Nylige dokumenter -knappen for √• vise miniatyrbilder av de nyeste dokumentene du √•pnet, i h√łyre side av vinduet. Hold musen over miniatyrbildet for √• markere dokumentet. Vis et tips om dokumentplassering og vise et ikon √łverst til h√łyre for √• slette miniatyrbildet fra ruten og fra listen over nylige filer. Klikk p√• miniatyrbildet for √• √•pne dokumentet under.

Du kan fjerne et element fra Nylige dokumenter -listen ved √• klikke p√• knappen √łverst til h√łyre p√• ikonet. Selve dokumentet slettes ikke. Du kan fjerne alle elementene i Nylige dokumenter -listen ved √• trykke p√• Nylige dokumenter rullegardinmenyen og velge Slett nylige dokumenter .

Jobbe med maler

Klikk p√• Maler -knappen for √• vise maler for alle applikasjoner p√• h√łyre side av vinduet.

Klikk på nedpilen etter maler -knappen for å åpne en meny der du kan velge et filter for å vise maler etter applikasjonstype eller åpne Dialogbok for malbehandling .

H√łyreklikk p√• en mal i h√łyre rute for √• √•pne en meny der du enten kan √•pne malen for √• opprette et nytt dokument basert p√• malen eller redigere malen selv.

Opprett:

Dokumentknappene åpner et nytt eksemplar av den valgte dokumenttypen.

utvidelser knappen åpner https://extensions.libreoffice.org/ siden, hvor du kan laste ned maler og tilleggsfunksjoner for LibreOffice.

note

Krypterte filer viser ikke et miniatyrbilde av innholdet.