Konfigurering av skrivere og faks på UNIX-baserte plattformer

LibreOffice bruker de installerte skrifttypene i systemet ditt. I et tekstdokument kan du velge mellom alle skrivbare skrifttyper. I et HTML-dokument eller i weboppsett tilbys kun fonter som er synlige på skjermen. I regneark og tegninger kan du velge mellom alle installerte skrifttyper.

Endre skriverinnstillinger

I dialogboksen Skriv ut eller i Skriveroppsett velger du skriveren fra skriverne i . Dialogen boksen og klikker Egenskaper . Egenskapene vises med flere fanesider. Her kan du lage innstillinger som brukes i henhold til PPD-filen til den valgte skriveren.

Bruk av faksfunksjonalitet

Hvis du har innstalleret en fakspakke som Efax eller HylaFax på datamaskinen din, kan du sende fakser med LibreOffice.

Etter utskriften vises en dialogboks som ber deg om telefonnumrene som faksen skal sendes til, når du skriver ut til en faks4CUPS-skriver. Flere nummer kan skrives inn ,adskilt med ;

I LibreOffice kan du også aktivere et ikon for sending av fakser til en standardfaks. For å gjøre dette, velg Verktøy - Tilpass - Verktøylinjer , klikk Legg til kommandoer og legg til Send standardfaks -ikonet fra "Dokumenter". Du kan angi hvilken faks som skal brukes når denne knappen trykkes under - LibreOffice Writer - Skriv ut .

Husk å opprette en seperat skriverjobb for hver faks. Ellers vil den første mottakeren ta i mot alle fakser. I dialogvinduet Verktøy → Veiviser for brevfletting, velg innstillingen Skriver, og velg så avkryssingsboksen Enkle skriverjobber.