laster inn farge-, gradient- og skraveringspaletter

Du kan bruke LibreOffice-utvidelser til å legge til fargepaletter, gradientlister eller skraveringsmønstre.

Slik laster du en fargepalett:

Direkte fra Extension Manager

Hvis du har en egendefinert palett tilgjengelig som utvidelse, bruk Extension Manager for å laste paletten i LibreOffice:

1. Åpne Extension Manager.

2. Klikk Legg til

3. Velg filtypen (vanligvis en fil med filtypen oxt)

4. Klikk OK. Du vil bli bedt om å starte LibreOffice på nytt.

Fra dialogboksen Område

Ved å laste inn fargepaletter fra dialogboksen Område får du en dialogboks med alle fargepaletter som er tilgjengelige på LibreOffice-utvidelsenes nettsted.

1. Velg Format - Område, og klikk deretter på fanen Farger.

2. Klikk Legg til fargepalett via utvidelser-knappen. En dialogboks med alle tilgjengelige fargepaletter på utvidelsessiden LibreOffice vises.

3. Finn fargelisten du vil laste inn, og klikk deretter Installer.

4. Lukk utvidelsesdialogen. Du vil bli bedt om å starte LibreOffice på nytt.

Om standardfargepalettene:

freieFarbe HLC-fargelisten er basert på CIELAB-modellen og er optimert for profesjonell CMYK-utskrift.

Fargene i kompatibilitets- og HTML-palettene er optimalisert for skjermer med en oppløsning på 256 farger.

Palettene "LibreOffice" og "Material" inneholder henholdsvis de offisielle LibreOffice- og Material Design-palettene.

Den "tonale" paletten gir et sett med farger organisert etter luminanskontrast som fungerer på tvers av forskjellig maskinvare.

Slik laster du en gradient- og skraveringspalett:

Direkte fra Extension Manager

Hvis du har en egendefinert palett tilgjengelig som utvidelse, bruk Extension Manager for å laste paletten i LibreOffice:

1. Åpne Extension Manager.

2. Klikk Legg til

3. Velg filtypen (vanligvis en fil med filtypen oxt)

4. Klikk OK. Du vil bli bedt om å starte LibreOffice på nytt.