Integrere UNO-komponenter

Programmerere kan skrive og integrere sine egne UNO-komponenter (Universal Network Objects) i LibreOffice. Disse nye komponentene kan legges til i i LibreOffice-menyer og verktøylinjer. Vi kaller dem «Tillegg».

Integrasjonen av nye komponenter er støttet av visse verktøy og tjenester. Mer informasjon finnes iLibreOffice Developer's Guide. De tre hovestegene er:

1. Registrer de ny komponentene inne i LibreOffice. Dette kan gjøres ved å bruke verktøyet unopkg, som kan bli funnet i {installpath}program.

2. Integrer de nye komponentene som tjenester. Tjenestene «ProtocolHandler» og «JobDispatch» hjelper deg med dette. Du finner mer informasjon om dette i i LibreOffice Developer's Guide.

3. Endre brukergrensesnittet (menyer eller verktøylinjer). Dette kan gjøres nesten automatisk ved å skrive en XML-tekstfil som beskriver endringene. Du finner mer informasjon om dette i LibreOffice Developer's Guide.

Tilleggene kan utvide funksjonaliteten i LibreOffice. De er ikke beslektet med som gir nye funksjoner i LibreOffice Calc.