Skriftforming for grafisk tekstkunst

Du kan bruke Fontwork til Ă„ lage grafiske tekstkunstobjekter.

Lage et skriftformingsobjekt

1. Hvis du ikke ser verktĂžylinja Tegning eller Skriftforming, velg Vis → VerktĂžylinjer for Ă„ slĂ„ de pĂ„.

2. Klikk pÄ Fontwork Gallery ikonet ikonet enten i DrawingverktÞylinjen, eller pÄ Fontwork pÄ verktÞylinjen.

3. Velg en skriftformingsstil i dialogvinduet Skriftformingsgalleri og velg OK.

Fontwork-objektet er satt inn i dokumentet. Fontwork objekter er egendefinerte figurer. Ved hjelp av 3D Innstillinger-verktÞylinjen kan du endre visningen nÄr som helst fra 2D til 3D og tilbake.

4. Dobbeltklikk pÄ objektet for Ä gÄ til tekstredigeringstilstand.

5. Bytt ut standard skriftformingstekst med din egen tekst.

6. Trykk Escape for Ä gÄ ut av tekstredigeringstilstand.

Redigere et skriftformingsobjekt

1. Klikk pÄ skriftformingsobjektet. Hvis skriftformingsobjektet er satt inn i bakgrunnen, hold nede Ctrl, samtidig som du klikker.

Verktþylinja Skriftforming vises. Hvis du ikke ser verktþylinjaSkriftforming, velg Vis → Verktþylinjer → Skriftforming.

2. Trykk pÄ en knapp i verktÞylinja Skriftforming.

Disse knappene er tilgjengelig:

Redigere flere skriftformingsegenskaper

1. Klikk pÄ skriftformingsobjektet. Hvis skriftformingsobjektet er satt inn i bakgrunnen, hold nede Ctrl, samtidig som du klikker.

2. Velg egenskapene du vil bruke, fra verktÞylinja Egenskaper for tegneobjekter. Du kan endre linjebredde, linjefarge, omrÄdestil og fyll og mye mer.