Bruke Filterstruktur

Trykk på knappen for filternavigering på filterlinjen dersom du vil knytte sammen flere filtreringsvilkår med ELLER. Da kommer vinduet Filternavigering fram.

Filterbetingelsene som er satt, vises i Filternavigator . S√• snart et filter er satt, ser du en tom filteroppf√łring nederst p√• Filternavigatoren . Du kan velge denne oppf√łringen ved √• klikke p√• ordet "Eller". N√•r du har valgt den tomme filteroppf√łringen, kan du legge inn ytterligere filterbetingelser i skjemaet. Disse forholdene er koblet av Boolean OR til de tidligere definerte forholdene.

Kontekstmenyen kan kalles for hver oppf√łring i Filternavigatoren . Du kan redigere filterbetingelsene i dette omr√•det direkte som tekst. Hvis du √łnsker √• sjekke om et felt har innhold eller ikke, kan du velge filterbetingelsene "tom" (SQL: "Er null") eller "ikke tom" (SQL: "Er ikke null"). Det er ogs√• mulig √• slette oppf√łringen ved √• bruke hurtigmenyen.

Du kan flytte filtreringsvilkår Filterstruktur ved å bruke dra og slipp, eller med tastene + Alt + Pil opp eller + Alt + Pil ned. For å kopiere filtreringsvilkår, dra dem mens du holder inne .

N√•r du utformer skjemaet ditt, kan du angi egenskapen "Filter forslag" for hver tekstboks i Data-fanen til den tilsvarende Egenskaper dialog. I p√•f√łlgende s√łk i filtermodus kan du velge fra all informasjon som finnes i disse feltene. Feltinnholdet kan deretter velges ved hjelp av Autofullf√łr-funksjonen. V√¶r imidlertid oppmerksom p√• at denne funksjonen krever en st√łrre mengde minneplass og tid, spesielt n√•r den brukes i store databaser og b√łr derfor brukes sparsomt.

S√łking i tabeller og skjemadokumenter