Sende fakser og sette opp LibreOffice for faksing

Hvis du vil sende fakser direkte fra LibreOffice, trenger du et faksmodem og en faksdriver som lar programmer kommunisere med faksmodemet.

Sende en faks via dialogvinduet Skriv ut

1. Åpne dialogvinduet Skriv ut ved å velge Fil → Skriv ut, og velg faksdriveren i Navn-listen.

2. Trykk på OK for å åpne dialogvinduet for faksdriveren. Her kan du velge mottaker for faksen.

Sette opp faksknapp i LibreOffice

Du kan sette opp LibreOffice slik at det gjeldende dokumentet automatisk sendes som en faks når du trykker på en knapp:

1. Velg - LibreOffice Writer - Skriv ut.

2. Velg faksdriveren i Faks-listeboksen og trykk på OK.

3. Trykk på pilknappen for enden av standardverktøylinjen, og velg Tilpass verktøylinjen i menyen.

Fanen Verktøylinjer i dialogvinduet Tilpass vises.

4. Trykk på Legg til.

5. Velg «Dokumenter» under kategori, velg deretter «Send standardfaks».

6. Trykk på Legg til, trykk deretter på Lukk.

7. På fanen Verktøylinjer, trykker du på pil ned for å plassere den nye knappen der du vil ha den. Trykk på OK.

standard-verktøylinjen har nå en ny knapp som kan brukes til å sende det gjeldende dokumentet som en faks.