Om digitale signaturer

Anskaffe et sertifikat

Du kan skaffe deg et sertifikat fra en sertifikatutsteder. Om du velger en offentlig institusjon eller et privat firma, er det vanlig å måtte betale for sertifikatet for eksempel når de bekrefter identiteten din. Det er også mulig å få gratis sertifikat for eksempel fra CAcert, som er et «Open Source Project» basert på den stadig mer populære og pålitelige modellen «Web of Trust».

Håndtere sertifikatene dine

Signere et dokument

1. VelgFil -Digitale Signaturer - Digitale Signaturer

2. En meldingsboks gjør deg oppmerksom på at du skal lagre dokumentet. Klikk på Ja for å lagre filen.

3. Når du har lagret dokumentet, åpnes dialogvinduetDigitale signaturer. Trykk på Legg til for å legge til en offentlig nøkkel i dokumentet.

4. I dialogvinduet Velg sertifikat velg sertifikatet ditt og klikk OK.

5. Du ser igjen dialogen Digitale signaturer, hvor du kan legge til flere sertifikater, hvis du vil. Klikk på OK for å legge den offentlige nøkkelen til den lagrede filen.

Et signert dokument viser ikonet Ikon i statuslinjen. Du kan dobbeltklikke på dette for å se sertifikatet.

Resultatet av signaturvalideringen vises i statuslinjen og i dialogvinduet for Digital signatur. Ett ODF dokument kan inneholde flere dokumenter og makrosignaturer. Hvis en av signaturene ikke blir godkjent, blir de andre signaturen heller ikke godkjente. Dvs om et dokument inneholder 10 gyldige signaturer og en ugyldig, vil stausfeltet i dialogvinduet og i dialogen vise at signaturene er ugyldige.

Signering av makroene i et dokument

Normalt er makroer er del av et dokument. Hvis du signerer et dokument, blir makroene i dokumentet automatisk signert. Hvis du bare vil signere makroene og ikke dokumentet, skal du gjøre dette:

1. Velg Verktøy → Makroer → Digital signatur.

2. Legg til signaturen, som beskrevet ovenfor for dokumenter.

Når du åpner Basic-IDE-en som inneholder signerte makroer, vises et ikon Ikonpå statuslinjen.
Du kan dobbelklikke på dette ikonet om du vil se nærmere på sertifikatet.