Kopiere tegneobjekter til andre dokumenter

I LibreOffice kan du kopiere tegneobjekter på tvers av tekst-, regneark- og presentasjonsdokumenter.

1. Merk tegneobjektet eller -objektene.

2. Kopier tegningen til utklippstavlen, for eksempel ved å bruke + C.

3. Bytt til det andre dokumentet og plasser markøren der du vil sette inn tegneobjektet.

4. Sett inn tegningen, for eksempel ved å bruke + V.

Sette inn i et tekstdokument

Et tegneobjekt som settes inn, forankres til det gjeldende avsnittet. Du kan endre forankringen ved å merke objektet og trykke på knappen Endre forankring i verktøylinja OLE-objekt eller verktøylinja Ramme. Nå åpnes en sprettoppmeny der du kan velge type forankring.

Sette inn i et regneark

Et tegneobjekt som settes inn, forankres til den gjeldende cellen. Du kan endre forankringen mellom cellen og siden ved å merke objektet og trykke på knappen Endre forankring Ikon.