Dokumentklassifisering

Dokumentklassifisering og sikkerhet er en viktig sak for bedrifter og myndigheter.

Informasjon utveksles mellom brukere og organisasjoner som samarbeider for √• forf√łlge et forretningsm√•l. Der det er snakk om sensitiv informasjon, forutsettes det at partene er enige om hvilke opplysninger som er sensitive og hvordan slike opplysninger skal identifiseres og h√•ndteres. Enhver mottaker av en ressurs vil stole p√• at leverand√łren av informasjonen f√łlger de avtalte prosedyrene for √• identifisere sensitiviteten til informasjonen.

LibreOffice gir standardiserte m√•ter slik sensitivitetsinformasjon kan uttrykkes p√• og kan brukes mellom parter, hvis interoperable systemer skal implementeres. Den gir et sett med standard "felt" som kan brukes til √• holde sensitiv informasjon. Den pr√łver ikke √• definere hva innholdet i disse "feltene" skal v√¶re. Denne tiln√¶rmingen er en forbedring av det eneste alternativet som eksisterer for √łyeblikket, som er at leverand√łren bruker en vilk√•rlig m√•te √• uttrykke f√łlsomhet som kanskje ikke er nyttig for en mottaker.

Selv om denne standarden er utviklet med den hensikt at den skal kunne brukes i ethvert aktivitetsdomene, i LibreOffice nomenklaturen og kategoriene for luftfarts- og forsvarsindustrien, der sensitivitetsmerking er et resultat av nasjonal sikkerhet, eksportkontroll og retningslinjer for immaterielle rettigheter.

LibreOffice implementerte de √•pne standardene produsert av TSCP (Transglobal Secure Collaboration Participation, Inc.) uavhengig av en spesifikk leverand√łr. To av dem er interessante:

BAF-kategorier

Standard BAF-kategorier for LibreOffice er oppf√łrt nedenfor.

tip

Bare kategorien "Intellektuelle egenskaper" vil endre oppsettet til dokumentet med et vannmerke, felt i topp- og bunntekst og en informasjonslinje på toppen av dokumentområdet. Hvert element som settes inn i dokumentet kontrolleres av klassifiseringskonfigurasjonsfilen.

Immaterielle rettigheter

Immaterielle rettigheter er en fellesbetegnelse for innholdet i dokumentet. Velg denne kategorien for generell dokumentklassifisering.

Nasjonal sikkerhet

Velger kategorien for dette dokumentet for typen nasjonal sikkerhetspolicy. Den valgte kategorien lagres sammen med dokumentet som BAILS-metadata i filegenskapene, og ingen endringer utf√łres i dokumentoppsettet eller brukergrensesnittet.

Eksportkontroll

Velger kategorien for dette dokumentet for policytypen for eksportkontroll. Den valgte kategorien lagres sammen med dokumentet som BAILS-metadata i filegenskapene, og ingen endringer utf√łres i dokumentoppsettet eller brukergrensesnittet.

warning

Se bedriftens datasikkerhetspolicy og informasjonssikkerhetsansvarlige for st√łtte i dokumentklassifisering.

Standard nivåer for klassifisering

LibreOffice gir standardniv√•er for dokumentklassifisering (BAILS) vist nedenfor, sortert etter √łkende grad av virksomhetssensitivitet:

Tilpasse klassifiseringsnivåer.

LibreOffice tillater tilpasning av klassifiseringsnivåene for virksomheten din. For å tilpasse antallet og navnet på nivåene, kopier filen example.xml som ligger i - LibreOffice - Stier - Klassifisering til en lokal mappen og rediger innholdet.

tip

Bruk filen med LibreOffice-lokale innstillinger i navnet som eksempel.

Lagre filen og gj√łr de n√łdvendige endringene i klassifiseringsstien ovenfor for √• f√• tilgang til filen.

tip

Systemadministratoren din kan plassere filen i en nettverksmappe og gi alle brukere tilgang til innstillingsfilen for klassifisering.

Lim inn innhold i dokumenter med ulike klassifiseringsnivåer.

For √• forhindre brudd p√• sikkerhetspolicyen er innhold med h√łyt klassifiseringsniv√• limt inn i dokumenter med lavere klassifiseringsniv√• ikke tillatt. LibreOffice vil vise en advarsel der den oppdager at innholdet p√• utklippstavlen har h√łyere sikkerhetsklassifisering enn m√•ldokumentet.