ODBC

Ang i innstillinger for ODBC-databaser. Dette gjelder brukertilgang, driverinnstillinger og skriftvalg.

Brukernavn

Skriv inn brukernavnet for å få tilgang til databasen.

Passord kreves

Hindrer uvedkommende i √• f√• tilgang til databasen. Du trenger bare √• skrive inn passordet en gang per √łkt.

Driverinnstillinger

Bruk dette tekstfeltet for √• angi ekstra driverinnstillinger hvis dette er n√łdvendig.

Tegnsett

Velg kodeomgj√łringen som du vil bruke for √• vise databasen i LibreOffice. Dette gj√łr ingenting med selve databasen. Velg ¬ęSystem¬Ľ for √• bruke standardtegnsettet til operativsystemet. Tekst- og dBase-databaser er begrenset til tegnsett med fast st√łrrelse p√• tegnlengden, der alle tegn blir kodet med samme antall byte.

Generelt

Hent opprettede verdier

Sl√• p√• st√łtte i LibreOffice for auto-√łking av datafelter for den gjeldende ODBC- eller JDBC-datakilden. Kryss av i denne boksen hvis databasen ikke st√łtter auto-√łking i i SDBCX-laget. Vanligvis blir prim√¶rn√łkkelfeltene satt til √• ha auto-√łking.

Auto-√łking-setning

Skriv inn SQL-kommandoen som forteller datakilden at et gitt heltalls-datafelt skal auto-√łkes. For eksempel er en typisk SQL-setning for √• lage et datafelt er:

CREATE TABLE ta¬ęble1 (¬Ľid¬ę I¬ĽNTEGER)

For √• auto-√łke ¬ęid¬Ľ-datafeltet i en MySQL-database m√• du endre setningen til:

CREATE TABLE ¬ętable1¬Ľ (¬ęid¬Ľ INTEGER AUTO_INCREMENT)

Skriv AUTO_INCREMENT i feltet 'Auto-√łke-setning.

Sp√łrring av opprettede verdier

Skriv inn en SQL-setning som gir den siste auto-oppdaterte verdien for prim√¶rn√łkkelfeltet. For eksempel:

SELECT LAST_INSERT_D();

Bruk SQL92-navnebegrensninger

Bare tillat navn i datakilden som bruker tegn som tar hensyn til navnebegrensingene i SQL92-standarden. Alle andre tegn blir forkastet. Hvert navn m√• starte med en bokstav eller en understrek (¬ę_¬Ľ). Resten av tegnene kan v√¶re ASCII-tegn, understreker eller nummere.

Bruk ¬ęKatalog¬Ľ for filbaserte databaser

Bruk den gjeldende datakilden i Katalog. Detter er nyttig når ODBC-datakilden er en databasetjener. Hvis ODBC-datakilden er en dBase-driver skal du ikke krysse av her.