Relasjoner

Denne kommandoen åpner vinduet Relasjonsoppsett, som lar deg angi sammenhenger imellom forskjellige databasetabeller.

Her kan du lenke sammen tabeller fra databasen via felles datafelter. Trykk på Ny relasjon for å lage relasjonen, eller dra og slipp ved hjelp av musa.

For å bruke denne funksjonen …

Velg Verkt√ły ‚Üí Relasjoner i et databasevindu

Merknadsikon

Denne funksjonen er bare tilgjengelig, hvis du arbeider med en relasjonsdatabase.

N√•r du velger Verkt√ły ‚Üí Relasjoner, vil et vindu der alle eksisterende relasjoner mellom tabellene i den gjeldende databasen vises. Hvis ingen relasjoner har blitt angitt eller hvis du vil relatere andre tabeller i databasen til hverandre, klikk p√• ikonet Legg til tabeller. √Öpner vinduet Legg til tabeller der de √łnskede tabellene kan velges.

Legg til Tabellikon

Sett inn tabeller

Merknadsikon

Hvis vinduet Relasjonsutforming er åpent kan ikke de valgte tabellene forandres, selv i Lag tabell-modus. Dette forsikrer at tabeller ikke forandres mens relasjonene blir opprettet.

De valgte tabellene vises i toppområdet av oppsettvisningen. Du kan lukke et tabellvindu via sprettoppmenyen eller med Slett.

Move table and modify table size

You can resize and arrange the tables according to your preferences. To move tables, drag the upper border to the desired position. Enlarge or reduce the size in which the table is displayed by positioning the mouse cursor on a border or on a corner and dragging the table until it is the desired size.

Prim√¶rn√łkkel og andre n√łkler

Hvis du vil angi en relasjon mellom de forskjellige tabellene, b√łr du skrive inn en prim√¶rn√łkkel som identifiserer et datafelt i den eksisterende tabellen. Du kan referere til prim√¶rn√łkkelen fra andre tabeller for √• f√• tilgang til data fra denne tabellen. Alle datafelter refererende til denne prim√¶rn√łkkelen blir identifisert som en ekstern n√łkkel.

Alle datafelter, som refererer til en prim√¶rn√łkkel, blir identifisert i tabellvinduet av et lite n√łkkelsymbol.

Angi relasjoner

Alle eksisterende relasjoner vises i relasjonsvinduet med en linje som forbinder det prim√¶re og andre n√łkkelfelter. Du kan legge til en relasjon ved √• bruke dra og slipp for √• droppe feltet fra en tabell p√• feltet i den annen tabell. En relasjon fjernes igjen ved √• velge den og trykke p√• Delete.

Alternativt kan du også klikke på ikonet Ny relasjon i toppområdet av relasjonsfeltet og angi relasjonen mellom to tabeller i dialogvinduet Relasjoner.

Nyt  Relasjon Ikon

Ny relasjon

Advarselsikon

Hvis du bruker LibreOffice som brukerflate for en relasjonsdatabase, blir ikke opprettelsen og slettingen av forhold lagret i en mellomliggende huekommelse av LibreOffice, men videresendes direkte til den eksterne databasen.

Ved å dobbeltklikke på en forbindelseslinje kan du tildele bestemte egenskaper til relasjonen. Dialogvinduet Relasjoner vises.