Manglende element

Hvis en sp√łrring blir √•pnet der ikke lengre eksisterer tabeller eller felter, vises dialogvinduet Manglende element. Dette dialogvinduet viser navnet p√• den manglende tabellen eller feltet som ikke kan tolkes og lar deg avgj√łre hvordan kj√łringa skal fortsette.

For å bruke denne funksjonen …

Trykk p√• knappen Sp√łrringer i et databasefil vindu og velg Rediger ‚Üí Rediger.
Dette dialogvinduet vises når de refererte feltene ikke lenger finnes..

Hvordan skal kj√łringa fortsette?

Det er tre mulige svar p√• dette sp√łrsm√•let:

Er du sikker p√• at du vil √•pne sp√łrringen i grafisk visning?

Lar deg √•pne sp√łrringen i Utformingsvisning, selv med manglende elementer. Dette alternativet kan ogs√• brukes hvis det er n√łdvendig at ogs√• andre feil skal overses.

Sp√łrringa √•pnes i Utformingsvisning (det grafiske brukergrensesnittet). Manglende tabeller vises som tomme, og ugyldige felter vises med sine (ugyldige) navn p√• lista over felter. Dette lar deg arbeide med akkurat de feltene, som har for√•rsaket feilen.

√Öpne sp√łrringen i SQL-visning

Lar deg √•pne sp√łrringsutforminga i SQL-modus og tolke sp√łrringen som lokal SQL. Du kan bare avslutte lokal SQL-modus n√•r LibreOffice-uttrykket er ferdig tolket (kun mulig hvis de brukte tabellene eller feltene i sp√łrringen virkelig eksisterer).

Ikke √•pne sp√łrringen

Lar deg avbryte prosessen og avgj√łre at sp√łrringen ikke skal √•pnes. Dette valget tilsvarer funksjonen til knappen Avbryt i dialogvinduer.

Overse også lignende feil

Hvis du valgte det f√łrste alternativet, men fortsatt vil √•pne sp√łrringen i den grafiske visningen, selv med manglende elementer, kan du velge om andre feil skal oversees eller ikke. Det vil derfor ikke bli vist noen feilmeldinger under √•pningen hvis sp√łrringen ikke kan tolkes riktig.