Digitale signaturer

Denne kategorien inneholder alternativene knyttet til eksport til en digitalt signert PDF.

For å bruke denne funksjonen …

Velg kategorien Fil - Eksporter som - Eksporter som PDF - Digitale signaturer.

Digitale signaturer brukes for å sikre at PDF-en virkelig ble opprettet av den opprinnelige forfatteren (dvs. deg), og at dokumentet ikke har blitt endret siden det ble signert.

Den signerte PDF-eksporten bruker nøklene og X.509-sertifikatene som allerede er lagret på standard plassering for nøkkellager eller på et smartkort.

Når du bruker et smartkort, må det allerede være konfigurert for bruk av nøkkellageret ditt. Dette gjøres vanligvis under installasjonen av smartkortprogramvaren.

Dialog for PDF Eksport dgital signatur alternativer

Sertifikat

Bruk dette sertifikatet til å signere PDF-dokumenter digitalt

Lar deg velge et sertifikat som skal brukes til å signere denne PDF-eksporten.

Velg

Åpner Velg sertifikat-dialogboksen.

Alle sertifikater som finnes i det valgte nøkkellageret vises. Hvis nøkkellageret er beskyttet av et passord, blir du bedt om å oppgi passordet. Når du bruker et smartkort som er beskyttet av en PIN-kode, blir du også bedt om det.

Velg sertifikatet som skal brukes til digital signering av den eksporterte PDF-filen ved å klikke på den tilsvarende linjen, og klikk deretter OK.

Alle andre felt i kategorien Digitale signaturer vil bare være tilgjengelige etter at et sertifikat er valgt.

Sertifikatpassord

Skriv inn passordet som brukes for å beskytte den private nøkkelen knyttet til det valgte sertifikatet. Vanligvis er dette passordet for nøkkellageret.

note

Hvis nøkkellagerpassordet allerede er angitt i dialogboksen Velg sertifikat, kan det hende at nøkkellageret allerede er låst opp og ikke krever passordet igjen. Men for å være på den sikre siden, skriv inn det likevel.

warning

Når du bruker et smartkort, skriv inn PIN-koden her. Noen smartkortprogramvare vil be deg om PIN-koden igjen før du signerer. Dette er tungvint, men det er slik smartkort fungerer.

Plassering, kontaktinformasjon, årsak

Disse tre feltene lar deg legge inn tilleggsinformasjon om den digitale signaturen som skal brukes på PDF-en (hvor, av hvem og hvorfor den ble laget). Den vil bli innebygd i de riktige PDF-feltene og vil være synlig for alle som ser på PDF-en. Hvert eller alle de tre feltene kan stå tomme.

Time Stamp Authority

Under PDF-signeringsprosessen vil TSA bli brukt til å få et digitalt signert tidsstempel som deretter er innebygd i signaturen. Dette (RFC 3161) tidsstemplet lar alle som ser på PDF-en bekrefte når dokumentet ble signert.

Hvis ingen TSA URL er valgt (standard), vil signaturen ikke bli tidsstemplet, men vil bruke gjeldende tid fra din lokale datamaskin.