Digitale signaturer

Denne kategorien inneholder alternativene knyttet til eksport til en digitalt signert PDF.

For å bruke denne funksjonen …

Velg kategorien Fil - Eksporter som - Eksporter som PDF - Digitale signaturer.

Digitale signaturer brukes for å sikre at PDF-en virkelig ble opprettet av den opprinnelige forfatteren (dvs. deg), og at dokumentet ikke har blitt endret siden det ble signert.

Den signerte PDF-eksporten bruker n√łklene og X.509-sertifikatene som allerede er lagret p√• standard plassering for n√łkkellager eller p√• et smartkort.

N√•r du bruker et smartkort, m√• det allerede v√¶re konfigurert for bruk av n√łkkellageret ditt. Dette gj√łres vanligvis under installasjonen av smartkortprogramvaren.

Dialog for PDF Eksport dgital signatur alternativer

Sertifikat

Bruk dette sertifikatet til å signere PDF-dokumenter digitalt

Lar deg velge et sertifikat som skal brukes til å signere denne PDF-eksporten.

Velg

√Öpner Velg sertifikat-dialogboksen.

Alle sertifikater som finnes i det valgte n√łkkellageret vises. Hvis n√łkkellageret er beskyttet av et passord, blir du bedt om √• oppgi passordet. N√•r du bruker et smartkort som er beskyttet av en PIN-kode, blir du ogs√• bedt om det.

Velg sertifikatet som skal brukes til digital signering av den eksporterte PDF-filen ved å klikke på den tilsvarende linjen, og klikk deretter OK.

Alle andre felt i kategorien Digitale signaturer vil bare være tilgjengelige etter at et sertifikat er valgt.

Sertifikatpassord

Skriv inn passordet som brukes for √• beskytte den private n√łkkelen knyttet til det valgte sertifikatet. Vanligvis er dette passordet for n√łkkellageret.

note

Hvis n√łkkellagerpassordet allerede er angitt i dialogboksen Velg sertifikat, kan det hende at n√łkkellageret allerede er l√•st opp og ikke krever passordet igjen. Men for √• v√¶re p√• den sikre siden, skriv inn det likevel.

warning

N√•r du bruker et smartkort, skriv inn PIN-koden her. Noen smartkortprogramvare vil be deg om PIN-koden igjen f√łr du signerer. Dette er tungvint, men det er slik smartkort fungerer.

Plassering, kontaktinformasjon, årsak

Disse tre feltene lar deg legge inn tilleggsinformasjon om den digitale signaturen som skal brukes på PDF-en (hvor, av hvem og hvorfor den ble laget). Den vil bli innebygd i de riktige PDF-feltene og vil være synlig for alle som ser på PDF-en. Hvert eller alle de tre feltene kan stå tomme.

Time Stamp Authority

Under PDF-signeringsprosessen vil TSA bli brukt til å få et digitalt signert tidsstempel som deretter er innebygd i signaturen. Dette (RFC 3161) tidsstemplet lar alle som ser på PDF-en bekrefte når dokumentet ble signert.

Hvis ingen TSA URL er valgt (standard), vil signaturen ikke bli tidsstemplet, men vil bruke gjeldende tid fra din lokale datamaskin.