Brukergrensesnitt

Åpner dialogboksen Velg ditt foretrukne brukergrensesnitt for å la deg velge brukergrensesnittoppsettet for LibreOffice.

For å bruke denne funksjonen …

Fra menylinjen:

Velg menyen Vis - Brukergrensesnitt

Fra grensesnittet med faner:

On the top right menu (☰), choose User Interface.

Notatboklinjen viser en annen måte å organisere kontroller og ikoner på enn en samling av rette rader med ikoner, som viser kontekstuelle grupper av kommandoer og innhold for raskere bruk og bedre brukeropplevelse.

Oppsett av brukergrensesnitt

Brukergrensesnitt-oppføringen definerer hvilke brukergrensesnittelementer som er synlige.

Standard verktøylinje

Klassisk modus med to synlige verktøylinjer – standard og formatering. Sidefeltet er delvis sammenslått og viser bare faner. Beregnet for brukere som er kjent med det klassiske grensesnittet.

Faner

I denne modusen er linjen delt inn i faner, der hver fane viser et sett med ikoner gruppert etter kontekst. Konteksten kan også endres avhengig av objektet som er valgt i dokumentet, for eksempel en tabell eller et bilde. Brukergrensesnittet med faner ligner mest på båndene som brukes i Microsoft Office. Den organiserer funksjoner i faner og gjør hovedmenyen foreldet.

Kompakt med faner

Tabbed Compact-varianten tar sikte på å bli kjent med Microsoft Office-grensesnittet, men tar likevel mindre plass for mindre skjermer.

Gruppert linje, kompakt

Groupedbar Compact-grensesnittet gir tilgang til funksjoner i grupper, med ikoner for de mest brukte funksjonene og rullegardinmenyer for andre. Denne kompakte varianten favoriserer vertikal plass.

Kontekstuell enkel

Contextual Single-grensesnittet viser funksjoner i en enkeltlinjes verktøylinje med kontekstavhengig innhold.

Enkel verktøylinje

Standard brukergrensesnitt, men med én-linje verktøylinje. Beregnet for bruk på små skjermer. Sidefeltet er slått sammen.

Sidefelt

Standard brukergrensesnitt med utvidet sidefelt. Ekspertbrukere som raskt vil endre mange forskjellige egenskaper, anbefales å bruke dette brukergrensesnittet.

Når brukeren aktiverer flere verktøylinjer, vil de bli lagret i brukerprofilen. Derfor vil alle verktøylinjer som er synlige før, vises igjen når de kommer tilbake fra modusen for den bærbare linjen.

note

Fane- og Groupedbar-modusene er også tilgjengelige som kompakte varianter.

tip

Størrelsen på notatboklinjens ikon kan justeres i - LibreOffice - Vis - Notebookbar-ikonstørrelse listeboks.

note

Notebook-linjen kan ikke tilpasses.

warning

Den nåværende implementeringen (LibreOffice 24.2) av notebook-linjen er felles for Writer, Calc, Draw og Impress-moduler. En endring i notebook-linjen i én modul vil påvirke notebook-linjen til de andre modulene.

Verktøylinjer

Vis-alternativer