Komprimer bilde

Komprimer det valgte bildet for Ä redusere datastÞrrelsen og endre stÞrrelsen pÄ bildet i dokumentet.

Bildekomprimering er en type datakomprimering som brukes pÄ digitale bilder, for Ä redusere lagringsstÞrrelse eller sendetid. Komprimering kan dra nytte av visuell persepsjon og de statistiske egenskapene til bildedata for Ä bevare informasjonskvaliteten.

Bildekomprimering kan vĂŠre tapsfri eller tapsfri. Tapsfri komprimering gjĂžr at originalbildet kan rekonstrueres perfekt fra de komprimerte dataene. I kontrast tillater tapskomprimering kun rekonstruksjon av en tilnĂŠrming av originalbildet, derfor med noe tap av kvalitet, men vanligvis med forbedrede komprimeringshastigheter (og derfor reduserte filstĂžrrelser).

For Ă„ bruke denne funksjonen

Velg bildet, velg Format - Bilde - Komprimer.

Velg bildet, Ă„pne kontekstmenyen og velg Komprimer.

Dialogvindu for komprimering av bilde

Komprimering

JPEG-kvalitet

Bruk glidebryteren til Ä justere kvalitetsnivÄet pÄ JPEG-komprimeringen, fra 0 til 100. En verdi pÄ 100 betyr ingen kvalitetstap, og en verdi pÄ 0 kan resultere i et svÊrt dÄrlig bilde. Standardverdien pÄ 90 gir svÊrt gode resultater og betydelig reduksjon av bildedatastÞrrelsen.

Merknadsikon

Komprimeringsverdiene er ikke standardisert mellom forskjellige JPEG-bildekomprimeringsprogramvare.

PNG-komprimering

Siden PNG-komprimering er tapsfri, er hovedgrunnen til Ä bruke en komprimeringsfaktor mindre enn 9 nÄr det er absolutt behov for Ä redusere stÞrrelsen pÄ dokumentet nÄr du lagrer i en treg datamaskin. Opphevingsoperasjonen avhenger ikke av komprimeringsnivÄet.

OpplĂžsning

Reduser bildeopplĂžsningen

Merk av for Ă„ endre dimensjonene til det komprimerte bildet.

Bredde hĂžyde

Bruk spinnknappene for Ä angi den nye bredden og hÞyden pÄ det komprimerte bildet.

OpplĂžsning

Velg pikseltettheten (dot per inch - DPI) for bildet fra rullegardinlisten.

Interpolasjon

Velg algoritmen for Ă„ beregne de interpolerte pikslene.

Bildeinformasjon

Beregn ny stĂžrrelse

Klikk for Ä beregne stÞrrelsen pÄ bildedataene, basert pÄ innstillingene i dialogboksen.