Kontekstmenyer

Lar deg tilpasse LibreOffice kontekstmenyer for alle moduler.

Du kan legge til nye kommandoer, endre eksisterende kommandoer eller omorganisere kontekstmenyelementene. Du kan også legge til kommandoer utført av makroer og bruke alle slags stiler direkte fra kontekstmenyen.

For å bruke denne funksjonen …

Velg kategorien Verktøy - Tilpass - Kontekstmenyer.

Søk

Skriv inn en streng i tekstboksen for å begrense søket etter kommandoer.

Kategori

Velg menykommandokategorien i rullegardinlisten for å begrense søket etter kommandoer eller bla gjennom listen nedenfor. Makroer og stilkommandoer er nederst på listen.

Tilgjengelige kommandoer

Viser resultatene av kombinasjonen av søkestrengen og kategorien til ønsket kommando.

Beskrivelse

Tekstboksen inneholder en kort beskrivelse av den valgte kommandoen.

Omfang

Velg stedet der kontekstmenyen skal kobles til. Hvis koblet til en LibreOffice-modul, er kontekstmenyen tilgjengelig for alle filene som er åpnet i den modulen. Hvis den er knyttet til filen, vil kontekstmenyen bare være tilgjengelig når den filen er åpnet og aktiv.

Mål

Velg kontekstmenyen der tilpasningen skal brukes.

Tildelte kommandoer

Viser kommandoene som vil bli vist i målmenyen.

Høyre pilknapp

Klikk på høyre pilknapp for å velge en kommando i venstre visningsboks og kopier til høyre visningsboks. Dette vil legge til kommandoen til den valgte menyen.

Venstre pilknapp

Klikk på venstre pilknapp for å fjerne den valgte kommandoen fra gjeldende kontekstmeny.

Opp og Ned pilknapper

Klikk på opp- eller ned-pilene til høyre for å flytte den valgte kommandoen oppover eller nedover i listen over viste kontekstmenyer.

Tipsikon

Du kan dra og slippe den valgte kommandoen for å flytte den til ønsket posisjon.

Tilpass

Sett inn

Modifiser

Standardverdier

Sletter alle tidligere endringer i denne kontekstmenyen.