Stavemåte

Sjekker dokumentet eller den valgte teksten for stavefeil. Om en utvidelse for grammatikkontroll er installert, sjekker den også for grammatiske feil.

For å bruke denne funksjonen …

Velg Verkt√ły ‚Üí Stavekontroll

F7-tasten

P√• verkt√łylinjen Standard, klikk

Ikon

Stavekontroll

Stavekontrollen starter ved mark√łren, og fortsetter fram til slutten av dokumentet eller den valgte teksten. Du kan da velge √• fortsette stavekontrollen fra begynnelsen av dokumentet, eller avslutte.

Stavekontroll ser etter feilstavede ord og gir deg muligheten til √• legge til et ukjent ord i en brukerordbok. N√•r det f√łrste feilstavede ordet er funnet, √•pnes Stavem√•te-dialogen.

Stavefeil er understreket med r√łdt, grammatikkfeil i bl√•tt.

Språk

Velg hvilket språk stavekontrollen skal sjekke i forhold til.

Det st√•r et kryss foran oppf√łringen til et spr√•k hvis stavekontroll er sl√•tt p√• for dette spr√•ket.

Ikke i ordboken

Framhev setninga med det feilstavede ordet. du kan endre ordet eller setninga, eller velge et av forslagene i tekstboksen nedenfor.

Ignorer én gang

Hopp over det ukjente ordet og fortsett stavekontrollen.

note

Denne etiketten p√• denne knappen endres til Fortsett hvis du lar Stavekontroll-dialogen v√¶re √•pen n√•r du g√•r tilbake til dokumentet. For √• fortsette stavekontrollen fra gjeldende posisjon til mark√łren, klikk Fortsett.

Ignorer alle

Hopper over alle forekomster av det ukjente ordet til slutten av den gjeldende LibreOffice-√łkten og fortsetter med stavekontrollen.

Ignorer regelen

Vises ved kontroll av grammatikk. Klikk for å ignorere den foreslåtte grammatiske endringen.

Rediger ordbok

Legg det ukjente ordet til i den selvvalgte ordlisten.

tip

For √• legge til en ny ordbok, trykk Alternativ, og trykk deretter Ny. Etter at LibreOffice er startet p√• nytt, vises flere brukerdefinerte ordb√łker n√•r Legg til i ordbok trykkes. Velg hvilken ordbok som skal motta det tilf√łyde ordet.

Forslag

Lister opp foreslåtte ord for å erstatte det feilstavede ordet. Velg ordet du vil bruke, og klikk deretter Korriger eller Korriger alle.

Korriger

Bytt ut det ukjente ordet med forslaget. Hvis du har endret mer enn bare det feilstavede ordet, blir hele setninga byttet ut.

Korriger Alle

Bytt ut alle forekomster av det ukjente ordet med forslaget.

Sjekk grammatikk

Aktiver for √• fungere f√łrst p√• alle stavefeil, deretter p√• alle grammatikkfeil.

Innstillinger

√Öpne et dialogvindu der du kan velge brukerangitte ordb√łker og bestemme regler for stavekonrollen.

Angre

Klikk for å angre den siste endringen i gjeldende setning. Klikk på nytt for å angre den forrige endringen i samme setning.