Teksturer

Angi egenskapene til overflateteksturen for det valgte 3D-objektet. Denne funksjonen er bare tilgjengelig etter at du har påført en overflatetekstur på det valgte objektet. For raskt å bruke en overflatetekstur, åpne galleriet, hold nede Shift+ , og dra deretter et bilde til det valgte 3D-objektet.

Ikon Teksturer

Teksturer

For å bruke denne funksjonen …

pne sprettoppmenyen (høyreklikk) og velg fanen Format → 3D-effekter →Teksturer

Teksturer

Angir teksturegenskapene.

Type

Angi fargeegenskapene for teksturen.

Svart-hvitt

Konverterer teksturen til svart-hvitt.

Ion Svart & Hvit

Svart-hvitt

Farge

Konverterer teksturen til farge.

Ikon Farg

Farge

Modus

Vis eller skjul skygger.

Kun tekstur

Bruker teksturen uten skyggelegging.

Ikon Kun Teksturer

Kun tekstur

Tekstur og skygge

Bruker teksturen med skyggelegging. For å definere skyggealternativene for teksturen, klikk Shading-knappen i denne dialogboksen.

Ikon Tekstur og skyggelegging

Tekstur og skygge

Projeksjon X

Angi innstillingene for visning av teksturen.

Objektspesifikk

Justerer teksturen automatisk basert på formen og størrelsen på objektet.

Ikon Objektspesifikk

Objektspesifikk

Parallell

Bruker teksturen parallelt med den horisontale aksen.

Ikon

Parallell

Sirkelformet

Legger den horisontale aksen til teksturmønsteret rundt en kule.

Ikon Sirkulær

Sirkelformet

Projeksjon Y

Trykk på de tilhørende knappene for å angi teksturen for objektets Y-akse.

Objektspesifikk

Justerer teksturen automatisk basert på formen og størrelsen på objektet.

Ikon Objektspesifikt

Objektspesifikk

Parallell

Bruker teksturen parallelt med den vertikale aksen.

Ikon Parallell

Parallell

Sirkelformet

Legger den vertikale aksen til teksturmønsteret rundt en kule.

Ikon Sirkulær

Sirkelformet

Filter

Filtrerer bort noe av «støyen» som kan oppstå når du bruker en tekstur på et 3D-objekt.

Filtrering på/av

Gjør teksturen litt uskarp for å fjerne uønskede flekker.

Ikon Filtrering på/av

Filtrering på/av

Bruk

Klikk her for å bruke egenskapene vist i dialogboksen på det valgte objektet.

Bruk ikon

Bruk

Oppdater

Klikk her for å vise alle egenskapene til det valgte objektet i dialogboksen.

Oppdater Ikon

Oppdater

Forhåndsvis felt

Viser en forhåndsvisning av det gjeldende valget.

Konverter til 3-D

Bruk dette ikonet til å konvertere et valgt 2D-objekt til et 3D-objekt. Du kan også velge flere 2D-objekter og konvertere dem til ett enkelt 3D-objekt. For å konvertere en gruppe 2D-objekter til 3D, må du først fjerne grupperingen av de valgte objektene.

Ikon Konverter til 3D

Konverter til 3D

Konverter til rotasjonsobjekt

Klikk her for å konvertere et valgt 2D-objekt til et 3D-rotasjonsobjekt. Du kan også velge flere 2D-objekter og konvertere dem til ett enkelt 3D-rotasjonsobjekt. For å konvertere en gruppe 2D-objekter til 3D, må du først fjerne grupperingen av de valgte objektene.

Ikon Konverter til rotasjonsobjekt

Konverter til rotasjonsobjekt

Perspektiv på/av

Klikk her for å slå perspektivvisningen på eller av.

Ikonperspektiv på/av

Perspektiv på/av