Geometri

Justerer formen til det valgte 3D-objektet. Du kan bare endre formen til et 3D-objekt som ble opprettet ved å konvertere et 2D-objekt. For å konvertere et 2D-objekt til 3D, velg objektet, høyreklikk og velg Konverter - til 3D eller Konverter - til 3D-rotasjonsobjekt.

Geometriikon

Geometri

For å bruke denne funksjonen …

Pne sprettoppmenyen (høyreklikk) for 3D-objektet og velg fanen Format → 3D-effekter → Geometri

Geometri

Angi formegenskapene for det valgte 3D-objektet.

Kantavrunding

Angi hvor mye du vil runde hjørnene på det valgte 3D-objektet med.

Dybdeskalering

Angi mengden som skal øke eller redusere arealet på forsiden av det valgte 3D-objektet med.

Rotasjonsvinkel

Angi vinkelen i grader for å rotere det valgte 3D-rotasjonsobjektet.

Dybde

Skriv inn ekstruderingsdybden for det valgte 3D-objektet. Dette alternativet er ikke gyldig for 3D-rotasjonsobjekter.

Deler

Du kan endre antall deler som skal brukes for å tegne et 3D-roteringsobjekt.

Horisontalt

Skriv inn antall horisontale segmenter som skal brukes i det valgte 3D-rotasjonsobjektet.

Loddrett

Skriv inn antall vertikale segmenter som skal brukes i det valgte 3D-rotasjonsobjektet

Normaler

Lar deg velge hvordan 3D-overflaten skal gjengis.

Objektbestemt

Gengir 3D-overflaten i henhold til formen på objektet. For eksempel er en sirkulær form gjengitt med en sfærisk overflate.

Ikon

Objektbestemt

Flat

Gjengir 3D-overflaten som polygoner.

Ikon

Flat

Kuleformet

Gir en jevn 3D-overflate.

Ikon

Kuleformet

Inverter normaler

Inverterer lyskilden.

Ikon

Inverter normaler

Dobbeltsidet belysning

Belyser objektet fra utsiden og innsiden. For å bruke en omgivende lyskilde, klikk på denne knappen, og klikk deretter på Invert Normals-knappen.

Ikon

Dobbeltsidet belysning

Dobbeltsidet

Lukker formen til et 3D-objekt som ble opprettet ved å ekstrudere en friformslinje (Konverter - til 3D).

Ikon

Dobbeltsidet

Bruk

Klikk her for å bruke egenskapene vist i dialogboksen på det valgte objektet.

Bruk ikon

Bruk

Oppdater

Klikk her for å vise alle egenskapene til det valgte objektet i dialogboksen.

Oppdater Ikon

Oppdater

Forhåndsvis felt

Viser en forhåndsvisning av det gjeldende valget.

Konverter til 3-D

Bruk dette ikonet til å konvertere et valgt 2D-objekt til et 3D-objekt. Du kan også velge flere 2D-objekter og konvertere dem til ett enkelt 3D-objekt. For å konvertere en gruppe 2D-objekter til 3D, må du først fjerne grupperingen av de valgte objektene.

Ikon Konverter til 3D

Konverter til 3D

Konverter til rotasjonsobjekt

Klikk her for å konvertere et valgt 2D-objekt til et 3D-rotasjonsobjekt. Du kan også velge flere 2D-objekter og konvertere dem til ett enkelt 3D-rotasjonsobjekt. For å konvertere en gruppe 2D-objekter til 3D, må du først fjerne grupperingen av de valgte objektene.

Ikon Konverter til rotasjonsobjekt

Konverter til rotasjonsobjekt

Perspektiv på/av

Klikk her for å slå perspektivvisningen på eller av.

Ikonperspektiv på/av

Perspektiv på/av