Fontwork Dialog (for å sette tekst langs en kurve)

Enkelt verktøy for å sette tekst langs en kurve uten noen fancy effekter.

note

Denne Fontwork-dialogen er ment for å få tekst til å følge en kurve. Tegn en kurve, dobbeltklikk på den og skriv inn tekst i den. Med kurven valgt, kan du nå aktivere Fontwork-kommandoen. .

Justeringsknapper

Du kan få tekst til å følge hvilken som helst form. De fleste av de egendefinerte figurene som er tilgjengelige på tegneverktøylinjen, må konverteres til en annen type før du kan bruke dem med Fontwork. I Impress eller Draw høyreklikker du formen og velger Konverter - til kurve/polygon/kontur. Hvis du ønsker det, kan du nå kopiere og lime inn den konverterte formen i Writer for bruk med Fontwork. Former i verktøylinjene Eldre sirkler og ovaler og Eldre rektangler trenger ikke å konverteres. Arc inkludert i de grunnleggende formene er også en eldre form.

Grunnlinje Av

Fjerner grunnlinjeformatering.

Ikon Av

Grunnlinje Av

Roter

Bruker den øvre eller nedre kanten av det valgte objektet som tekstgrunnlinje.

Ikon

Roter

Oppreist

Bruker den øvre eller nedre kanten av det valgte objektet som tekstgrunnlinje og bevarer den opprinnelige vertikale justeringen av de individuelle tegnene.

Ikon stående

Loddrett

Skrå horisontalt

Skrår tegnene i tekstobjektet horisontalt.

Ikon skråstilt horisontalt

Skråstill Horisontalt

Skrå vertikalt

Skrår tegnene i tekstobjektet vertikalt.

Ikon skrå vertikalt

Skråstill loddrett

Retning

Reverserer tekstflytretningen og snur teksten horisontalt eller vertikalt. For å bruke denne kommandoen, må du først bruke en annen grunnlinje på teksten.

Ikon Retning

Papirretning

Venstrejuster

Justerer teksten til venstre på tekstgrunnlinjen.

Ikon Venstrejuster

Venstrejuster

Senterjuster

Senterer teksten på tekstens grunnlinje.

Ikon Justering Senter

Senterjuster

Høyrejuster

Justerer teksten til høyre ende av tekstgrunnlinjen.

Ikon Høyrejuster

Høyrejuster

Autojuster Tekststørrelse

Endre størrelsen på teksten slik at den passer til lengden på tekstens grunnlinje.

Ikon Autojuster Tekststørrelse

Automatisk tekststørrelse

Avstand

Skriv inn hvor mye plass du vil ha mellom tekstens grunnlinje og bunnen av de individuelle tegnene.

Ikon Avstand

Avstand

Innrykk

Skriv inn hvor mye plass det skal være mellom begynnelsen av tekstens grunnlinje og begynnelsen av teksten.

Ikon Innrykk

Innrykk

Kontur

Viser eller skjuler tekstens grunnlinje, eller kantene på det valgte objektet.

Ikon Kontur

Omriss

Tekstkontur

Viser eller skjuler grensene til de enkelte tegnene i teksten.

Ikon Tekstkontur

Tekstomriss

Ingen tekstskygge

Fjerner skyggeeffektene du brukte på teksten.

Ikon Ingen tekstskygge

Ingen skygge

Legg til tekstskygge

Legger til en skygge til teksten i det valgte objektet. Klikk på denne knappen, og skriv deretter inn dimensjonene til skyggen i boksene Avstand X og Avstand Y.

Ikon Legg til tekstskygge

Legg til tekstskygge

Skråstilt tekstskygge

Legger til en skrå skygge til teksten i det valgte objektet. Klikk på denne knappen, og skriv deretter inn dimensjonene til skyggen i boksene Avstand X og Avstand Y.

Ikon Skrå tekstskygge

Skrå tekstskygge

Horisontal Skyggeavstand eller skyggevinkel

Skriv inn den horisontale avstanden mellom teksttegnene og kanten av skyggen eller vinkelen på skyggen på skrå fra vertikalt.

Ikon X-avstand

X-avstand eller skyggevinkel

Vertikal avstand eller skyggestørrelse

Skriv inn den vertikale avstanden mellom teksttegnene og kanten av skyggen, eller størrelsen på skyggen i prosentverdier av tegnstørrelsen.

Ikon Y-avstand

Y-avstand eller skyggestørrelse

Skyggefarge

Velg en farge for tekstskyggen.