Fontwork Dialog (for Ă„ sette tekst langs en kurve)

Enkelt verktĂžy for Ă„ sette tekst langs en kurve uten noen fancy effekter.

note

Denne Fontwork-dialogen er ment for Ä fÄ tekst til Ä fÞlge en kurve. Tegn en kurve, dobbeltklikk pÄ den og skriv inn tekst i den. Med kurven valgt, kan du nÄ aktivere Fontwork-kommandoen. .

Justeringsknapper

Du kan fÄ tekst til Ä fÞlge hvilken som helst form. De fleste av de egendefinerte figurene som er tilgjengelige pÄ tegneverktÞylinjen, mÄ konverteres til en annen type fÞr du kan bruke dem med Fontwork. I Impress eller Draw hÞyreklikker du formen og velger Konverter - til kurve/polygon/kontur. Hvis du Þnsker det, kan du nÄ kopiere og lime inn den konverterte formen i Writer for bruk med Fontwork. Former i verktÞylinjene Eldre sirkler og ovaler og Eldre rektangler trenger ikke Ä konverteres. Arc inkludert i de grunnleggende formene er ogsÄ en eldre form.

Grunnlinje Av

Fjerner grunnlinjeformatering.

Ikon Av

Grunnlinje Av

Roter

Bruker den Ăžvre eller nedre kanten av det valgte objektet som tekstgrunnlinje.

Ikon

Roter

Oppreist

Bruker den Ăžvre eller nedre kanten av det valgte objektet som tekstgrunnlinje og bevarer den opprinnelige vertikale justeringen av de individuelle tegnene.

Ikon stÄende

Loddrett

SkrÄ horisontalt

SkrÄr tegnene i tekstobjektet horisontalt.

Ikon skrÄstilt horisontalt

SkrÄstill Horisontalt

SkrÄ vertikalt

SkrÄr tegnene i tekstobjektet vertikalt.

Ikon skrÄ vertikalt

SkrÄstill loddrett

Retning

Reverserer tekstflytretningen og snur teksten horisontalt eller vertikalt. For Ä bruke denne kommandoen, mÄ du fÞrst bruke en annen grunnlinje pÄ teksten.

Ikon Retning

Papirretning

Venstrejuster

Justerer teksten til venstre pÄ tekstgrunnlinjen.

Ikon Venstrejuster

Venstrejuster

Senterjuster

Senterer teksten pÄ tekstens grunnlinje.

Ikon Justering Senter

Senterjuster

HĂžyrejuster

Justerer teksten til hĂžyre ende av tekstgrunnlinjen.

Ikon HĂžyrejuster

HĂžyrejuster

Autojuster TekststĂžrrelse

Endre stÞrrelsen pÄ teksten slik at den passer til lengden pÄ tekstens grunnlinje.

Ikon Autojuster TekststĂžrrelse

Automatisk tekststĂžrrelse

Avstand

Skriv inn hvor mye plass du vil ha mellom tekstens grunnlinje og bunnen av de individuelle tegnene.

Ikon Avstand

Avstand

Innrykk

Skriv inn hvor mye plass det skal vĂŠre mellom begynnelsen av tekstens grunnlinje og begynnelsen av teksten.

Ikon Innrykk

Innrykk

Kontur

Viser eller skjuler tekstens grunnlinje, eller kantene pÄ det valgte objektet.

Ikon Kontur

Omriss

Tekstkontur

Viser eller skjuler grensene til de enkelte tegnene i teksten.

Ikon Tekstkontur

Tekstomriss

Ingen tekstskygge

Fjerner skyggeeffektene du brukte pÄ teksten.

Ikon Ingen tekstskygge

Ingen skygge

Legg til tekstskygge

Legger til en skygge til teksten i det valgte objektet. Klikk pÄ denne knappen, og skriv deretter inn dimensjonene til skyggen i boksene Avstand X og Avstand Y.

Ikon Legg til tekstskygge

Legg til tekstskygge

SkrÄstilt tekstskygge

Legger til en skrÄ skygge til teksten i det valgte objektet. Klikk pÄ denne knappen, og skriv deretter inn dimensjonene til skyggen i boksene Avstand X og Avstand Y.

Ikon SkrÄ tekstskygge

SkrÄ tekstskygge

Horisontal Skyggeavstand eller skyggevinkel

Skriv inn den horisontale avstanden mellom teksttegnene og kanten av skyggen eller vinkelen pÄ skyggen pÄ skrÄ fra vertikalt.

Ikon X-avstand

X-avstand eller skyggevinkel

Vertikal avstand eller skyggestĂžrrelse

Skriv inn den vertikale avstanden mellom teksttegnene og kanten av skyggen, eller stÞrrelsen pÄ skyggen i prosentverdier av tegnstÞrrelsen.

Ikon Y-avstand

Y-avstand eller skyggestĂžrrelse

Skyggefarge

Velg en farge for tekstskyggen.