Alternativ tekst

Tilordner en tekst og en alt tekst til det valgte objektet. Disse tekstene er tilgjengelige som alternative tagger i dokumentet ditt for bruk av tilgjengelighetsverktøy. De er også tilgjengelige som koder for bilder når du eksporterer dokumentet.

For å bruke denne funksjonen …

Fra menylinjen:

Velg Format - Alternativ tekst.

Fra grensesnittet med faner:

Bilde-menyen i Bilde-fanen, velg Alternativ-tekst.

Objekt-menyen i kategorien Objekt, velg Alternativ tekst.

Tekst

Skriv inn en kort beskrivelse av de viktigste detaljene for det valgte objektet for en person som ikke kan se objektet. Denne teksten er tilgjengelig for bruk av hjelpeteknologier.

Alternativ Tekst

Skriv inn en lengre beskrivelse av objektet, spesielt hvis objektet er for komplekst eller inneholder for mange detaljer til å kunne beskrives tilstrekkelig med den korteteksten. BrukAlternativ-tekst for å legge til tilleggsinformasjon til den korte beskrivelsen som finnes i Tekst. Denne teksten er tilgjengelig for bruk av hjelpeteknologier.

note

For bilder eksporteres Tekst og Alt Text med en passende kode i HTML- og PDF-format (husk å aktivere Universell tilgjengelighet (PDF/UA) alternativ i PDF-eksport).

Dekorativ

Merker elementet som rent dekorativt, ikke en del av dokumentinnholdet, og kan ignoreres av hjelpeteknologier.