Åpne

Åpner en lokal eller ekstern fil. Å åpne flere filer er mulig.

For å bruke denne funksjonen …

Fra menylinjen:

Velg Fil - Åpne.

Fra grensesnittet med faner:

Velg Fil - Åpne.

Fra startsenteret:

Åpne fil.

Fra verktøylinjer:

Ikon åpen

Åpne fil

Fra tastaturet:

+O

Fildialoger - for eksempel Åpne, Lagre som og lignende - er tilgjengelig på to forskjellige måter:

Bruk - LibreOffice - Generelt for å skifte fra det ene til det andre.

note

Hvis filen du vil åpne inneholder stiler, gjelderspesielle regler.

Mappevalg

Plukk opp din foretrukne mappe fra rullegardinlisten eller skriv inn banenavnet. Autofullfør-funksjonen kan brukes for å gjøre det enklere å skrive.

Koble til en server ved å bruke dialogboksen Filtjenester.
Velg en overordnet mappe fra mappebanen med Ikon Åpne.

Legg til en undermappe til gjeldende mappe med opprett ny mappe.

Steder og filer

Legg til gjeldende mappe til favorittstedene dine ved å bruke +. Fjern et valgt sted fra listen med -.

Viser filene og mappene i mappen du er i. Klikk på kolonneoverskrifter for å sortere filnavn, typer, størrelser eller datoer i stigende eller synkende rekkefølge.

tip

For å åpne mer enn ett dokument samtidig, hvert i et eget vindu, hold mens du klikker på filene, og klikk deretter Åpne.

Moderne systemfildialoger presenterer mange funksjoner for filhåndtering. De fleste lar deg angi nytt navn, slette, lage filer, sortere liste over filer, vise filer og mapper i ikoner, tre- eller listevisninger, gå gjennom filsystemets mappetre og mye mer. Bruk høyre museknapp for å få en liste over kommandoer på de valgte filene i visningsområdet.

Filnavn

Skriv inn et filnavn eller en sti for filen.

Følgende funksjoner er tilgjengelige i dialogboksen:

1. LibreOffice har en autofullføringsfunksjon som slår seg på i noen tekst og listebokser. For eksempel kan du skrive inn i URL-feltet og autofullføringsfunksjonen vil vise den første filen eller mappen som den finner som begynner med bokstaven «a».

2. Bruk pil ned for å bla gjennom de andre mappene og filene. Trykk høyre pil for å vise en undermappe i URL-feltet. Hurtigautofullføring er tilgjengelig ved trykking End etter at å ha skrevet inn en del av URL-en. Når dokumentet eller mappen du vil bruke har blitt funnet, velger du den ved å trykke Enter.

Filtype

Marker filtypen som du vil åpne, eller velg Alle filer (*) for å vise en liste over alle filene i katalogen.

Versjon

Hvis det er flere versjoner av filen du åpner, velg hvilken versjon du vil åpne. Du kan lagre og organisere flere versjoner av et dokument ved å velge Fil – Versjoner. De ulike versjonene blir åpnet skrivebeskyttet.

Skrivebeskyttet

Åpne filen som skrivebeskyttet.

Åpne

Åpne dokumentet.

Åpne dokumenter med maler

Når du åpner et dokument opprettet fra en mal, sjekker LibreOffice for å se om malen har blitt endret siden dokumentet sist ble åpnet. Hvis malen er endret, vises en dialogboks der du kan velge hvilke stiler som skal brukes på dokumentet.

LibreOffice gjenkjenner maler som finnes i enhver katalog som er definert for Maler i - LibreOffice - Stier.

Hvis et dokument ble opprettet ved hjelp av en mal som ikke finnes, vises en dialogboks som spør deg hvordan du skal gå frem neste gang dokumentet åpnes.

For å bryte koblingen mellom dokumentet og den manglende malen, klikk Nei, ellers vil LibreOffice lete etter malen neste gang du åpner dokumentet.

note

Når du bruker Fil - Lagre som og velger et malfilter for å lagre en mal i en katalog som ikke er spesifisert i Maler-stien, vil dokumentene basert på den malen ikke bli sjekket.