Menyen «Format»

Opna verktøylinjen Kontrollelement for skjema, trykk på knappen Flere kontrollelementer og så Tabellkontroll. Dra med musa for å lage et felt.

Åpne verktøylinjen Kontrollelement for skjema, trykk på knappen Flere kontrollelementer og så Tabellkontroll. Dra med musa for å lage et felt. Skjemaet kan ikke koblet til til en database.

Åpne verktøylinjen Kontrollelementer for skjema, trykk på knappen Flere kontrollelementer og så Tabellkontroll. Dra med musa for å lage et felt. Skjemaet må være koblet til en database.

Åpne verktøylinjen >Kontrollelementer for skjema, trykk på knappen Kombinasjonsboks eller Listeboks. Dra med musa for å lage et felt. Skjemaet må være koblet til en database.

Åpne Formulærkontroller, klikk Komboboks eller Listeboks og dra musa for å lage et felt. Formulæret må være tilkoblet en database: Veiviser - Side 1.

Åpne verktøylinjen Kontrollelement for skjema, trykk på knappen Kombinasjonsboks eller Listeboks. Dra med musa for å lage et felt. Skjemaet må være tilkoblet en database: Veiviseren side 2.

Åpne verktøylinjen Kontrollelement for skjema og klikk knappen Listeboks. Dra med musa for å lage et felt. Skjemaet må være koblet til en database: veiviseren side 3.

Åpne verktøylinjen Kontrollelement for skjema og klikk knappen Kombinasjonsboks. Dra med musa for å lage et felt. Skjemaet må være koblet til en database: veiviseren side 3.

Åpne verktøylinjen Verktøykasse i dialogredigeringen i Basic, og trykk

Ikon Egenskaper

Egenskaper

Fra menylinjen:

Velg Skjema - Skjemaegenskaper.

Fra kontekstmenyen:

Velg Skjemaegenskaper.

Fra grensesnittet med faner:

Velg Skjema - Skjemaegenskaper.

Velg Verktøy - Skjemaegenskaper.

Fra verktøylinjer:

Ikon Skjemaegenskaper

Skjemaegenskaper

Åpne kontekstmenyen for et valgt skjemaelement - velg kategorien Skjemaegenskaper - Generelt.

Åpne verktøylinjen Skjemadesign, klikk på ikonet Skjemaegenskaper - kategorien Generelt.

Åpne kontekstmenyen for et valgt skjemaelement - velg Skjemaegenskaper - Data-fanen.

Åpne verktøylinjen Skjemadesign, klikk på ikonet Skjemaegenskaper - kategorien Data.

Åpne kontekstmenyen for en valgt kontroll i et XML-skjema-dokument, velg kategorien Kontrollegenskaper - Data.

Åpne Skjemakontroller-verktøylinjen i et XML-skjema-dokument, klikk på Kontroll-ikonet - Data-fanen.

Åpne kontekstmenyen for et valgt skjemaelement - velg kategorien Skjemaegenskaper - Hendelser.

Åpne verktøylinjen Skjemadesign, klikk på ikonet Skjemaegenskaper - kategorien Hendelser.

Fra menylinjen:

Velg Skjema - Kontrollegenskaper.

Fra kontekstmenyen:

Velg Kontrollegenskaper.

Fra grensesnittet med faner:

Velg Skjema - Kontrollegenskaper.

Velg Verktøy - Kontrollegenskaper.

Fra verktøylinjer:

Ikon Kontroll

Kontrollegenskaper

Åpne kontekstmenyen for et valgt skjemaelement - velg kategorien Kontrollegenskaper - Generelt.

Åpne verktøylinjen Skjemadesign, klikk på Kontroll-ikonet - kategorien Generelt.

Åpne kontekstmenyen for et valgt skjemaelement - velg Kontrollegenskaper - Data-fanen.

Åpne verktøylinjen Skjemadesign, klikk på Kontroll-ikonet - kategorien Data.

Åpne kontekstmenyen for et valgt skjemaelement - velg kategorien Kontrollegenskaper - Hendelser.

Åpne verktøylinjen Skjemadesign, klikk på ikonet Kontrollegenskaper - kategorien Hendelser.

Fra menylinjen:

Velg Skjema - Aktiveringsrekkefølge.

Fra grensesnittet med faner:

Velg Skjema - Aktiveringsrekkefølge.

Velg Verktøy - Aktiveringsrekkefølge.

Fra verktøylinjer:

Ikon Aktiveringsrekkefølge

Rekkefølge

På verktøylinjen Formatering, klikk

Ikon Legg til felt

Legg til felt

Fra menylinjen:

Velg Skjema - Skjemanavigator.

Fra grensesnittet med faner:

Velg Skjema - Skjemanavigator.

Velg Verktøy - Skjemanavigator.

Fra verktøylinjer:

Ikon Sjemanavigator

Skjemastruktur

Fra menylinjen:

Velg Skjema - Designmodus.

Fra grensesnittet med faner:

Velg Skjema - Bytt utformingsmodus.

Velg Verktøy - Bytt utformingsmodus.

Fra verktøylinjer:

Ikon Designmodus

Utformingsmodus på/av

Fra menylinjen:

Velg Skjema - Åpne i designmodus.

Fra grensesnittet med faner:

Velg Skjema - Åpne i designmodus.

Velg Verktøy – Åpne i designmodus.

Fra verktøylinjer:

Ikon Åpne i Designmodus

Åpne i utformingsmodus

Fra menylinjen:

Velg Skjema - Kontrollveivisere.

Fra grensesnittet med faner:

Velg Skjema - Skjemakontrollveivisere.

Velg Verktøy - Skjemakontrollveivisere.

Fra verktøylinjer:

Ikon Veiviser

Veivisere på/av

Fra menylinjen:

Fra kontekstmenyen:

Velg Ordne.

Fra grensesnittet med faner:

Velg kategorien Bilde.

Velg kategorien Objekt.

Fra verktøylinjer:

Ikon Ordne

Still opp

Fra menylinjen:

Fra kontekstmenyen:

Velg Ordne - Sett foran.

Fra grensesnittet med faner:

Velg Bilde – Sett foran.

Velg Objekt - Sett foran

Fra verktøylinjer:

Ikon Flytt Fremst

Flytt fremst

Fra verktøylinjer:

Ikon Send Forover

Flytt framover

Fra verktøylinjer:

Ikon Send Bakover

Flytt bakover

Fra menylinjen:

Fra kontekstmenyen:

Velg Ordne - Send bakerst.

Fra grensesnittet med faner:

Velg Bilde - Send Bakerst.

Velg Bilde - Send bakerst.

Fra verktøylinjer:

Ikon Send Bakerst

Flytt bakerst

Fra menylinjen:

Velg Format → Still opp → Til forgrunn

Fra verktøylinjer:

Ikon til front

Til forgrunn

Fra menylinjen:

Velg Format → Still opp → Til bakgrunn

Fra verktøylinjer:

Ikon Til Bakgrunn

Til bakgrunn

Fra menylinjen:

Velg Format - Juster tekst.

Fra grensesnittet med faner:

Velg

Fra sidefeltet:

Velg Egenskaper - panelet.

Velg Format → Justering → Venstre (LibreOffice Writer og LibreOffice Calc)

Velg Endre → Justering → Venstre (med valgt objekt) (LibreOffice Draw)

Åpne sprettoppmenyen og velg Justering → Venstre (med valgt objekt) (LibreOffice Impress og LibreOffice Draw)

På verktøylinjen Juster (LibreOffice Impress og LibreOffice Draw), klikker du

Ikon til venstre

Venstre

Velg Format → Justering → Midtstilt (LibreOffice Writer og LibreOffice Calc)

Velg Endre → Justering → Midtstilt (med valgt objekt) (LibreOffice Draw)

På verktøylinjen Juster (LibreOffice Impress og LibreOffice Draw), klikker du

Ikon Sentrert

Midtstilt

Velg Format → Justering → Høyre

Velg Form → Justering → Høyre (med valgt objekt) (LibreOffice Draw)

På verktøylinjen Juster (LibreOffice Impress og LibreOffice Draw), klikker du

Ikon  til Høyre

Høyre

Fra menylinjen:

Velg Format - Juster tekst - Topp.

Fra grensesnittet med faner:

Velg

Fra sidefeltet:

Velg Egenskaper - panelet.

Fra verktøylinjer:

Ikon Topp

Øverst

Fra menylinjen:

Velg Format - Juster tekst - Sentrert.

Fra grensesnittet med faner:

Velg

Fra sidefeltet:

Velg Egenskaper - panelet.

Fra verktøylinjer:

Ikon Sentrert

Midtstilt

Fra menylinjen:

Velg Format - Juster tekst - Bunn.

Fra grensesnittet med faner:

Velg

Fra sidefeltet:

Velg Egenskaper - panelet.

Fra verktøylinjer:

Ikon Bunn

Nederst

Fra menylinjen:

Velg Format - Anker.

Fra kontekstmenyen:

Høyreklikk på et valgt objekt - velg Anker.

Fra verktøylinjer:

Ikon Anker

Anker

Fra menylinjen:

Velg Format - Forankring - Til side.

Fra kontekstmenyen:

Velg Forankring - til side.

Fra grensesnittet med faner:

Velg Forankring - til side.

Fra menylinjen:

Velg Format - Forankring - Til avsnitt.

Fra kontekstmenyen:

Velg Forankring – til avsnitt.

Fra grensesnittet med faner:

Velg Bilde - Ankermeny - Til avsnitt.

Fra menylinjen:

Velg Format - Forankring - Til tegn.

Fra kontekstmenyen:

Velg Format - Forankring - Til tegn.

Fra grensesnittet med faner:

Velg Bilde - Ankermeny - Til tegn.

Fra menylinjen:

Velg Format - Anker - Som tegn.

Fra kontekstmenyen:

Velg Anker – som tegn.

Fra grensesnittet med faner:

Velg Bilde - Ankermeny - Som tegn.

Fra menylinjen:

Velg Format - Forankring - Til ramme.

Fra kontekstmenyen:

Velg Forankring – til ramme.

Fra grensesnittet med faner:

Velg Bilde - Ankermeny - Til ramme.

Fra menylinjen:

Velg Format - Forankring - Til celle.

Fra kontekstmenyen:

Velg Forankring – til celle.

Fra grensesnittet med faner:

Velg Bilde - Ankermeny - Til celle.

Fra menylinjen:

Velg Format - Forankring - Til celle (endre størrelse med celle).

Fra kontekstmenyen:

Velg Forankring - til celle (endre størrelse med celle).

Velg Tilpass til cellestørrelse.

Fra grensesnittet med faner:

Velg Bilde - Ankermeny - Til celle (endre størrelse med celle).

Fra menylinjen:

Velg Skjemaer - Innholdskontroller.

Fra menylinjen:

Velg Skjema.