Menyen «Format»

Fra kontekstmenyen:

Velg Størrelse - Minimal radhøyde.

Fra grensesnittet med faner:

Velg Tabell - Optimaliser størrelse - Minimal radhøyde.

Tabell-menyen i Tabell-fanen velger du Minimal radhøyde.

Fra verktøylinjer:

Ikon minimal radhøyde

Minimal radhøyde

Fra sidefeltet:

Velg Egenskaper - Tabell - Minimal radhøyde.

Fra menylinjen:

Fra kontekstmenyen:

Fra grensesnittet med faner:

Fra verktøylinjer:

Ikon Optimal radhøyde

Optimal radhøyde

Fra kontekstmenyen:

Velg rader i tabellen, høyreklikk, velg Størrelse - Fordel rader jevnt.

Fra grensesnittet med faner:

Velg Tabell - Optimaliser størrelse - Fordel rader jevnt.

Tabell-menyen i kategorien Tabell velger du Fordel rader jevnt.

Fra verktøylinjer:

Ikon Fordel rader jevnt

Fordel radene jevnt

Fra sidefeltet:

Velg Egenskaper - Tabell - Fordel rader jevnt.

Fra kontekstmenyen:

Velg Størrelse - Minimal kolonnebredde.

Fra grensesnittet med faner:

Velg Tabell - Optimaliser størrelse - Minimal kolonnebredde.

Tabell-menyen i kategorien Tabell velger du Minimal kolonnebredde.

Fra verktøylinjer:

Ikon Minimal Kolonnebredde>

Minimal kolonnebredde

Fra sidefeltet:

Velg Egenskaper - Tabell - Minimal kolonnebredde.

Fra menylinjen:

Fra kontekstmenyen:

Fra grensesnittet med faner:

Fra verktøylinjer:

Ikon Optimal kolonnebredde

Optimal kolonnebredde

Fra kontekstmenyen:

Velg kolonner i tabellen, høyreklikk, velg Størrelse - Fordel kolonner jevnt.

Fra grensesnittet med faner:

Velg Tabell - Optimaliser størrelse - Fordel kolonner jevnt.

Tabell-menyen i kategorien Tabell velger du Fordel kolonner jevnt.

Fra verktøylinjer:

Ikon Fordel kolonner jevnt

Fordel kolonnene jevnt

Fra sidefeltet:

Velg Egenskaper - Tabell - Fordel kolonner jevnt.

Fra menylinjen:

Velg Format - Fjern direkte formatering.

Fra grensesnittet med faner:

Velg Hjem – Slett.

Fra verktøylinjer:

Ikon Slett direkte formatering

Fjern direkte formatering

Fra tastaturet:

+ M

Fra menylinjen:

Velg Format - Tegn.

Fra verktøylinjer:

Ikon Tegn

Tegn

Fra sidefeltet:

Velg Stiler-kortstokken, åpne kontekstmenyen for en stil, velg kategorien Rediger stil - Skrift.

Velg fanen Format → Tegn → Skrifteffekter

Velg Vis Stiler- åpne kontekstmenyen for en stil, velg kategorien Rediger stil - Font.

Velg fanen Format → Tegn → Posisjon

Velg Vis - Stiler - åpne kontekstmenyen for en oppføring og klikk på Ny/Rediger stil - Justering-fanen.

Velg fanen Format → Tegn → Asiatisk oppsett

Velg Vis - Stiler - åpne kontekstmenyen for en oppføring og klikk på Ny/Rediger stil - Asiatisk oppsett-fanen.

Velg fanen Format → Avsnitt → Asiatisk typografi (gjelder ikke HTML)

Velg Vis - Stiler - åpne kontekstmenyen for en oppføring og klikk på Ny/Rediger stil - Asiatisk typografi-fanen.

Velg fanen Format → Tegn → Hyperlenke

Fra menylinjen:

Velg Format → Avsnitt

Fra kontekstmenyen:

Plasser markøren i avsnitt, velg Avsnitt - Avsnitt.

Fra grensesnittet med faner:

Hjem-menyen i Hjem-fanen, velg Avsnitt.

Fra sidefeltet:

Åpne Stiler-dekket, velg en avsnittsstil, åpne kontekstmenyen og velg Ny eller Rediger stil.

Fra verktøylinjer:

Ikon Avsnitt

Avsnitt

Velg fanen Format → Avsnitt → Justering

Velg Vis - Stiler - åpne kontekstmenyen for en oppføring og velg Ny/Rediger stil - Justering-fanen.

Velg fanen Format → Avsnitt → Innrykk og avstand

Velg Vis - Stiler - åpne kontekstmenyen for en oppføring og velg Ny/Rediger stil - Innrykk og mellomrom-fanen.

Velg fanen Format → Avsnitt → Tabulatorer

Velg Vis - Stiler - åpne kontekstmenyen for en oppføring og velg Ny/Rediger stil - Faner.

Dobbeltklikk på linjalen

(disse funksjonene finnes bare i Writer og Calc)

Velg fanen Format → Avsnitt → Kantlinjer

Velg fanen Format → Bilde → Egenskaper → Kantlinjer

Velg fanen Format → Ramme og objekt → Egenskaper → Kantlinjer

Velg fanen Format → Side → Kantlinjer

Velg fanen Format → Tegn → Kantlinjertab

Velg Vis - Stiler - åpne kontekstmenyen for en oppføring og velg Ny/Rediger stil - Kanter-fanen.

Velg Format → Side → Topptekst → Mer

Velg Format → Side → Bunntekst → Mer

Velg fanen Format → Avsnitt → Bakgrunn

Velg Format - Karakter - Utheving -fanen.

Velg fanen Format → Bilde → Bakgrunn

Velg fanen Format → Ramme og objekt → Egenskaper → Område

Velg kategorien Format - Sidestil - Bakgrunn.

Velg Format - Sidestil - Topptekst - Mer-knappen.

Velg Format - Sidestil - Bunntekst - Mer-knappen.

Velg Vis - Stiler - åpne kontekstmenyen for en oppføring og velg Ny/Rediger stil - Bakgrunn-fanen.

Velg fanen Sett inn / Rediger → Seksjon → Bakgrunn

Velg Format - Sidestil - Organiser -fanen.

Velg Stiler - Rediger stil - Organiser -fanen.

Velg Stiler - Administrer stiler - åpne kontekstmenyen for en oppføring og velg Ny/Rediger stil - Organiserer-fanen.

Velg kategorien Format - Sidestil - Organiserer.

Velg Stiler - Administrer stiler - åpne kontekstmenyen for en oppføring og velg Ny/Rediger stil - Organiserer-fanen.

Velg Format - Stiler - Rediger Stil - Organiserer tab.

Velg Format - Stiler - Administrer stiler - åpne kontekstmenyen for en oppføring og velg Ny/Rediger stil - Organiserer-fanen.

Velg Lysbilde - Egenskaper - Side -fanen.

Velg Vis - Stiler - åpne kontekstmenyen for en oppføring og velg kategorien Ny/Rediger stil - Organiserer.

Velg kategorien Format - Sidestil - Overskrift.

Velg Vis - Stiler - åpne kontekstmenyen for en sidestiloppføring og velg Ny/Rediger stil - Overskrift-fanen.

Velg kategorien Format - Sidestil - Bunntekst.

Velg Vis - Stiler - åpne kontekstmenyen for en oppføring og velg Ny/Rediger stil - Bunntekst-fanen.

Ikon 3d vindu

3D-effekter

Pne sprettoppmenyen (høyreklikk) for 3D-objektet og velg fanen Format → 3D-effekter → Geometri

Åpne sprettmenyen (høyreklikk) for 3D-objektet og velg fanen Format → 3D-effekter → Skyggeleggingopp

Åpne sprettoppmenyen (høyreklikk) og velg fanen Format → 3D-effekter → Lyssetting

pne sprettoppmenyen (høyreklikk) og velg fanen Format → 3D-effekter →Teksturer

Åpne lokalmenyen for 3D-objektet og velg 3D-effekter → Material

Fra menylinjen:

Velg Format - Punkter og nummerering.

Fra kontekstmenyen:

Velg Liste - Punkter og nummerering.

Fra grensesnittet med faner:

Fra statuslinjen:

Plasser markøren på en overskrift, klikk på Oversikt-området.

Fra verktøylinjer:

Ikon for punkt- og nummereringsdialog

Kulepunkter og nummerering

Standard kulepunkt Standardnummerering

Langt klikk og velg Tilpass.

Velg Format - Kulepunkter og nummerering.

Åpne Kulepunkt og nummerering dialogboksen, velg Usortert.

Åpne Kulepunkter og nummerering dialogboksen, velg Sortert.

Åpne Kulepunkter og nummerering dialogboksen, velg Bilde.

Åpne Kulepunkter og nummerering dialogboksen, velg Disposisjon.

Fra menylinjen:

Åpne Format - Avsnitt - Disposisjon og liste, klikk på Rediger stil - Disposisjon-fanen.

Fra sidefeltet:

Åpne Stiler () - Listestiler - kontekstmeny for en oppføring - velg kategorien Ny/Rediger stil - Disposisjon.

Åpne Stiler () - Avsnittsstiler, kontekstmeny for en oppføring - velg Ny/Rediger stil - Disposisjon og liste, klikk på Rediger Stil - kategorien Disposisjon.

Fra menylinjen:

Velg Format - Bilde - Beskjær.

Meny Format - Bilde - Egenskaper - Beskjær-fanen.

Fra kontekstmenyen:

Velg Beskjær.

Fra grensesnittet med faner:

Velg Bilde .

Bilde-menyen i Bilde-fanen, velg Beskjær.

Fra verktøylinjer:

Ikon Beskjær

Beskjær

Fra menylinjen:

Velg Format - Tekst.

Fra menylinjen:

Velg Format - Avstand.

Fra menylinjen:

Meny Format → Asiatisk lydskrift.