Ofte brukte knapper

Hjelp

Klikk Hjelp-knappen for å åpne hjelpesiden som er knyttet til den åpne dialogboksen.

Avbryt

Lukker du et dialogvindu ved å trykke Avbryt, vil ingen av endringene bli lagret.

Fullfør

Alle endringene tas i bruk, og veiviseren lukkes.

Verktøylinjer

Når du klikker på pilen ved siden av noen knapper, åpner det seg en verktøylinje. Du kan flytte en verktøylinje ved å dra tittellinjen til et nytt sted. Når du slipper museknappen blir verktøylinjen liggende der du slapp den. Hvis du legger verktøylinjen inntil et vindu, fester den seg til kanten. Du lukker verktøylinjen ved å trykke på Steng vindu-knappen. Du kan hente den fram igjen med Vis → Verktøylinjer → (navnet på verktøylinjen).

Rulleknapp

1. I skjemakontroller er en rulleknapp en egenskap for et tallfelt, valutafelt, datofelt eller klokkeslettfelt. Hvis egenskapen «Rulleknapp» er slått på, viser feltet et par symboler med piler som peker i motsatt retning, enten horisontalt eller vertikalt.

2. I Basic-IDE er rulleknapp navnet som brukes på det numeriske feltet og de to pilsymbolene.

Du kan skrive en talverdi i feltet ved siden av rulleknappen eller velge verdi med symbolene Pil opp og Pil ned på rulleknappen. Du kan også trykke tastene Pil opp og Pil ned for å øke eller minske verdien. Trykk Page up og Page down for å angi maksimums- eller minimumsverdien.

Hvis feltet ved siden av spinnknappen bruker numeriske verdier, kan du også definere en måleenhet, for eksempel , 1 cm eller 5 mm, 12 pt eller 2".

Gjør om

Når du trykker deg fram gjennom dialogvinduet, heter denne knappen Neste. Når du kommer til siste side, heter knappen Gjør om. Du gjør altså om ved å trykke på knappen.

Sprettoppmeny

Du kan åpne sprettoppmenyen til et objekt ved å trykke på det med museknappen for å velge det, og så . Noen sprettoppmenyer kan åpnes selv om objektet ikke er valgt. Du finner sprettoppmenyer overalt i LibreOffice.

Slett

Slett det valgte elementet eller elementene etter bekreftelse.

Slett

Slett de valgte elementene uten å be om bekreftelse.

Mål

Du kan legge inn verdier i inndatafeltene forskjellige måleenheter. Standardenheten er tommer. Men hvis du vil ha et mellomrom på nøyaktig 1 cm, skriv "1 cm". Ytterligere enheter er tilgjengelige, for eksempel 12 pt for en 12-punkts avstand. Hvis verdien på den nye enheten er urealistisk, bruker programmet en forhåndsdefinert maksimums- eller minimumsverdi.

Lukk

Lukk dialogvinduet og lagre alle endringene.

Lukk

Lukk dialogvinduet.

Bruk

Ta i bruk de endrede eller valgte verdiene uten å lukke dialogvinduet.

Dette alternativet vises bare for avsnittstil, rammestil og sidestil.

Dette alternativet vises bare for avsnittstil og tegnetype.

Krympe / Utvid

Klikk på Forminsk-ikonet for å minske dialogboksen til størrelsen på inndatafeltet. Det er da lettere å markere ønsket referanse i arket. Ikonene konverteres deretter automatisk til Utvid-ikonet. Klikk på den for å gjenopprette dialogboksen til dens opprinnelige størrelse.

Dialogvinduet blir automatisk minimert når du klikker med musa i et regneark. Så snart du slipper museknappen, blir dialogvinduet gjenopprettet. Referanseområdet du valgte med musa blir vist med blå ramme i dokumentet.

Ikon forminsk

Forminsk

Ikon Utvid

Ekspander

Forhåndsvis felt

Viser en forhåndsvisning av det gjeldende valget.

Forhåndsvisning

Viser en forhåndsvisning av det gjeldende valget.

Neste

Trykk Neste. Da bruker veiviseren gjeldende innstillinger og går videre til neste steg. På det siste steget endres denne knappen til Lag.

Dialogknapper

Tilbakestill

Tilbakestiller endrede verdier

Avbryt

Lukker dialogvindauet og avbryter alle endringene.

OK

Lagrer alle endringene og lukker dialogvinduet.

Tilbakestill

Tilbakestiller endringene som har blitt gjort i den gjeldende fanen til slik de var da dialogvinduet ble åpnet.

Tilbakestill

Still tilbake endringene på denne fanen, så den blir slik den var før den ble åpnet. Du blir ikke spurt om å bekrefte.

Standard

Tilbakestill de verdiene du kan endre i dette dialogvinduet til standardverdiene.

warning

Det blir ikke spurt om bekreftelse før standardinnstillingene blir hentet inn på nytt.

Avbryt

Lukker dialogen og forkaster endringer på alle faner. Hvis Bruk ble brukt, forkastes endringer etter siste bruk av Bruk.

Tilbakestill

Tilbakestiller endrede verdier på gjeldende fane til verdiene da dialogboksen ble åpnet. Hvis Bruk brukes før du lukker dialogboksen, tilbakestilles verdiene til de etter siste bruk av Bruk.

Bruk

Bruker endringer på alle faner uten å lukke dialogboksen. Kan ikke tilbakestilles med Tilbakestill.

Tilbakestill til overordnet

Verdiene for gjeldende fane er satt til de som finnes i den tilsvarende fanen i stilen spesifisert i "Arv fra" i Organisereren. I alle tilfeller, også når "Arv fra" er "- Ingen -", fjernes gjeldende tabulatorverdier spesifisert i "Inneholder".

Dette alternativet vises bare for avsnittsstil, tegnstil og rammestil.

Tilbake

Vis de valgene du gjorde i dialogvinduet i forrige steg. Innstillingene på dette steget blir ikke endret. Denne knappen er bare tilgjengelig fra og med side to.

Alternativer

Trykk Alternativer for utvide dialogvinduet så det viser flere alternativer. Trykk om igjen for å få tilbake det opprinnelige dialogvinduet.

Se også de følgende funksjonene:

Søket støtter jokertegn eller regulære uttrykk. Med regulære uttrykk aktivert, kan du skrive inn "alle.*", for eksempel for å finne den første plasseringen av "alle" etterfulgt av tegn. Hvis du vil søke etter en tekst som også er et regulært uttrykk, må du enten bruke hvert regulært uttrykks metategn eller operator med et "\"-tegn, eller omslutte teksten i \Q...\E. Du kan pakke inn den automatiske evalueringen av jokertegn eller regulære uttrykk av og på i - LibreOffice Calc - Beregn .

warning

Når du bruker funksjoner der ett eller flere argumenter er søkekriterier, som representerer et regulært uttrykk, er det første forsøket å konvertere strengkriteriene til tall. For eksempel vil ".0" konverteres til 0.0 og så videre. Hvis det lykkes, vil matchingen ikke være et vanlig uttrykk, men en numerisk match. Imidlertid, når du bytter til et sted der desimalskilleren ikke er punktum, får det konvertering av regulære uttrykk å fungere. For å tvinge evalueringen av det regulære uttrykket i stedet for et numerisk uttrykk, bruker du et uttrykk som ikke kan feilleses som numerisk, for eksempel ". [0]" eller ". \ 0" eller "(? I) .0".

Dersom det oppstår en feil, vil funksjonen gi en logisk eller numerisk verdi.

(Denne kommandoen er kun tilgjengelig via kontekstmenyen).

Med dobbeltklikk kan du bruke et verktøy til flere oppgaver. Dersom du bare klikker en gang, går verktøyet tilbake til den forrige oppgaven etter at denne er ferdig.

Du kan trykke Shift+F1 og peke på en kontroll for å finne ut mer om denne kontrollen.

Knappene i dialogvinduet for innstillinger

OK

Lagrer endringene i siden og lukker innstillingsdialogen.

Avbryt

Lukker dialogvinduet for innstillinger og tilbakestiller alle endringene som har blitt gjort.

Bruk

Bruker de endrede eller valgte verdiene uten å lukke dialogboksen Alternativer.

Tilbakestill

Tilbakestiller endringene som har blitt gjort i den gjeldende fanen til slik de var da dialogvinduet ble åpnet.

warning

Noen valg kan ikke bli tilbakestilt når de først er endret. Du må enten manuelt endre tilbake endringene eller klikkeAvbrytog åpne dialogvinduet på nytt.