Verktøylinjer

Her finner du en oversikt over verktøylinjene i LibreOffice Draw.

Dette er en oversikt over standardoppsettet til verktøylinjene i LibreOffice.

Standardlinjen

Standardlinjen er tilgjengelig i alle LibreOffice-programmer.

Tegnelinjen

Tegnelinjen finner du de vanligste tegneverktøyene.

Søkelinjen

Finn-verktøylinjen kan brukes til hurtigsøke i innholdet i LibreOffice-dokumenter.

Verktøylinjen for linje og fyll

Verktøylinjen for linje og fyll inneholder funksjoner og valg du kan bruke i gjeldende visning.

Verktøylinje for tabeller

Verktøylinjen for tabeller inneholder funksjonene du trenger for å jobbe med tabeller. Verktøylinjen vises når du flytter skrivemerket inn i en tabell.

Tekstformateringslinjen

Plasser skrivemerket i et tekstobjekt for å få fram verktøylinjen Tekstformatering.

Bildelinje

Bruk Bildelinjen til å angi farge, kontrast og lysstyrke for de valgte bildeobjektene.

Punktredigeringslinjen

Rediger poeng vises når du velger et polygonobjekt og klikker Rediger punkt .

Innstillingslinjen

Innstillingslinjen kan vises med Vis – Verktøylinjer – Innstillinger.

Fargelinje

Vis eller skjul Farge-linjen. For å endre eller endre fargetabellen som vises, velg Format - Område, og klikk deretter på Farger-fanen.

Statuslinjen

Statuslinjen viser informasjon om dokumentet og om valgte objekter. Du kan dobbeltklikke på noen av elementene i statuslinjen for å åpne et tilhørende dialogvindu.

3D Innstillinger

Verktøylinjen 3D-innstillinger kontrollerer egenskapene til valgte 3D-objekter.

Skriftforming

Skriftformingslinjen åpnes når du velger et skriftformingsobjekt.

Sett inn