Menyer

Nedenfor er alle menyene, undermenyene og dialogvinduene i LibreOffice Draw beskrevet.

Merknadsikon

Vinduet som inneholder dokumentet du vil arbeide med, må være valgt for at du skal kunne bruke menyvalgene. Du må også velge et objekt i dokumentet før du kan bruke menyvalgene som hører til det objektet.

Advarselsikon

Menyene endrer seg med sammenhengen, slik at menyvalgene passer til det du arbeider med. Hvis markøren står i tekst, kan du bruke alle menyvalgene for tekstredigering. Hvis du har merket et bilde i et dokument, vises alle menyvalgene som kan brukes til bilderedigering.

Fil

Denne menyen inneholder generelle kommandoer for arbeid med Draw-dokumenter, for eksempel opprette, åpne, lukke og skrive ut. For å lukke LibreOffice Draw, klikk Avslutt.

Rediger

Kommandoene i denne menyen brukes til å redigere Draw-tegninger (for eksempel klipp og lim).

Vis

Denne menyen inneholder kommandoer for å kontrollere skjermvisningen av dokumentet, endre brukergrensesnittet og få tilgang til sidepanelene.

Sett inn

Denne menyen lar deg sette inn elementer i Draw-tegninger, som for eksempel andre tegninger og hjelpelinjer.

Format

Inneholder funksjoner du kan bruke til å formatere utseendet og innholdet i tegningen.

Side

Denne menyen inneholder tegningssideadministrasjon og navigasjonskommandoer.

Form

Denne menyen gir mulighet for styring av formobjekter.

Verktøy

Vindu

Inneholder funksjoner du kan bruke til å endre og vise dokumentvinduer.

Hjelp

Med «Hjelp»-menyen kan du starte og bla i hjelpesystemet for LibreOffice.