Genererte verdier

Angir alternativene for automatisk genererte verdier for nye dataposter.

Tilgjengeligheten av f√łlgende kontroller avhenger av typen database:

Hent genererte verdier

Aktiverer LibreOffice-st√łtte for automatisk inkrementerte datafelt i gjeldende ODBC- eller JDBC-datakilde. Velg dette alternativet hvis funksjonen for automatisk √łkning i SDBCX-laget i databasen ikke st√łttes. Generelt er den automatiske √łkningen valgt for prim√¶rn√łkkelfeltet.

Auto-inkrement uttrykk

Skriv inn SQL-kommandospesifikasjonen som instruerer datakilden til √• automatisk √łke et spesifisert heltallsdatafelt. For eksempel brukte f√łlgende MySQL-setning AUTO_INCREMENT-setningen for √• √łke "id"-feltet hver gang setningen oppretter et datafelt:

CREATE TABLE "table1" ("id" INTEGER AUTO_INCREMENT)

For dette eksemplet må du skrive inn AUTO_INCREMENT i Auto-inkrement uttrykk-boksen.

Sp√łrring mot genererte verdier

Skriv inn en SQL-setning som returnerer den siste automatisk inkrementerte verdien for prim√¶rn√łkkeldatafeltet. For eksempel:

SELECT LAST_INSERT_D();